Liberal.gr, άρθρο με τίτλο: “Πόρισμα Παρασκευόπουλου: Ξεκάθαρο μήνυμα ανοχής στην ανομία στα Πανεπιστήμια”

    Σεπτέμβριος 21, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Σε πανηγυρική τελετή, παρακολουθήσαμε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Καθηγητή κ. Παρασκευόπουλο, να παραδίδει στον υπουργό Παιδείας το πόρισμα της Επιτροπής για την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ειρήνη και την παραβατικότητα στους χώρους των Πανεπιστημίων.

    Στη συνθετότητα του προβλήματος, όπως συνηθίζει να χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων που αρνείται να αντιμετωπίσει, εν προκειμένω το πρόβλημα της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση απαντά με ένα απολύτως ιδεοληπτικό και αφελές κείμενο. Ένα κείμενο για το οποίο μάλιστα χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να συνταχθεί.

    Ένα κείμενο που εκκινεί από την άκρως στρεβλή παραδοχή ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Ένα κείμενο που πάσχει σοβαρά και ως προς τις παραδοχές του και ως προς τις προτεινόμενες λύσεις. Ενδεικτικά, προτείνει τη δημιουργία επιτροπών, φόρουμ συζητήσεων και δικτύων προβληματισμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Συστήνει διάλογο με τους καταληψίες, οι οποίοι, κατά το πόρισμα, νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ως «στέκια συνεύρεσης». Για την αντιμετώπιση των ληστειών χρηματαποστολών και ΑΤΜ, προτείνει… την αφαίρεση των ΑΤΜ από τους χώρους των ΑΕΙ. Για το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών, προτείνει στους ιθύνοντες να εστιάσουν… στην ανάλυση των παραγόντων που ευνοούν την ανάπτυξη της αγοράς.

    Με λίγα λόγια, το πόρισμα προτρέπει την πολιτεία να υποχωρεί μπροστά στην κοινή βία, σε ένα κείμενο που καταδεικνύει τη διαβρωτική επίδραση που έχει η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς και στο κράτος δικαίου εν γένει.

    Είναι γεγονός ότι δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια Επιτροπή της οποίας προΐσταται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης, κ. Παρασκευόπουλος. Ο υπουργός που αποφυλάκισε χιλιάδες καταδικασμένους για κακουργήματα.

    Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ανοχής στην ανομία και την κάθε λογής παραβατικότητα στο χώρο των Πανεπιστημίων. Η νομιμότητα, για την κυβέρνηση, δεν έχει θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας.
    Για τη Νέα Δημοκρατία, πρώτιστη λύση του ζητήματος της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια αποτελεί η αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη, και κυρίως η εφαρμογή της διάταξης αυτής στην πράξη. Εφαρμογή της διάταξης στην πράξη σημαίνει ισχυρή πολιτική βούληση.

    Εδώ η ηλεκτρονική δημοσίευση του άρθρου.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ