ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δήλωση στο πλαίσιο δημοσιεύματος με θέμα: “Μόνο θολά σημεία στο σχέδιο για τα ΑΕΙ”

    Ιούλιος 16, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
     

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το καταστροφικό έργο της και στον τομέα της παιδείας, με ένα νομοθέτημα που επιφέρει οπισθοδρόμηση, συγκεντρωτισμό και εσωστρέφεια, καίρια πλήγματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα. Ενδεικτικά, επαναφέρει μια παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, καταργεί θεσμούς λογοδοσίας και διαφάνειας, αποδιοργανώνει τη λειτουργία της Πρυτανείας, με απώτερο στόχο τον κομματικό έλεγχο των ιδρυμάτων, αποψιλώνει από αρμοδιότητες την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, θεσμοθετεί τα Ακαδημαϊκά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας σε κάθε διοικητική περιφέρεια, θίγοντας το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων και εκθέτοντάς τα σε κομματικές σκοπιμότητες.

    Στη Νέα Δημοκρατία οραματιζόμαστε αυτόνομα και εξωστρεφή ιδρύματα, με αποτελεσματικές δομές και διαδικασίες, με εγγυήσεις διαφάνειας και λογοδοσίας, που θα συναγωνίζονται επάξια τα καλύτερα διεθνώς. Οραματιζόμαστε την Ελλάδα περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, προκρίνουμε τη σύνδεση εκπαίδευσης και έρευνας με την παραγωγική διαδικασία, την αξιοποίηση και διεύρυνση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων, την ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων (μέσω π.χ. ξενόγλωσσων προγραμμάτων) και των συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού, τη διαρκή αξιολόγηση προγραμμάτων σπουδών-διδασκόντων-ιδρυμάτων, καθώς και πιστοποίηση από μια ισχυρή ανεξάρτητη αρχή, την ουσιαστική ενίσχυση της αυτονομίας και αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων και, βεβαίως, τη δυνατότητα σύστασης μη κρατικών πανεπιστημίων, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ