5+1 Άξονες Εκπαιδευτικής Πολιτικής Μεταρρυθμίσεις και ωφέλειες

1

 

5+1 Άξονες Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Μεταρρυθμίσεις και ωφέλειες

***

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Καλό μήνα!

Στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασα τους 5+1 άξονες εκπαιδευτικής πολιτικής, τις μεταρρυθμίσεις, τις ωφέλειες και το συνολικό έργο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά την τελευταία τριετία.

Καλή ανάγνωση - αναμένω πάντοτε με ενδιαφέρον τα σχόλιά σας.

Νίκη Κεραμέως

22-07-28 0004 DPC3331

***

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ 5+1 ΑΞΟΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

1

 

Μετατρέπουμε την ποιοτική δημόσια εκπαίδευση σε πραγματικά δωρεάν αγαθό, στο οποίο όλοι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση, με παροχές που εξασφαλίζονται για πρώτη φορά. Πλέον κάθε παιδί έχει θέση στο δημόσιο Νηπιαγωγείο από τα 4 -αντί για τα 5- έτη, το ολοήμερο σχολείο στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό θα τελειώνει στις 5:30 μ.μ. -αντί στις 4:00 μ.μ.- και θα εφαρμόζεται νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2

 

Αλλάζουμε το τι μαθαίνουν οι μαθητές, πώς μαθαίνουν και τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούνται. Ενσωματώνουμε 166 νέα προγράμματα σπουδών στα μαθήματα όλων των τάξεων από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τη Γ’ Λυκείου. Εντάσσουμε 130 νέους οδηγούς κατάρτισης και 200 επαγγελματικά προφίλ στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με αμειβόμενη πρακτική άσκηση για περίπου 8.000 νέες και νέους. Οι φοιτητές πλέον αποκτούν νέες δυνατότητες για σύγχρονες, συναρπαστικές, ανταγωνιστικές και ποιοτικές σπουδές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3

 

Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, με 25.000 μόνιμους διορισμούς, με 125.000 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και με τη δημιουργία 1.100 οργανικών θέσεων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία. Παράλληλα, ενισχύσαμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4

 

Αν ένα σύστημα δεν αξιολογηθεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί. Γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, του εκπαιδευτικού συστήματος και των εκπαιδευτικών. Εισάγουμε, λοιπόν, ένα συνολικό σύστημα αξιολόγησης, με καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5

 

Επενδύουμε στη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών και του εξοπλισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μεταξύ άλλων: 506.132 παιδιά και νέοι 4-24 ετών και σχεδόν το 100% των εκπαιδευτικών έλαβαν επιταγή 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, δρομολογήσαμε 90.000 laptop/tablet για τα σχολεία μας, αλλά και εξοπλισμό ρομποτικής και σύγχρονους διαδραστικούς πίνακες. Δίνουμε επιπλέον εργαλεία για το σήμερα και το αύριο, σε κάθε παιδί, νέο, εκπαιδευτικό και εκπαιδευτική δομή. Μεριμνούμε, υποστηρίζουμε, ενισχύουμε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6

 

Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες - μειώσαμε τη γραφειοκρατία για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και καταρτιζόμενους, φοιτητές, πανεπιστημιακούς και ερευνητές και θεσπίσαμε σύγχρονα θεσμικά εργαλεία προς όφελος όλων. Ταυτόχρονα, αποκεντρώσαμε διαδικασίες και μεταφέραμε αρμοδιότητες στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης, για πιο αυτόνομα σχολεία και ΑΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

***

Δείτε την πλήρη παρουσίαση “5+1 Άξονες Εκπαιδευτικής Πολιτικής - Μεταρρυθμίσεις και ωφέλειες” εδώ.

***

stinpraxi

***

email facebook instagram linkedin twitter wordpress youtube

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company