«Το έργο της Επιτροπής για την Μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης» – ερώτηση και ΑΚΕ

    13 Σεπτεμβρίου, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη K. Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας, Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς και Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον Υπουργό Παιδείας, Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικά με την εξέλιξη του έργου της Επιτροπής για την μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης.

    Για το θέμα αυτό, η κυρία Νίκη K. Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Στις 10 Φεβρουαρίου, με τυμπανοκρουσίες, ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε την συγκρότηση Επιτροπής για την μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης. Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να συνδράμουν στο έργο της Επιτροπής υποδεικνύοντας εμπειρογνώμονες.

    Για την Νέα Δημοκρατία, η μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης συνιστά σημαντική προϋπόθεση κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής.

    Ο Υπουργός είχε εκτιμήσει ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπήρχαν τα πρώτα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής και ότι σε τρία χρόνια θα μπορούσαν να κλείσουν οι ψαλίδες, τουλάχιστον ως προς τις ανελαστικές δαπάνες. Ωστόσο, 8 μήνες μετά, δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό για το έργο της εν λόγω Επιτροπής, ούτε έχει δει το φως της δημοσιότητας κάποιο πόρισμα, έστω και πρώιμο.

    Έτσι, ερωτάται ο κύριος Υπουργός σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο της Επιτροπής και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της. Περαιτέρω, δεδομένου ότι το πρόσφατα δημοσιευθέν σχέδιο για το Νέο Λύκειο και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσιάζει πτυχές εξαιρετικά δαπανηρές, αναμένουμε απαντήσεις για το αν έχουν ληφθεί υπόψιν οι απόψεις της Επιτροπής, κατά την εκπόνηση του εν λόγω σχεδίου.”

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης-ΑΚΕ:

    Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
    Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
    Θέμα: «Το έργο της Επιτροπής για την Μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης»

    Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2017

    Κύριε Υπουργέ,

    Στις 10 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την συγκρότηση της Επιτροπής για την μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης, μιας επιτροπής, που διαφημίστηκε δεόντως από εσάς.
    Η Νέα Δημοκρατία συναίνεσε πρόθυμα και υπέδειξε χωρίς καμία υστεροβουλία εμπειρογνώμονες, καθώς το έργο της μελέτης των οικονομικών της εκπαίδευσης συνιστά σημαντική προϋπόθεση κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην δύο, υπέδειξαν εμπειρογνώμονες για την συμμετοχή τους στο έργο της Επιτροπής.
    Είχατε εκτιμήσει ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής και ότι σε τρία χρόνια θα κλείσουν οι ψαλίδες, τουλάχιστον ως προς τις ανελαστικές δαπάνες.

    Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
    1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο της Επιτροπής;
    2. Ποια είναι τα επόμενα βήματα;
    3. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της;
    4. Το πρόσφατα δημοσιευθέν σχέδιο για το Νέο Λύκειο και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρουσιάζει πτυχές εξαιρετικά δαπανηρές. Έχετε λάβει υπόψιν σε αυτό τις απόψεις της Επιτροπής;

    Προς πληρέστερη ενημέρωση, παρακαλείσθε, όπως καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων τα πορίσματα της Επιτροπής, όπως έχουν διαμορφωθεί έως σήμερα.

    Οι ερωτώντες Βουλευτές

    Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας
    Γιάννης Ανδριανός, Αργολίδας
    Μαρία Αντωνίου, Καστοριάς
    Χρήστος Κέλλας, Λάρισας

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ