Κοινή συνεδρίαση των Ομάδων Εργασίας Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Έρευνας – Καινοτομίας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

    10 Ιουνίου, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Κοινή συνεδρίαση των Ομάδων Εργασίας Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Έρευνας – Καινοτομίας πραγματοποίησε χθες ο Τομέας Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Τομεάρχη, βουλευτή Επικρατείας, **Νίκης Κ. Κεραμέως**, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, **Μαρία Αντωνίου**, βουλευτής Καστοριάς, και **Χρήστος Κέλλας**, βουλευτής Λάρισας.

    Οι Τομεάρχες ξεκίνησαν καλωσορίζοντας τα νέα μέλη του Τομέα. Στη συνέχεια η κυρία Κεραμέως έθεσε το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με την εισήγησή της ανέδειξε τον υπερ-συγκεντρωτισμό και την υπερ-ρύθμιση που χαρακτηρίζουν το νομοθέτημα. Ένα νομοθέτημα, το οποίο θέτει το οικοδόμημα της Ανώτατης εκπαίδευσης σε τροχιά οπισθοδρόμησης και σε περίκλειστη εσωστρέφεια.

    Στον αντίποδα, για τη Νέα Δημοκρατία, η Ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, με αυτόνομα και εξωστρεφή Ιδρύματα, με αποτελεσματικές δομές και διαδικασίες, με εγγυήσεις διαφάνειας και λογοδοσίας, που θα συναγωνίζονται επάξια τα καλύτερα διεθνώς.

    Εν συνεχεία, ο λόγος δόθηκε στα μέλη του Τομέα, τα οποία τοποθετήθηκαν με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις επί του θέματος, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες των Τομεαρχών για τη συμβολή των μελών στο έργο του Τομέα.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ