Μοναδική περιουσία τα τεκμήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους

    7 Ιουλίου, 2020
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    08-07-20 Μοναδική περιουσία τα τεκμήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους

    Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της 24ης Συνεδρίασης της Εφορείας των Γ.Α.Κ.

    Η Υπουργός ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα του φορέα, που είναι αρμόδιος για τη συγκέντρωση και διαχείριση αρχειακού πλούτου της χώρας, από τον Πρόεδρο της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Νικόλαο Καραπιδάκη και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια κα Αμαλία Παππά, και ξεναγήθηκε σε χώρους με αρχειακό υλικό.

    Η κα Κεραμέως δήλωσε: «Τα Γ.Α.Κ. συνιστούν μοναδική περιουσία για το ελληνικό Κράτος, καθώς συλλέγουν και συντηρούν ιστορικά και σύγχρονα τεκμήρια. Είναι η βασική μνήμη του Κράτους μας. Ο αρχειακός πλούτος των Γ.Α.Κ. αξίζει να προσελκύσει περισσότερο όχι μόνο τους ειδήμονες και την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό, ανθρώπους με γνήσιο ενδιαφέρον για τη θεσμική δραστηριότητα του Κράτους.»

     
    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ