Χαιρετισμός στην τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος & Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους         

    Δεκέμβριος 13, 2015
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

    Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

    Κυρίες και κύριοι,

    Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, χαιρετίζω την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής σας.

    Η σημερινή μας συνάντηση λαμβάνει χώρα εν μέσω μίας εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας για την Ελλάδα, με τα ανοιχτά μέτωπα να είναι πολλά και άκρως σοβαρά: ανοιχτά μέτωπα στα δημοσιονομικά, στα οικονομικά, στην παιδεία, στην υγεία, στα εθνικά ζητήματα, στο μεταναστευτικό, στη δημόσια διοίκηση, στην ανεργία, στο ασφαλιστικό.

    Ειδικά το τελευταίο, το ασφαλιστικό, γνωρίζω ότι σας αφορά άμεσα, όπως όλους τους συνταξιούχους, τωρινούς και μελλοντικούς. Αποτελεί ένα δια-γενεακό πρόβλημα, το οποίο υφίσταται και μεταφέρεται στις επόμενες γενεές, εφόσον η πολιτική δεν δώσει μία βιώσιμη, μακροπρόθεσμη και ρεαλιστική λύση. Οι περικοπές των συντάξεων στις οποίες προέβη η τωρινή κυβέρνηση ήταν αχρείαστες πέρυσι τέτοια εποχή. Ασφαλώς δεν θα επικαλεστώ ότι όλα γίνανε σωστά επί Νέας Δημοκρατίας. Γίνανε λάθη αλλά τουλάχιστον το ασφαλιστικό σύστημα νοικοκυρεύτηκε και οι συνταξιούχοι δεν αναρωτιούνταν περυσι κάθε μήνα – όπως κάνουν τώρα – αν θα τους καταβληθεί η σύνταξη, και τι ύψους θα είναι αυτή.

    Κυρίες και Κύριοι, δεν επιθυμώ να σας αποθαρρύνω για το αύριο. Αντιθέτως. Θέλω να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία, άνθρωποι σαν εσάς, με το εξαιρετικά σημαντικό έργο που έχετε επιτελέσει για δεκαετίες στην απονομή δικαιοσύνης της χώρας μας, να παραμένετε ενεργοί, δραστήριοι, με τις ιδέες και τις σκέψεις σας να εμπλουτίζουν το δημόσιο διάλογο και να δίνουν σε εμάς τους νεότερους έμπνευση, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Μόνο με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να αναστραφεί η ανησυχητική τροχιά στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

    Σήμερα είμαι εδώ κυρίως για να σας ακούσω. Να μάθω τους προβληματισμούς, τις προτεραιότητες, αλλά και τις προτάσεις σας. Εκτός από ενεργή δικηγόρος, είμαι μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής καθώς και της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος. Επομένως, τρέφω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οτιδήποτε σχετικό θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο παρέμβασης στη Βουλή και εν γένει θέμα δημόσιας συζήτησης. Είμαι στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε ό,τι απασχολεί τον κλάδο σας και θα θέλατε να αναδείξουμε από κοινού.

    Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης, με γόνιμο διάλογο και εποικοδομητικά συμπεράσματα.

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

     

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ