412 νέες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε Πανεπιστήμια και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

    Φεβρουάριος 5, 2020
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απόφαση για 412 νέες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες Πανεπιστημίων και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σε προσωπικό.
    Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος, ενώ επιτρέπεται και η καθ’ υπέρβαση του ανωτέρω αριθμού πρόσληψη συμβασιούχων, υπό προϋποθέσεις, και εφόσον η ετήσια δαπάνη δεν θα υπερβαίνει αυτήν που αντιστοιχεί σε 412 συμβασιούχους Αναπληρωτές ή Επίκουρους Καθηγητές.

    Η κυρία Κεραμέως δήλωσε σχετικά:
    “Η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου συνιστά για εμάς προτεραιότητα. Τους τελευταίους επτά μήνες, ενδεικτικά:
    – Καλύψαμε με πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση λειτουργικές ανάγκες των ΑΕΙ. Επιχορηγήσαμε με 22 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον του τακτικού προϋπολογισμού τα Πανεπιστήμιά μας.
    – Υπογράψαμε πιστώσεις νωρίτερα από ότι συνήθως για θέσεις έκτακτου προσωπικού θέσεων 407 στα Πανεπιστήμια που υπερέβησαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αμιγώς από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου.
    – Απελευθερώσαμε τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας, αντί του γραφειοκρατικού, δυσκίνητου πρότερου καθεστώτος.
    – Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες διαχείρισης των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, μειώνοντας το φόρτο στα Πανεπιστήμια και θεσμοθετώντας μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία.
    – Αναπτύξαμε διεθνή δίκτυα για τη διεύρυνση των συνεργειών με ξένα Πανεπιστήμια και ενίσχυση των Ιδρυμάτων μας.
    – Συστήσαμε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    – Και σήμερα, προχωρήσαμε σε 412 νέες θέσεις στα ΑΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
    Σταθερή επιδίωξή μας, η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου και η προαγωγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.”

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ