ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μαρτίου 2018

    4 Απριλίου, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    unnamed

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    Μαζί με τις θερμότερες ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο με σημεία της δράσης μου κατά το μήνα Μάρτιο 2018, εντός και εκτός Βουλής.
    Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε θεματική.
    Όπως πάντα, θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας.

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    image

    Ομιλία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και Περιοδεία στη Φωκίδα
    Τις διεθνείς τάσεις στην ανώτατη εκπαίδευση και την εναλλακτική πρόταση εκπαιδευτικής πολιτικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα ανέδειξα κατά την ομιλία μου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Την επόμενη ημέρα, συνάντησα εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού και στη συνέχεια συμμετείχα σε εκδήλωση στην Άμφισσα, μετά από πρόσκληση της ΝΟΔΕ Φωκίδας, όπου συζητήσαμε με πολίτες της περιοχής τις εξελίξεις και τις σύγχρονες προκλήσεις στην Παιδεία.

    23.3

    Περιοδεία στο Βόλο
    Κατά την επίσκεψή μου στο Βόλο, συναντήθηκα με φορείς και εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ενημερώθηκα για εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ενώ ήμουν κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας για θέματα Παιδείας. Εδώ στιγμιότυπα από την περιοδεία και τις συναντήσεις.

    30.3

    Μιλώντας για την Παιδεία σε Ραφήνα-Πικέρμι
    Άλλη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Παιδεία, άρτια οργανωμένη από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ Ραφήνας-Πικερμίου. Είχα την ευκαιρία και τη χαρά να συνομιλήσω με τους πολίτες της περιοχής για καίρια θέματα που μας απασχολούν όλους.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

    2e94d0c0-1ef7-4734-bbde-8fa6ea26c323

    Στο συνέδριο του Economist με τίτλο: “A World in Transition: The New Jobs The New Skills”
    Μιλώντας για την ανάγκη ουσιαστικότερης διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ανέπτυξα την παρέμβασή μου σε τρεις βασικούς άξονες: 1) τάσεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, 2) τάσεις στην αγορά εργασίας διεθνώς και 3) σκιαγράφηση λύσεων. Εδώ η ομιλία μου και εδώ σχετικό άρθρο στο liberal.gr, με αφορμή τις απόψεις του Υπουργού Παιδείας που εκφράστηκαν στο συνέδριο.

    28951341 2015997171975417 527708884927254404 n

    Στην ημερίδα της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. με θέμα τη Μεταρρύθμιση στο Ελληνικό Σχολείο
    Παρά τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που επιχειρήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η απόδοση της εκπαίδευσης παραμένει χαμηλή, σύμφωνα με εκθέσεις διεθνών οργανισμών. Κατά την παρέμβασή μου, παρουσίασα τις αιτίες και συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με βάση το αξιακό τρίπτυχο “αυτονομία – αξιολόγηση – αριστεία”.

    2.3

    Στο Συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ
    Στο 4ο επιστημονικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ, με θέμα την υλοποίηση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, απηύθυνα χαιρετισμό, τονίζοντας ότι ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας πρέπει να αναμορφωθεί, προκειμένου να δημιουργούνται θύλακες αριστείας με αναπτυξιακό πρόσημο.

    20.3

    Στην επιτυχημένη εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ του 6ου διαμερίσματος Αθηνών με αφορμή την ημέρα της γυναίκας
    Μαζί με την Μαριέττα Γιαννάκου, την Ινές Αγγελή-Λυκούδη και την Ελένη Αθανασοπούλου, μιλήσαμε για τη γυναίκα και τον πολλαπλό της ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία. Και στη χώρα μας οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται τόσο στη Βουλή, όσο και στην Κυβέρνηση, ενώ ένας άλλος σημαντικός τομέας στον οποίο διαπιστώνονται ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα είναι η πρόσβαση στην εκπαίδευση. Εδώ η ομιλία μου και το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

    17.3

    Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων & ΤΕΙ
    Στη γεμάτη παλμό και αισιοδοξία Εθνική Συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε με επιτυχία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, απηύθυνα ομιλία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και για τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

    image

    Υγεία & Παιδεία
    Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κοινή συνεδρίαση των Τομέων Υγείας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, συζητήσαμε θέματα που άπτονται της αγωγής υγείας στα σχολεία, των νέων υγειονομικών επαγγελμάτων, της κλινικής έρευνας και των επιστημών υγείας.

    468198 syrian refugee woman-737998

    Πρωτοβουλία γυναικών βουλευτών για τη Συρία
    Οι γυναίκες είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικές όταν συμπράττουμε. 48 γυναίκες βουλευτές αναλάβαμε κοινή διακομματική πρωτοβουλία και ενώσαμε τις φωνές μας με τις κραυγές των γυναικών και των παιδιών της Συρίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα, όλους τους οργανισμούς και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του συριακού λαού. Εδώ σχετικό δημοσίευμα.

    ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    3CFAC810-9485-41DC-B2C2-BEEE2951A6BA

    Συνεχιζόμενη ανομία στα Πανεπιστήμια
    Είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να ανέχεται τη βία και τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, πόσο μάλλον δίπλα στους φοιτητές. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Παιδείας να αποποιείται των ευθυνών του, απαξιώνοντας ως ασόβαρους όσους του ασκούν κριτική. Εδώ το βίντεο και το κείμενο της δήλωσης με αφορμή την επιστολή – κραυγή αγωνίας 93 Καθηγητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

    2

    Δήλωση για την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
    Στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν. Για τη Νέα Δημοκρατία, η αξιολόγηση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες του τις βαθμίδες. Εδώ αναλυτικά η δήλωση,

    image

    Δήλωση για τις εξαγγελίες αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
    Από τον περσινό Μάιο ακούμε συνεχώς κυβερνητικές εξαγγελίες περί κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων ή περί τροποποίησης, συνολικής μεταρρύθμισης, ακόμα και αυτοματοποίησης, του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλες αυτές οι δηλώσεις, που δεν περιέχουν όμως καμία συγκεκριμένη και ουσιαστική δέσμευση, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αναστατώνουν επανειλημμένα μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Εδώ το πλήρες κείμενο της δήλωσης.

    ekpaideysi-thiskeytika

    Δήλωση Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά
    Για άλλη μία φορά, το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της Ελλάδας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά “κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας”. Εδώ η πλήρης δήλωση.

    image

    Στη Βουλή η “Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την Εκπαίδευση και την Καινοτομία”
    Στη σύντομη παρέμβασή μου εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Έρευνας-Τεχνολογίας, κατά τη συζήτηση με θέμα “Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την Εκπαίδευση και την Καινοτομία”, ανέδειξα την ανάγκη βελτίωσης της σύνδεσης έρευνας και εκπαίδευσης με τις νέες απαιτήσεις της παραγωγικής διαδικασίας, κινητροδότησης της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, και δη νεοφυών επιχειρήσεων, καλύτερης αξιοποίησης και διεύρυνσης των χρηματοδοτικών εργαλείων, επέκτασης του ψηφιακού γραμματισμού σε όλο τον πληθυσμό. Στην ίδια συνεδρίαση, ο Δρ. Manuel Trajtenberg, οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ και επισκέπτης καθηγητής των Πανεπιστημίων Stanford και Harvard, παρουσίασε τη στροφή της χώρας του, μέσω της εκπαίδευσης, προς την καινοτομία και το επιχειρείν.

    ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    image

    ΕΡΤ1 – εκπομπή “Πρώτη είδηση” με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη – 7/3

    image

    Kontra Channel – εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” με τους Σπύρο Γκουτζάνη και Μάκη Κουρή – 14/3

    2

    ΣΚΑΪ – εκπομπή “Αταίριαστοι” με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα – 16/3

    sbc

    SBC TV Channel – εκπομπή “SBC Life” με την Ηρώ Ράντου – 21/3

    image

    ΣΚΑΪ – εκπομπή “Καλημέρα” με το Γιώργο Αυτιά – 25/3

    image

    ΕΡΤ1 – εκπομπή “Πρώτη Είδηση” με το Νίκο Παναγιωτόπουλο – 27/3

    1

    ΑΝΤΕΝΝΑ – εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με το Γιώργο Παπαδάκη – 28/3

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    maxresdefault live

    Γαλαξίας FM 92,1 Άμφισσας – με το Χάρη Μαρκάτο – 3/3

    1049

    Πρακτορείο FM 104,9 – εκπομπή “Την ίδια ώρα” με τους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου – 6/3

    247

    Ραδιόφωνο 24/7 88,6 fm – εκπομπή «Αντίμετρα» με τους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη – 7/3

    1

    Πρώτο Πρόγραμμα 91,6και 105,8 fm – εκπομπή «Απολύτως σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου – 14/3

    102

    Ρ/Σ Μακεδονίας 102 FM – εκπομπή “Πολιτικό Ημερολόγιο” με την Ασπασία Βούζη – 15/3

    image

    ΘΕΜΑ Radio 104.6 – με τον Γιάννη Πρετεντέρη – 20/3

    Logo Akroama new

    Ράδιο Ακρόαμα Βόλου 99,8 fm – με το Σταύρο Δημόπουλο – 21/3

    Untitled

    Ράδιο Ένα Βόλου 102,5 fm – με το Γιώργο Καρυτίδη – 22/3

    ERT--1-1021x576

    ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ 100,7 και 101,2 fm – με τη δημοσιογράφο Ελένη Μανώλη – 22/3

    12.3

    Αθήνα 9.84 – εκπομπή “Στάση των Δύο” με τον Άρη Τόλιο – 23/3

    1049

    Μακεδονικό Πρακτορείο FM 104,9 – εκπομπή «Την ίδια ώρα» με τους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου – 26/3

    1

    Δημοτικός ραδιοσταθμός Πειραιά Κανάλι Ένα 90,4 FM – εκπομπή “Δύο ρεπόρτερ” με τους Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια – 29/3

    ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

    image

    Άρθρο στο liberal.gr με τίτλο: «Εμμονή» με τη σύγχρονη πραγματικότητα

    image

    Άρθρο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, με τίτλο: “Μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης σε σύμπλευση με τις διεθνείς τάσεις”.

    image

    Συνέντευξη στην Εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ και το δημοσιογράφο Ευάγγελο Καρανικόλα, με τίτλο: «Σχεδιασμός με ψηφοθηρική στόχευση θα αποτύχει».

    image

    Συνέντευξη στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Βόλουκαι τη δημοσιογράφο Βάσω Κυριαζή, με τίτλο: “Η Κυβέρνηση ανέχεται τη βία”.

    oi axones tou programmatos tis nd ston tomea tis paideias thessalia bolou s13 2018-03-22

    Συνέντευξη στην Εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ Βόλου και το δημοσιογράφο Σταύρο Δημόπουλο, με τίτλο: “Οι άξονες του προγράμματος της ΝΔ στον Τομέα της Παιδείας”.

    iselida

    Άρθρο στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ραφήνας iselida.gr για την Παιδεία στην Ελλάδα.

    00155 copy

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

    Ερωτήσεις, Επίκαιρη Ερώτηση και Αναφορές που έχω καταθέσει ή συνυποβάλει με συναδέλφους Βουλευτές κατά το μήνα Μάρτιο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλείψεις της Κυβέρνησης:
    1. Χιλιάδες νέες οργανικές θέσεις και θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, εν καιρώ οικονομικής δυσπραγίας.
    2. Ανεξέλεγκτη η βία και η ανομία στα τριτοβάθμια Ιδρύματα. (επανακατάθεση)
    3. Φωτογραφική διάταξη με αναδρομική ισχύ στο Ν.4521/2018.
    4. Διαμαρτυρία για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα ειδικών νηπιαγωγείων και ειδικών δημοτικών σχολείων.
    5. Τοποθετήσεις προϊσταμένων τμημάτων Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής.
    6. Αναγκαία η αναβάθμιση των ΕΠΑΛ.
    7. Διαγραφή του σκοπού της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης από τον νέο οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
    8. Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αναγνώριση της ισοτιμίας των τίτλων Ανώτερων Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.
    9. Σε κίνδυνο η ακαδημαϊκή λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
    10. Ανισότητα στις απολαβές των ΕΔΙΠ που μετατάχθηκαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια.
    11. Περικοπές στους μισθούς των Καθηγητών Πανεπιστημίου, που εισάγονται με τις διατάξεις του Νόμου 4452/2017 για τα Ειδικά Μισθολόγια.
    12. Στον αέρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας – Πουλάνε μονάδες χωρίς άδειες Περιβαλλοντολογικών όρων.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ

     25 24.3

    Στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας – 24/3

    - 11.3

    Εκδήλωση στην Πετρούπολη από τον σύλλογο “Μαζί για τον Άνθρωπο” – 11/3

    - 5.3

    Εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Νέας Σμύρνης – 5/3

     2018 - 20.3

    Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ στην επιστημονική εκδήλωση “Τα Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά” του ΕΚΠΑ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως Έτους Μαθηματικών – 20/3

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3640375

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ