ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, Νοέμβριος 2018

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο, με σημεία της δράσης μου κατά το μήνα Νοέμβριο 2018, εντός και εκτός Βουλής. Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε θεματική. Όπως πάντα, ευπρόσδεκτα τα σχόλιά σας.

***

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: Πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ελληνικού Κόσμου, από κοινού με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρμόδιο για το Πρόγραμμα Αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, παρουσιάσαμε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, τη μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της χώρας μας. Ένα πρόγραμμα συνεκτικό και υλοποιήσιμο, μια πρόταση συνολικής και σε βάθος μεταρρύθμισης, με θαρραλέες τομές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, που τοποθετεί στο επίκεντρο των αλλαγών τους λειτουργούς της εκπαίδευσης, τους μαθητές και φοιτητές και τους γονείς τους. Εδώ το βίντεο της παρουσίασης του Προγράμματος και το πλήρες αρχείο με τις προτάσεις μας. Εδώ περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα. Τις λεπτομέρειες του προγράμματος ανέλυσα και στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3 με τον Άρη Πορτοσάλτε.

c7854a01-0c73-4383-b0f7-fb1fe02ecb09
***
ktb

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

"Ευκαιρία για μία γενναία συνταγματική αναθεώρηση" Την ανάγκη να μη χαθεί η ευκαιρία για μία τολμηρή αναθεώρηση του Συντάγματος ανέδειξα κατά την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής: Ωστόσο, οι συνθήκες υπό τις οποίες επιλέγει η Κυβέρνηση να ανακινήσει το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος, καταδεικνύουν και την πραγματική της διττή στόχευση: πρώτον, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ζοφερή πραγματικότητα την οποία η ίδια έχει δημιουργήσει με αποκλειστική της ευθύνη και δεύτερον, να μπλοκάρει για τα επόμενα 10 χρόνια μία πραγματική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Συντάγματος από τη ΝΔ.

- Copy

Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου με κομματικά κριτήρια Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής μου με θέμα: "Αναξιοκρατικές και βαθιά κομματικές οι επιλογές Συντονιστών Εκπαιδευτικού έργου" στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Υπουργός δεν είχε τίποτα να απαντήσει σχετικά με τις στρεβλώσεις της διαδικασίας που αναδείχθηκαν. Εδώ το βίντεο του διαλόγου που εκτυλίχθηκε στη Βουλή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

16

Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων Με αφορμή τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και την παρουσίαση του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, αναδείξαμε την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 16, ώστε να καταστεί δυνατή η ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, μία από τις τελευταίες χώρες που απαγορεύουν ρητώς στο Σύνταγμά τους αυτή τη δυνατότητα. Σε άρθρο μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναλύω «5+1 λόγους για την ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων». Η Κυβέρνηση «στρουθοκαμηλίζει, εμμένοντας ιδεοληπτικά σε αγκυλώσεις του παρελθόντος», αφού αρνείται την αναθεώρηση του άρθρου 16 Συντάγματος, όπως δήλωσα σχετικά στο Euro2Day, ενώ αποκαλύπτεται και η διγλωσσία της, όπως έγραψα στην εφημερίδα Politik.gr.

image

Περιστατικά ανομίας στο ΑΠΘ Η ανομία στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Νέο θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, καθηγητής του Αριστοτελείου. Εδώ σχετική on camera δήλωσή μου για το συμβάν. Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα, και πάλι το Κράτος, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έλαμψε δια της απουσίας του, υποχωρώντας μπροστά στα επεισόδια με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου που άφησαν πίσω τους πρωτοφανείς ζημιές στο ΑΠΘ. Σε δήλωσή μου σχολίασα ότι ασφαλώς το Κράτος δεν θα αμελήσει να στείλει το λογαριασμό, μέσω της Εφορίας, στους πολίτες.

makedoniasxoleio708

Καταλήψεις στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας Τα σχολεία πρέπει να μένουν ανοιχτά, υπηρετώντας τη γνώση και την ελευθερία διακίνησης ιδεών. Την πλήρη αντίθεσή μας στις καταλήψεις των σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα και την αποδοκιμασία όσων τις υποκινούν ή τις ενθαρρύνουν εξέφρασα σε δήλωσή μου στο κανάλι ΟΡΕΝ και σε συνέντευξή μου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Η θέση μας αυτή δεν αναιρεί, βεβαίως, τη διαφωνία μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ειλημμένη μας απόφαση να την καταψηφίσουμε οποτεδήποτε αυτή έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

image

Καταλήψεις στο Υπουργείο Παιδείας Γίναμε και πάλι μάρτυρες θλιβερών εικόνων από το Υπουργείο Παιδείας. Ανενόχλητοι καταληψίες μέσα στο γραφείο του Υπουργού προσβάλλουν τους θεσμούς και το κοινό αίσθημα. Για άλλη μία φορά, το Κράτος, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υποχωρεί μπροστά στην ανομία και την ανασφάλεια. Εξίσου αδιανόητο, υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας να προτρέπονται με εντολή Υπουργού να αποχωρήσουν πρόωρα, εξ αιτίας προγραμματισμένου συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών. Τα προβλήματα στην Παιδεία δεν λύνονται με κατεβασμένα ρολά.

***

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

23.11

Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στη Βουλή Μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα την ανομία στα Πανεπιστήμια, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδεχθήκαμε και είχαμε εποικοδομητική συζήτηση με φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές, πανεπιστημιακούς, εργαζόμενους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

iske-1

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της "συμφωνίας" Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου Συνάντηση με τον Πρόεδρο π. Γεώργιο Σελλή και τα μέλη του Προεδρείου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος πραγματοποιήσαμε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνάντηση διαβεβαιώσαμε τους κληρικούς ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση χιλιάδων κληρικών από τον Πρωθυπουργό και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαγγείλει 10.000 επιπλέον ψηφοθηρικές προσλήψεις στο Δημόσιο.

4634391

Λίγες ημέρες αργότερα, συναντήσαμε με τον Πρόεδρο της ΝΔ και εκπροσώπους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με τους οποίους συζητήσαμε τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.

27.11

Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης Η προσπάθεια εξισορρόπησης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων συχνά στέκεται εμπόδιο στην ανέλιξη των γυναικών στις υπεύθυνες θέσεις των επιχειρήσεων. Το σπουδαίο κεφάλαιο της γυναικείας δημιουργικότητας, ικανοτήτων και ηγεσίας, που παραμένει αναξιοποίητο ανέδειξα κατά την ομιλία μου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών, με τίτλο: «Θέλετε να απογειώσετε την επιχείρηση σας; Τοποθετήστε περισσότερες γυναίκες σε διοικητικές θέσεις.»

***

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

14.11

Αγία Παρασκευή Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε άρτια η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίας Παρασκευής συζητήσαμε για το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία και το φαινόμενο του «brain drain».

19.11

Γαλάτσι Αισιόδοξα τα μηνύματα της εκδήλωσης με θέμα «Νέα Δημοκρατία - η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα», που συνδιοργάνωσαν η ΔΗΜ.Τ.Ο. Γαλατσίου και η Β4 ΝΟΔΕ. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο ένθερμο κοινό, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, τα βασικά σημεία του Προγράμματός μας για την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει.

26.11.18

Παπάγου-Χολαργός Στην εκδήλωση που διοργάνωσε επιτυχώς η ΔΗΜ.Τ.Ο. Παπάγου-Χολαργού παρουσίασα τους βασικούς άξονες του Προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία.

4.11

Γρεβενά Στα Γρεβενά, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου ΝΟΔΕ, πραγματοποιήσαμε ανοιχτή συζήτηση για θέματα παιδείας και συναντήσεις με αιρετούς εκπροσώπους και λειτουργούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πάντα εποικοδομητική η επαφή μας με πολίτες και εκπαιδευτικούς, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

7.11

Ωρωπός Για τις εξελίξεις και τις σύγχρονες προκλήσεις στην Παιδεία μιλήσαμε στην εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ωρωπού. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν βουλευτές, πλήθος στελεχών και φίλων της παράταξης, αλλά και πολίτες που ενδιαφέρονται για το όραμά μας για την Παιδεία του αύριο.

11.11

Νέο Ηράκλειο Συζήτηση με εκπαιδευτικούς για τις προκλήσεις στο χώρο της Παιδείας πραγματοποιήσαμε σε φιλική ατμόσφαιρα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

***

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ

1. Σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές

24

Action24 - εκπομπή "Brainstorming" με τους Γιώργο Πιέρρο και Σταμάτη Ζαχαρό - 1/11

 
ant1

ΑΝΤΕΝΝΑ - κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δήλωση για αναθεώρηση άρθρου 3 Συντάγματος - 1/11

 
24

Kontra Channel - εκπομπή "Kontra24" με τον Αιμίλιο Λιάτσο - 9/11

 
a242

Action24 - εκπομπή "Brainstorming" με τους Γιώργο Πιέρρο και Σταμάτη Ζαχαρό - 20/11

image

Νέο Κανάλι - εκπομπή του Γιώργου Τράγκα - 21/11

 
28.11

Open - εκπομπή "Ώρα Ελλάδος 7" με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο - 28/11

 
mq2

ΟΡΕΝ - κεντρικό δελτίο ειδήσεων - 1/12

2. Στο ραδιοφωνικό αέρα

alpha

Alpha 989 Radio - εκπομπή "Αντιθέσεις" με τους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου - 1/11

 
image

ΣΚΑΪ100,3 fm - εκπομπή "Ακραίως" με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου - 7/11

 
alpha

Alpha 989 Radio - εκπομπή "Με υπογραφή" με τη Γιάννα Παπαδάκου - 7/11

 
p901

Παραπολιτικά 90,1 - εκπομπή "Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη" με το Θανάση Φουσκίδη - 9/11

12.3

ΑΘΗΝΑ 984 - με τους Νεκτάριο Νώτη και Τζίνα Μοσχολιού - 15/11

 
image

ΘΕΜΑ Radio 104.6 - με τον Γιάννη Πρετεντέρη - 20/11

 
247

News 24/7 στους 88,6 - εκπομπή "Πρωινό τανγκό" με τους Αντώνη Φουρλή και Στέλλα Γκαντώνα - 20/11

 
image

ΣΚΑΪ 100,3 fm - εκπομπή "Μια του Νότη δυο του Χιώτη" με τους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη - 23/11

p901

Παραπολιτικά 90,1 fm - εκπομπή "Weekend Online" με το Δημήτρη Τάκη - 24/11

 
26.11

ΣΚΑΪ 100,3 - με τον Άρη Πορτοσάλτε - 26/11

 
hqdefault

Πρακτορείο 104.9 - με τον Παπαδόπουλο - 26/11

3. Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

debate kosta gavrogloy - nikis kerameos

ΕΦ.ΣΥΝ.: ένα πρωτότυπο debate με τον Υπουργό Παιδείας από την Εφημερίδα των Συντακτών «Τηλεοπτικό» debate εφ' όλης της εκπαιδευτικής ύλης: για την αναθεώρηση του άρθρου 16, τα φαινόμενα παραβατικότητας γύρω από τα Πανεπιστήμια και τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, με βίντεο και αποσπάσματα του δίωρου διαλόγου με τον Υπουργό Παιδείας και τους δημοσιογράφους Διαλεκτή Αγγελή και Κώστα Ζαφειρόπουλο.

46445204 2174232192818580 1025549726843404288 n

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ Άρθρο μου στο πλαίσιο αφιερώματος στην 4η βιομηχανική επανάσταση, με τίτλο: "Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά".

readeer.gr

READER.GR Σε συνέχεια της παρουσίασης του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, η ενημερωτική ιστοσελίδα Reader.gr φιλοξένησε δήλωσή μου.

empistosyni se dim sxoleia kai ekpaideytikou to paraskinio s6 2018-11-24

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Μιλώντας για συντάξεις, Εκκλησία, διεύρυνση της εκλογικής βάσης της ΝΔ και άλλα πολλά, στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ και το Γιώργο Ευγενίδη, σε συνέντευξη με τίτλο: «Επικοινωνιακό τέχνασμα οι 10.000 προσλήψεις».

politik

POLITIK.GR Σε άρθρο μου στην εφημερίδα politik.gr με τίτλο "Δεν μας εκπλήσσει η διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ" αναδεικνύω τα παράδοξα της άρνησης της Κυβέρνησης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

image

ΚΑΡΦΙΤΣΑ Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ Θεσσαλονίκης και τη δημοσιογράφο Βιβή Ανδρίτσου, με τίτλο: «Δεν θα ισχύσει το προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου»..

PHOTO-2018-11-30-19-10-07

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Συνέντευξη που παραχώρησα στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, με αφορμή την Παρουσίαση του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία.

***

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ