Χαιρετισμός στην Ημερίδα με θέμα: «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» 2016-2018: Πορεία, Δράσεις και Καλές Πρακτικές»

    25 Απριλίου, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Αξιότιμε κύριε Καθηγητά – Επιστημονικέ Υπεύθυνε του Προγράμματος,

    Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

    Είναι μεγάλη η χαρά και το ενδιαφέρον μου να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, κατά την παρουσίαση της πορείας, των δράσεων, των καλών πρακτικών αλλά και των προκλήσεων του αντιμετωπίζει το έργο για την ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά την τελευταία διετία.

    Οι δυσκολίες του εγχειρήματος ήταν και παραμένουν εμφανείς. Αφ’ ενός πρόκειται για μία πληθυσμιακή ομάδα με ιδιαίτερα εκπαιδευτικά, πολιτισμικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, που απαιτεί διαρκή και απρόσκοπτη συνέχιση του Έργου, προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών, με λίγα λόγια τη δημιουργία, υπό αντίξοες συχνά συνθήκες, αυτών των κατάλληλων προϋποθέσεων, που είναι αναγκαίες για την ένταξη και διατήρηση των παιδιών Ρομά στα σχολεία. Αφ’ ετέρου, η χρηματοδότηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά, σύμφωνα με τα στοιχεία σας, υπέστη κατά 80% περικοπή σε σχέση με τον αντίστοιχο διαθέσιμο προϋπολογισμό του Προγράμματος κατά την εξίσου -ή και περισσότερο- δυσχερή οικονομικά πενταετία 2010-2015, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των δυνατοτήτων του Έργου.

    Γνωρίζοντας το Έργο «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», και μέσα από τα τακτικά ενημερωτικά σας σημειώματα, διαπιστώνουμε την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλεται για την υλοποίησή του. Μια τέτοιας μορφής παρέμβαση, ωστόσο, χρειάζεται την απόλυτη στήριξη της Πολιτείας και μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική στις υλοποιούμενες δράσεις, προκειμένου να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη εκατέρωθεν και, κυρίως,  να παγιωθεί μία προσπάθεια άρσης της κοινωνικής απομόνωσης και εκπαιδευτικής περιθωριοποίησης του πληθυσμού Ρομά.

    Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο σας και να ευχηθώ καλή συνέχεια, καθώς και καλή επιτυχία στη σημερινή σας ημερίδα.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ