Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2018

    Μάιος 2, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    Σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο με σημεία της δράσης μου κατά το μήνα Απρίλιο 2018, εντός και εκτός Βουλής.
    Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε θεματική.
    Όπως πάντα, θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας.

    ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ THN ΑΝΟΜΙΑ KAI ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΣΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

    image

    Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, ο Υπουργός Παιδείας προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με το μείζον ζήτημα της ανομίας και της παραβατικότητας στα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για άλλη μια φορά, αναζήτησε ευθύνες στις πρυτανικές αρχές, στο φοιτητικό κίνημα, στις προηγούμενες κυβερνήσεις, υπεκφεύγοντας πίσω από τη συνθετότητα του ζητήματος, μετακυλίοντας τη λύση σε μεγαλόσχημες επιτροπές. Αρνούμενος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, που περιγράφεται από περιστατικά, όπως προπηλακισμοί, ξυλοδαρμοί ή διακίνηση ναρκωτικών που βρίσκουν καταφύγιο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη. Εδώ η παρέμβασή μου.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

    21.4

    Συμμετοχή στο διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο CGS “Rethink Education”
    Στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξέλιξη του χώρου της παιδείας αναφέρθηκα κατά το χαιρετισμό μου στο εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό συνέδριο των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα (CGS) με θέμα: «Rethink Education», με ομιλητές από το Harvard Graduate School of Education και το University of Montreal. Καθήκον όλων μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας δεξιότητες προσαρμογής σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

    25.4

    Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά 2016-2018
    Η μέχρι τώρα πορεία του έργου «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά 2016-2018: Πορεία, Δράσεις και Καλές Πρακτικές», οι δράσεις, οι καλές πρακτικές αλλά και οι δυσκολίες του, συζητήθηκαν σε Ημερίδα που διοργανώθηκε από τον υπεύθυνο του σχετικού προγράμματος, κ. Χρήστο Παρθένη. Το πρόγραμμα, μέσω του οποίου επιδιώκεται η ενδυνάμωση των σχολικών μονάδων με στρατηγικές που ενθαρρύνουν τη διαπολιτισμική κατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία, υλοποιείται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Τομέα Παιδαγωγικής, του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εδώ ο σύντομος χαιρετισμός μου.

    20.4

    Συνεδρίαση του Τομέα Παιδείας της ΝΔ επί του νομοσχεδίου για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου
    Στη συνεδρίαση των ομάδων εργασίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και γονέων-κηδεμόνων του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναδείχθηκαν οι βασικές πτυχές του σχεδίου νόμου για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, όπως έχει τεθεί στη δημόσια διαβούλευση. Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί την ανάγκη για υποστήριξη των εκπαιδευτικών και του έργου τους με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος εν συνόλω, αλλά την προσπάθεια της Κυβέρνησης για κομματικό έλεγχο της διοικητικής λειτουργίας της εκπαίδευσης. Η συμμετοχή των στελεχών του Τομέα ήταν ευρεία και η συζήτηση εκτενής, με ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις επί των πολυάριθμων προβληματικών σημείων του σχεδίου νόμου.

    24.4 .

    Συνάντηση με νέες εργαζόμενες
    Πάντα ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις με νέες γυναίκες, οι οποίες προσφέρουν μία φρέσκια, ανθρώπινη, πολυδιάστατη οπτική σε όλα τα θέματα, καθημερινότητας και δημόσιου βίου. Μακάρι να είχαμε περισσότερες στην πολιτική!

    23.4

    Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018
    «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει»: η πρωτεύουσα βρίσκεται για έναν χρόνο, με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για έναν από τους πιο δυναμικούς χώρους της παιδείας, της δημιουργίας και του πολιτισμού, τον χώρο της συγγραφής και του βιβλίου. Ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρέστην στην επίσημη έναρξη που τελέσθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων, οργανισμών και ιδρυμάτων.

    ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    3.4

    ΣΚΑΪ – εκπομπή “Τώρα” με τη Μάιρα Μπάρμπα – 3/4

    image

    ΣΚΑΪ – εκπομπή “Σήμερα” με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου – 11/4

    image

    EPSILON TV – εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” με το Σπύρο Χαριτάτο – 24/4

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    image

    ΘΕΜΑ Radio 104,6 – εκπομπή “Πρωινές διαδρομές” με τους Αντώνη Λιάρο και Βασίλη Αδαμόπουλο – 26/4

    1

    Πρώτο Πρόγραμμα – ΕΡΤ 91,6 και 105,8 fm – εκπομπή «Απολύτως σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου – 26/4

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    19.4

    Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη δοξολογία που τέλεσε η Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, προς τιμήν της Ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης.

    22.4

    Στην εκδήλωση για τα 190 χρόνια από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου και ολοκληρώθηκε με την περιφορά της εικόνας, την παραμονή της εορτής.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ