ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δεκεμβρίου 2016

    Ιανουάριος 10, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Header-Tomearxis-Paidias-Ereunas-kai-Thriskeumaton
    C1Etoo9W8AESMZ9

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    Μαζί με τις θερμότερες ευχές μου για το νέο έτος, σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο με σημεία της δράσης μου κατά το μήνα Δεκέμβριο 2016, εντός και εκτός Βουλής.
    Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε θεματική.
    Θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017

    image

    “Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διάσταση με την πραγματικότητα”
    Στην ομιλία μου κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής κατέδειξα ότι οι κεντρικές επιλογές της Κυβέρνησης για την οικονομία, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο νομοσχέδιο, απηχούν τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και αποδεικνύουν περίτρανα τη διάστασή της με την πραγματικότητα. Ο Προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας κατά 2,7%, αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,8% και των επενδύσεων κατά 9,1%! Δυστυχώς, τα οικονομικά στοιχεία, η διαχειριστική ανεπάρκεια και οι ιδεοληπτικές συμπεριφορές μελών της Κυβέρνησης την τελευταία διετία αναιρούν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.

    image

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    1η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΝΔ
    Με αθρόα προσέλευση μελών πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπό το νέο σχήμα Tομεάρχη και αναπληρωτών Τομεαρχών. Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, αλλά και τη διατύπωση θέσεων, με δεδομένο ότι η Παιδεία έχει τεθεί στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ. Απαιτούνται σημαντικές τομές από πολιτικές δυνάμεις με γνήσια μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό, ώστε η Παιδεία να γίνει το όχημα για την έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται η χώρα.

    Συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό
    Έχοντας λάβει υπόψη μου τις θέσεις των μελών του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κώστα Γαβρόγλου, του οποίου και έθεσα υπόψη σειρά θεμάτων που για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν προτεραιότητες στο εκπονούμενο πρόγραμμα για την Παιδεία, όπως η αξιολόγηση κάθε παραμέτρου της εκπαίδευσης με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου, η επαναλειτουργία των Προτύπων – Πειραματικών σχολείων, η ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου, η αλλαγή του νόμου για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, η αναβάθμιση του Λυκείου, η κατάργηση των ρυθμίσεων για τους “αιώνιους φοιτητές”, η επαναφορά βασικών αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρύματος και η εν γένει ενίσχυση της αυτονομίας, ευελιξίας και εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων.

    15326599 1815616942013442 7126211409531649836 n

    MODEL UNITED NATIONS – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΅ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
    Την επιτακτική ανάγκη για μία παιδεία εξωστρεφή, δημιουργική και καινοτόμο υπογράμμισα κατά την ομιλία μου στο παγκόσμιο συνέδριο Model United Nations, τη σημαντικότερη εκπαιδευτική προσομοίωση για τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και τη λειτουργία του ΟΗΕ παγκοσμίως, στην οποία συμμετέχουν σχολεία από όλο τον κόσμo και διοργανώθηκε στην Αθήνα από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, με κεντρικό θέμα το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήση τους εμπεριέχει κινδύνους, αλλά και σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες για τη νέα γενιά, η οποία μπορεί να τα αξιοποιήσει προς όφελός της.

    NPE PARIS 4-min

    “ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”
    Ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας Προβληματισμού για το «Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη», συμμετείχα στην πρώτη διεθνική συνάντησή μας με την αντίστοιχη Γαλλική Ομάδα Προβληματισμού, που διοργανώθηκε στο Παρίσι, από το ΕΛΙΑΜΕΠ και την ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης EuropaNova. Με εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κόσμου, ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς για καίρια ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ασφάλεια, το προσφυγικό και η οικονομία.

    download

    ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

    Καταγραφή απόψεών μου στον τύπο:
    2/12: Δήλωσή μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τη στήριξη της αριστείας
    14/12: Δήλωση στο eReportaz.gr: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών για 24 ολόκληρα χρόνια
    21/12: Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ από την επιτυχημένη εκδήλωση της Δημ.Τ.Ο. Χαλανδρίου, στην οποία μίλησα για θέματα εθελοντισμού και παιδείας
    24/12: Συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Νοτίων Προαστίων ΕΠΙΚΑΙΡΑ
    30/12: Δήλωση στη μηνιαία εφημερίδα ΟΙΚΟνομία για τη διακομματική πρωτοβουλία 45 γυναικών βουλευτών υπέρ της κάλυψης δαπανών ψηφιακής μαστογραφίας από τον ΕΟΠΥΥ

    Τηλεοπτικές εμφανίσεις
    5/12: ΕΨΙΛΟΝ TV, στην εκπομπή ΕΠΙΚΑΙΡΑ με τη Φαίη Μαυραγάνη
    11/12: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή ΑΚΡΑΙΩΣ με τον Τάκη Χατζή
    14/12: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή “Πρώτη γραμμή” με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου

    Σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο ραδιοφωνικό αέρα:
    1/12: ΒΗΜΑ 99,5 fm, στην εκπομπή “Ταπί και ψύχραιμοι” με τους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά
    22/12: ΑΘΗΝΑ 98.4, στην εκπομπή “Θα χυθεί άπλετο φως” με τον Ηλία Κανέλλη

    ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

    collage
    1

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    για το έργο μας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.
    Τηλέφωνα: 210 3640375, 210 3640846, 210 3640858, Fax: 210 3640487, e-mail:info@nikikerameus.gr

    Συνεχίζουμε επίσης να επικοινωνούμε μέσω της νέας, ενιαίας σελίδας μας στο Facebook.

    Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας, παρακαλούμε να επιλέξετε την παρακάτω ένδειξη “Κατάργηση συνδρομής”.

    1px
    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ