«Μικροπολιτικά παζάρια στον βωμό της ανώτατης εκπαίδευσης»

    Οκτώβριος 30, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας για τις καταγγελίες του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον ίδιο και υποσχόταν αύξηση των τμημάτων του ΤΕΙ από 10 σε 14, κατά την επικείμενη διαδικασία συγχώνευσης των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιοχής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Οι αποκαλύψεις του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι η δήθεν αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας δεν είναι τίποτε άλλο από μικροπολιτικά παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι”.

    Πλήρης δήλωση

    “Έχουμε από την πρώτη στιγμή εκφράσει τις σοβαρές αντιρρήσεις μας για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δίχως συνολικό σχεδιασμό, δίχως ακαδημαϊκά κριτήρια, δίχως να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αξιολόγηση της ΑΔΙΠ, δίχως διαφάνεια, δίχως πρόβλεψη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, πρωτίστως, με στόχευση μικροπολιτική και κριτήρια τοπικιστικού χαρακτήρα.

    Οι αποκαλύψεις του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα, μας επιβεβαιώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο: μικροπολιτικά παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αποτελούν την περιβόητη διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Τελικά, αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση του τόπου”.

    Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

    Ερώτηση

    Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
    κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

    Θέμα: «Μικροπολιτικά παζάρια στον βωμό της ανώτατης εκπαίδευσης»

    Αθήνα, 30/10/2018

    Κύριε Υπουργέ,

    Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Στέργιος Γκανάτσιος, αποκαλύπτει ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον ίδιο και υποσχόταν αύξηση των τμημάτων του ΤΕΙ από 10 σε 14, κατά την επικείμενη διαδικασία συγχώνευσης των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιοχής.
    Η διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, όπως επιλέγετε να την υλοποιήσετε, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους, καθώς επιχειρείται πρόχειρα, δίχως συνολικό σχεδιασμό, δίχως ακαδημαϊκά κριτήρια, δίχως να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αξιολόγηση τμημάτων και ιδρυμάτων από την ΑΔΙΠ, δίχως διαφάνεια, δίχως πρόβλεψη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, με στόχευση πρωτίστως μικροπολιτική και κριτήρια τοπικιστικού χαρακτήρα.
    Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο εύγλωττο τρόπο. Μικροπολιτικά «παζάρια» και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αποτελούν την περιβόητη διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση του τόπου.

    Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
    1. Επιβεβαιώνετε τα όσα αποκαλύπτει ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας;
    2. Ποια είναι, τελικά, τα κριτήρια τα οποία ακολουθείτε, κατά τη διαδικασία των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων;

    Η Ερωτώσα Βουλευτής

    Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ