ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, άρθρο με τίτλο: “Πρώτα η Παιδεία”

    Σεπτέμβριος 23, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαιώνουν ότι η συνολική αναβάθμιση της Παιδείας συνιστά για εκείνον θεμελιώδη επιδίωξη. Για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η Παιδεία «είναι αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του Έθνους σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο». Η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει σε μία γενναία ανανέωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ξεκινώντας από τη βάση, από την προσχολική αγωγή, και φτάνοντας έως την κορυφή του οικοδομήματος, την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει πιο αυτόνομα και πιο δημιουργικά σχολεία. Σχολεία που παραμένουν μακριά από τον ασφυκτικό έλεγχο ενός Υπουργείου Παιδείας, το οποίο περιορίζει σημαντικά οποιαδήποτε εστία δημιουργικότητας και καινοτομίας. Και οι εκπαιδευτικοί μας θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων, έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης που πρέπει να τους δείχνουμε ως πολιτικό σύστημα, αφού εκείνοι καλύτερα από όλους γνωρίζουν τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε σχολείου και των μαθητών τους. Προκρίνουμε, επίσης, την επαναξιολόγηση των σχολικών εγχειριδίων, καθώς και του ωρολογίου προγράμματος, σε μία προσπάθεια προσθήκης νέων γνωστικών αντικειμένων και νέων δεξιοτήτων, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες ενός διεθνοποιημένου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

    Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμά μας διαδραματίζει η αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πρέπει να συνδεθεί με την αγορά εργασίας και να αναδειχθεί, καθώς μπορεί να εξασφαλίσει πραγματικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, να αυξήσει την παραγωγικότητα, να ωθήσει την οικονομία και να καταπολεμήσει τη νεανική ανεργία.

    Ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα επιδιώξουμε την εκ βάθρων αναμόρφωσή της μετά τα καίρια πλήγματα που έχει δεχθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡ-ΑΝΕΛ. Στόχος μας είναι μέσα σε μία δεκαετία η Ελλάδα να αναδειχθεί σε διεθνές ανταγωνιστικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης, με παράλληλη προσέλκυση φοιτητών και επενδύσεων.

    Στη Νέα Δημοκρατία, θέλουμε δημόσια πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, πανεπιστήμια ελεύθερα, αυτόνομα και αυτοδιοίκητα, αλλά όχι ασύδοτα, εξωστρεφή, με ξενόγλωσσα προγράμματα που θα προσελκύουν ξένους φοιτητές, πανεπιστήμια, προγράμματα και διδάσκοντες που θα αξιολογούνται αυστηρά από ισχυρή ανεξάρτητη αρχή, πανεπιστήμια που θα συνεργάζονται και θα συναγωνίζονται τα καλύτερα διεθνώς, αλλά και μη κρατικά πανεπιστήμια που θα ιδρύονται βάσει αυστηρών όρων και προϋποθέσεων.

    Αυτό είναι το όραμά μας για ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την Παιδεία που αξίζει η χώρα μας.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ