ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, Ιούνιος-Ιούλιος 2016

 

 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο με σημεία της δράσης μου
κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2016, εντός και εκτός Βουλής. Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε
να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε θεματική. Θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας. Καλό καλοκαίρι!
ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
1. Στην ομιλία μου κατά τη συζήτηση του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισα ότι το σχέδιο νόμου απειλεί την χώρα με ακυβερνησία, ενώ δεν διασφαλίζει ούτε και την αναλογικότητα της εκπροσώπησης των πολιτών. Με το νομοθέτημα αυτό, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να επιδίδεται σε θεσμικούς τακτικισμούς και ευκαιριακές επιλογές, υπονομεύοντας τις προοπτικές κυβερνητικής σταθερότητας στη βάση ουσιαστικών προγραμματικών συγκλίσεων.Εδώ το βίντεο της ομιλίας μου, τα βασικά σημεία και το πλήρες κείμενο. Tο liberal.gr φιλοξένησε σχετικό άρθρο μου "Περί εκλογικού νόμου και άλλων δεινών".
2. Στην πρωτολογία και στη δευτερολογία μου ως Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ στην Ολομέλεια της Βουλής, στηλίτευσα το γεγονός ότι ηΚυβέρνηση υποβαθμίζει έτι περαιτέρω την κοινοβουλευτική διαδικασία, με τροπολογίες "φαντάσματα", οι οποίες συζητούνται χωρίς να έχουν ακόμη κατατεθεί, αλλά και με επιλεκτική δημόσια διαβούλευση επιμέρους μόνο άρθρων του νομοσχεδίου. Αν και η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε επί της αρχής με το σχέδιο νόμου που εισήγαγε απαραίτητες διατάξεις σχετικά με τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, αποδοκιμάσαμε και καταψηφίσαμε άρθρα του δεύτερου μέρους του νομοσχεδίου για θέματα δικαιοσύνης π.χ. σχετικά με την εξάλειψη του αξιοποίνου, την παραγραφή ποινών και την αποφυλάκιση καταδικασθέντων για λόγους αποσυμφόρησης φυλακών. Εδώ τα σημεία των ομιλιών μου και τα δύο βίντεο.
3. Ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέδειξα αφενός το μέγεθος της υποκρισίας και της ανακολουθίας λόγων και έργων της Κυβέρνησης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά το πρόσφατο παρελθόν τις ίδιες πρωτοβουλίες που τώρα καταψηφίζει, και αφετέρου την αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ευπαθείς οπάδες με εμβαλωματικού τύπου παρεμβάσεις. Χρειάζονται ουσιαστικές πολιτικές κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης. Εδώ το βίντεο της ομιλίας μου και τα βασικά της σημεία. Εδώ σχετικό άρθρο μου στην εφημερίδα Hellenic Mail.
4. Ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 30/2013, σχετικά με τοΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ, στην Ολομέλεια της Βουλής, επεσήμανα ότι, ακόμη και σε σχέδια νόμου διευρυμένης αποδοχής, εισάγονται επιπόλαιες και αντιφατικές τροπολογίες που κινούνται εκτός πλαισίου της διακηρυγμένης οικονομικής πολιτικής και πλήττουν εν τέλει την αξιοπιστία της χώρας, όπως η τροπολογία που απομειώνει την αξία του ΔΕΣΦΑ εν μέσω δρομολογημένης αποκρατικοποίησης. Εδώ το βίντεο της ομιλίας μου, τα βασικά σημεία και το πλήρες κείμενο.
ΦΑΚΕΛΟΣ: ΥΙΟΘΕΣΙΑ - ΑΝΑΔΟΧΗ - ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στις 18 Ιουλίου παρουσιάσαμε με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και Υπεύθυνο του κυβερνητικού προγράμματος του Κόμματος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, 8 προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση της αναδοχής, της υιοθεσίας και της κατάστασης των εγκαταλελειμμένων παιδιών στην Ελλάδα. Εδώ το βίντεο της σχετικής παρουσίασης. Το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς έχουν αυξηθεί τα εγκαταλελειμμένα βρέφη, εξ αιτίας και της οικονομικής αλλά και της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης. Παράλληλα, πάρα πολλοί υποψήφιοι θετοί/ανάδοχοι γονείς που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα παιδί και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, δεν τα καταφέρνουν, κυρίως διότι η διαδικασία παραμένει πολύπλοκη, χρονοβόρα και αποθαρρυντική. Τους τελευταίους μήνες συναντήθηκα με πολλούς φορείς (ενδεικτικά, εκπροσώπους νοσοκομείων στα οποία φιλοξενούνται εγκαταλελειμμένα παιδιά, εκπροσώπους κρατικών ιδρυμάτων και μη κρατικών φορέων, παιδιάτρους που ασχολούνται ενεργά με το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων παιδιών), αλλά και υποψήφιους θετούς/ανάδοχους γονείς που μίλησαν βιωματικά για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το πρόγραμμα της ΝΔ, οργανώθηκε ανοιχτή συζήτηση, όπου συμπολίτες μας μοιράστηκαν σε κλίμα συγκίνησης τις εμπειρίες τους από διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίες. Καταλήξαμε έτσι σε χρήσιμες διαπιστώσεις για τον τρόπο βελτίωσης της κατάστασης, τις οποίες στη συνέχεια μετουσιώσαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε άρθρο μου, όπου παρουσιάζω συνοπτικά τις 8 προτάσεις της ΝΔ.
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Με την από 8/6/2016 επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, μου ανατέθηκε παράλληλα το έργο της κοινοβουλευτικής κάλυψης για τη ΝΔ των νομών Κεφαλληνίας, Κερκύρας και Ζακύνθου, ώστε να προωθούνται στη Βουλή ζητήματα που αφορούν στους τρείς νομούς. Στο πλαίσιο αυτό, ανέδειξα με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, όπως: 1. Ερώτηση για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου 2. Ερώτηση για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα 3. Ερώτηση για τις αγροτικές επιδοτήσεις, που αφορά άμεσα τους Ζακυνθινούς δικαιούχους αγρότες. Παράλληλα, παραχώρησα συνέντευξη τύπου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, συζητώντας με δημοσιογράφους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες που με τίμησαν με την παρουσία τους, τα προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και τις πιθανές λύσεις τους. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στους τρεις νομούς.
ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ Τηλεοπτικές εμφανίσεις 7/6: ΕΡΤ1, στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" με τους Γιάννη Δάρρα και Γιώργο Δαράκη 8/6: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "Πρώτη γραμμή" με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου 27/6: ΕΡΤ1, στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" με τους Γιάννη Δάρρα και Γιώργο Δαράκη 6/7: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" με τον Δημήτρη Οικονόμου 12/7: ΕΡΤ1, στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" με τους Μαριλένα Κατσίμη και Γιάννη Σκάλκο 19/7: ΣΚΑΪ στην εκπομπή ΤΩΡΑ με την Άννα Μπουσδούκου συγκεκριμένα για το θέμα της υιοθεσίας Σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο ραδιόφωνο 2/6: AIXMI Radio με τον Αντώνη Λιάρο 2/6: ΑΘΗΝΑ 984, στην εκπομπή "Στάση των δύο" με τον Άρη Τόλιο 15/6: Δημοτικός Ραδιοσταθμός Πειραιά - Κανάλι Ένα 90,4, με τους "Δύο Ρεπόρτερ" Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια 22/6: Ionian Galaxy 90,8, με το Σάκη Βούτο 24/6: Cosmos 965 fm Κεφαλονιάς στην εκπομπή "Στα Υπόγεια είναι η Θέα" με το Δημήτρη Αλοΐζο 29/6: Πρακτορείο FM 104,9 Θεσσαλονίκης στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα 30/6: Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ, 91,6 και 105,8 fm, στην εκπομπή "Τα ασυμβίβαστα" με τον Ξενοφώντα Ζηκίδη 6/7: Alpha 98,9 fm στην εκπομπή "Με υπογραφή" με τη Γιάννα Παπαδάκου 11/7: ΣΑΜΟΣ FM 97,7, με το Μιχάλη Σβαρνιά 18/7: Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm Πιερίας στην εκπομπή "Olympos 1η ματιά" με τον Γιάννη Παπαζαχαρία 19/7: Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ στην εκπομπή ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ με τους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα 19/7: Δημοτικός Ραδιοσταθμός Θεσσαλονίκης 20/7: Πρακτορείο FM 104,9 Θεσσαλονίκης στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα 20/7: ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 fm, με τη Βούλα Έλληνα 21/7: ΣΚΑΪ 100,3 στην εκπομπή "Στο στόμα του Νίκου Ανδρίτσου" 21/7: Δημοτικός Ραδιοσταθμός Πειραιά - Κανάλι Ένα 90,4 με το Νίκο Μπαρδούνια Συνεντεύξεις και άρθρα στον Τύπο 4/6: Συνέντευξη στην εφημερίδα #είδηση 14/6: Συνέντευξη στην εφημερίδα ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 24/6: HuffPost Greece, δήλωση με θέμα: “Η Ελλάδα στην εποχή του Brexit: Οι πρώτες αντιδράσεις και ερμηνείες σε πολιτική και οικονομία” 26/6: Συνέντευξη στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου 16/7: Άρθρο στην εφημερίδα Hellenic Mail με τίτλο "Αναγκαία η ουσιαστική βοήθεια προς τις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες, μέσω της επανένταξης στον κοινωνικό και εργατικό ιστό". 19/7: Άρθρο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος με τίτλο: "Υιοθετώντας" τις προτάσεις για την υιοθεσία 21/7: Liberal.gr, άρθρο με τίτλο "Περί εκλογικού νόμου και άλλων δεινών" 31/7: Συνέντευξη στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 31/7: Συνέντευξη στην Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής
 
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ερωτήσεις, επίκαιρες επερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που έχω υποβάλει ή συνυποβάλει με συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλείψεις της Κυβέρνησης:
 1. Η πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών οδηγεί τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
 2. Σε κατάσταση αποσύνθεσης το "Μαντζαβινάτειο" Νοσοκομείο Ληξουρίου
 3. Μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
 4. Άφαντα μισθωμένα δικαιώματα 28.000 αγροτών
 5. Έξαρση εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας
 6. Απόκρυψη του συστήματος "Ήλιος" για να μη γίνονται εμφανείς οι περικοπές των συντάξεων
 7. Σχετικά με την περιουσία των ασφαλιστικών φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων
 8. Αδικαιολόγητη αναμονή για απονομή συντάξεων
 9. Επίκαιρη Επερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων της ΝΔ σχετικά με το Σχέδιο Β για την ελληνική οικονομία
 10. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος αδιαφορεί συστηματικά για το Περιβάλλον
 11. Σχετικά με την αλλαγή λογοτύπου για το ΑΠΕ / ΜΠΕ
 12. Στήριξη των επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων
 13. Ενέργειες απαξίωσης της γεωργικής έρευνας στη χώρα
 14. Η Κυβέρνηση μετέτρεψε το Πάρκο Τρίτση από πνεύμονα σε υγειονομική βόμβα
> Το Υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε, μετά από σχετική μου Αναφορά, ότι θα συμπεριλάβει τους τριτέκνους στη δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών κατά προτεραιότητα και με εισοδηματικά κριτήρια, όπως προβλέπεται ήδη για τους πολυτέκνους. Εδώ σχετική δημοσίευση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος για την Αναφορά που υπέβαλα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το έργο μας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.Στοιχεία επικοινωνίας Τηλέφωνο: 2103640375 Fax: 2103640487 Ε-mail: info@nikikerameus.gr
©2016 Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, www.nikikerameus.gr
Αν θέλετε να τροποποιήσετε τους όρους λήψης μηνυμάτων μπορείτε να επικαιροποιήσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών