“Ανασυγκρότηση” ή “αποδόμηση” της δημόσιας διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Άρθρο στο www.pronews.gr

    Δεκέμβριος 8, 2015
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Ο μεγαλεπήβολος τίτλος που δόθηκε στο «Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δημιούργησε προσδοκίες για μεταρρυθμίσεις, εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, εξυγίανση των υπηρεσιών και βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, που θα επέφερε μία πραγματική «ανασυγκρότηση».

    Φευ! Η μοναδική νομοθετική δραστηριότητα στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, στον ένα σχεδόν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την «πρώτη φορά αριστερά», αφορά στο Ν. 4325/2015 του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος κάλυψε σχεδόν κατά τα 2/3, ήδη από το Μάιο, τις προβλεπόμενες από τον Προϋπολογισμό νέες προσλήψεις για ολόκληρο το 2015 – περίπου 7.500 από τις συνολικά 11.000 θέσεις, προχωρώντας σε αθρόες οριζόντιες επαναπροσλήψεις και παρατάσεις συμβάσεων, χωρίς κανέναν προγραμματισμό ή διερεύνηση των πραγματικών αναγκών της διοίκησης.

    Παράλληλα, ο εν λόγω Νόμος έπληξε την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα στις διαδικασίες περιορίζοντας το ρόλο του ΑΣΕΠ, ευνόησε την ατιμωρησία αδρανοποιώντας την αυτοδίκαιη αργία, κατήργησε τον έλεγχο των μονιμοποιήσεων. Ο Νόμος για τον «Εκδημοκρατισμό της Διοίκησης και την Αποκατάσταση των Αδικιών», όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε, φρόντισε απ’ ότι φαίνεται κυρίως για την επαγγελματική αποκατάσταση υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Την ίδια στιγμή, κι ενώ ο προγραμματισμός προσλήψεων για την περίοδο 2014-2018 είχε διαμορφωθεί βάσει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων των μεμονωμένων φορέων, της προσπάθειας ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο, καθώς και των προτεραιοτήτων που είχε προσδιορίσει η τότε Κυβέρνηση στην υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη, οι αδήριτες ανάγκες στους εν λόγω νευραλγικούς τομείς καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των δομών τους, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην απολαμβάνουν υπηρεσίες που δικαιούνται.

    Εν κατακλείδι, ο απολογισμός της ως τώρα «ανασυγκρότησης» της δημόσιας διοίκησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι τα πολυάριθμα κενά που οδηγούν σε δυσλειτουργικές υπηρεσίες και η επικράτηση των συντεχνιακών συμφερόντων.

    *Η Νίκη Κ. Κεραμέως, είναι Βουλευτής Επικρατείας Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ

    Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2015 στο www.pronews.gr. Δείτε τη δημοσίευση εδώ

     

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ