«Εμπαιγμός της Βουλής και αποκορύφωμα της διγλωσσίας της Κυβέρνησης η σύσταση 33 νέων θέσεων διοικητικών γραμματέων»: Κοινή δήλωση με κ. Γ. Γεωργαντά

    Φεβρουάριος 25, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    H Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κ. Κεραμέως και ο Υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, σχετικά με την προκλητική σύσταση 33 επιπλέον θέσεων διοικητικών γραμματέων λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

    «Σε εμπαιγμό της Εθνικής Αντιπροσωπείας, που ξεκίνησε από την αθρόα ενσωμάτωση τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση του νομοσχεδίου αργά χτες το βράδυ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε ‘’νομοτεχνική βελτίωση’’ για τη σύσταση 33 επιπλέον θέσεων διοικητικών γραμματέων. Ένας διοικητικός γραμματέας για κάθε Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό.

    Μνημείο της κακής νομοθέτησης της Κυβέρνησης, η σημαντικότατη αυτή τροποποίηση κατατέθηκε χωρίς έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πρόκειται για μια ακόμη προκλητική παράβαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, παρά το γεγονός ότι η ενδεχόμενη οικονομική επιβάρυνση είναι μεγάλη.

    Τι κάνει λοιπόν η Κυβέρνηση;

    Η διακηρυκτική και μεγαλόστομη αποκομματικοποίηση της διοίκησης παραμένει κενό γράμμα στις σελίδες της εισηγητικής έκθεσης. 63 Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς παραμένουν και επιλέγονται με καθαρά κομματικά κριτήρια. Επιπλέον, η ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργεί ένα πρόσθετο επίπεδο στη διοικητική ιεραρχία, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς ρόλο.

    Εν ολίγοις, διοικητική και οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο στο βωμό της οικοδόμησης του κόμματος – Κράτους.

    Ας σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός και η υποκρισία».

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ