Χαιρετισμός στην έναρξη των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ

    17 Φεβρουαρίου, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες,

    Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ, και σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.

    Στη Νέα Δημοκρατία, με κεντρική στόχευση την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, εργαζόμαστε πάνω στο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Στηρίζουμε το «αυτόνομο Πανεπιστήμιο» που μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να διαφοροποιείται και να αυτενεργεί, να κατέχει ουσιαστική αυτονομία και αυτοδιοίκηση.

    Το δημόσιο Πανεπιστήμιο που θέλουμε, και πιστεύουμε ότι αξίζει η χώρα μας, είναι εξωστρεφές, αναπτύσσει συνέργειες με ιδρύματα του εξωτερικού, εμπλουτίζεται, δημιουργεί ξενόγλωσσα προγράμματα και συνιστά πόλο έλξης. Αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ εκπαίδευσης, έρευνας και αγοράς εργασίας, αξιοποιεί και διευρύνει τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επίλυση χρόνιων οικονομικών προβλημάτων, αξιολογεί τα προγράμματα σπουδών και τους διδάσκοντες, ενώ ταυτόχρονα αξιολογείται και πιστοποιείται ως ίδρυμα από μια ισχυρή Ανεξάρτητη Αρχή. Είναι το Πανεπιστήμιο που, δεδομένου του υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού του, διεκδικεί μία περίοπτη θέση στις παγκόσμιες κατατάξεις, είναι ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο. Αυτό το Πανεπιστήμιο διεκδικούμε σήμερα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε.

    Ως εκπρόσωπος του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, δράττομαι της σημερινής ευκαιρίας να ανοίξω μαζί σας ένα δίαυλο επικοινωνίας για τα θέματα που απασχολούν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα συνολικά, αλλά και διακριτά ανά ίδρυμα και περιφέρεια. Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε σκέψη, ανησυχία, προβληματισμό.

    Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριό σας.

    Σας ευχαριστώ.

     

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ