Χαιρετισμός στην Ημερίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας με τίτλο: Ελληνική Μουσική Παράδοση στον 21ο αιώνα

    Μάιος 6, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
     

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας,

    Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες,

    Χαιρετίζω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα σας, που αναδεικνύει ένα κατά τη γνώμη μου μείζον και επίκαιρο ζήτημα: τη διάσωση και τη διάδοση, σε διεθνές επίπεδο, της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιδιαιτέρως της βυζαντινής μουσικής, ως μνημείο του ελληνισμού και παγκόσμιο εκκλησιαστικό θησαυρό.

    Η βυζαντινή μουσική, αναπόσπαστο τμήμα της εκκλησιαστικής ζωής και χριστιανικής λατρείας, συνιστά απόδειξη συνέχειας της ελληνορθόδοξης μουσικής παράδοσης, συνυφασμένη με την καθημερινότητα του ανθρώπου. Πρόκειται για μουσική κοσμική, που κληροδοτήθηκε από γενιά σε γενιά, μετεξελίχθηκε, εμπλουτίστηκε, παρέμεινε όμως πάντα ζωντανή, μυώντας τους Χριστιανούς στην δοξασία της ορθόδοξης πίστης. Που κατέχει μία περίοπτη θέση στην Ελληνική Μουσική Παράδοση και σήμερα. Ειδικά σήμερα, που η χώρα μας αντιμετωπίζει μία πολύπλευρη κρίση, μεταξύ άλλων και -αν θέλετε- κυρίως, αξιακή.

    Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε στις παραδόσεις μας, να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα: την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτή μπορεί να μας διαφοροποιήσει, αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε.

    Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση και τους σκοπούς της Ομοσπονδίας σας.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ