Νέο Ολοήμερο έως τις 17:30 | 25.000 μόνιμοι διορισμοί και άλλα νέα

1

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας προωθώ τα σημαντικότερα νέα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως

***

Νέο Ολοήμερο: Επέκταση ωραρίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά έως τις 17:30 από Σεπτέμβριο

MinEdu Oloimero Banner 1180-X-664

Στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση» ανακοινώσαμε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και τον εμπλουτισμό του προγράμματος των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Αρχικά, το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα. Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή και άλλες θεματικές που αρέσουν στα παιδιά μας. Σκοπός μας είναι οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες μετά το σχολείο να είναι ελεύθεροι και να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς κριτήρια. Η στόχευσή μας είναι διττή:

αφενός η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης
αφετέρου, να διευκολύνουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους γονείς, να συνδράμουμε την οικογένεια και ειδικά τους εργαζόμενους γονείς, που αγωνίζονται καθημερινά, στο 24ωρό τους

Οι αλλαγές που προωθούμε επιδιώκουμε να επιφέρουν πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλους. Η εκπαίδευση στο ολοήμερο θα είναι πιο ποιοτική, εφόσον το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με πολύ πιο δημιουργικές δράσεις. Προσπαθούμε έτσι να φέρουμε πιο κοντά το ωράριο του σχολείου στο ωράριο των εργαζόμενων γονέων.

***

220614 MinEdu Post Diorismoi 1080x1080

 

25.000 μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση την τελευταία διετία: Σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών των τελευταίων δύο ετών στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, προχωρούμε με περισσότερους από 8.500 επιπλέον μόνιμους διορισμούς, με σημαντικά οφέλη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και το εκπαιδευτικό σύστημα. Με τους μόνιμους διορισμούς δημιουργούνται σταθεροί δεσμοί μαθητών - εκπαιδευτικών, εξασφαλίζεται επαγγελματική σταθερότητα με δυνατότητες ανέλιξης για τους εκπαιδευτικούς και διασφαλίζεται η συνέχεια στη μάθηση και την επικοινωνία με τα σχολεία και τις οικογένειες. Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, επενδύουμε στο μέλλον της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

220223-MinEdu-Xrimatodotisi-Panepistimion-Post

 

Χρηματοδότηση ΑΕΙ βάσει ποιοτικών και αντικειμενικών κριτηρίων: Με στόχο την αντικειμενική και αξιοκρατική χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας, ορίσαμε τα νέα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα κατανέμεται η ετήσια τακτική χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψην τόσο τις πραγματικές τους ανάγκες όσο και τα κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης σε τομείς που και τα ίδια τα ΑΕΙ επιλέγουν, σε ένα πλαίσιο ενισχυμένης αυτονομίας και ελεύθερης επιλογής των πεδίων στα οποία τα Πανεπιστήμιά μας μπορούν και επιθυμούν να διαπρέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

***

220602-MinEdu-NS3Vathmias-epistoles-Post

 

Επιστολή μου σε φοιτητές και καθηγητές για το νέο σχέδιο νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ: Ο νέος νόμος - πλαίσιο που προωθούμε για τα ΑΕΙ αποσκοπεί σε μία ριζική μεταρρύθμιση με πολλαπλά οφέλη για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, και για τους Πανεπιστημιακούς μας. Σε δύο επιστολές μου, ανέλυσα με λεπτομέρεια τις θετικές παρεμβάσεις του νέου νόμου-πλαισίου για τις δύο αυτές ομάδες της ακαδημαϊκής κοινότητας, εξηγώντας με ποιους τρόπους διαμορφώνεται ένα πανεπιστήμιο πιο αυτόνομο, πιο ανοιχτό, περισσότερο συνδεδεμένο με την κοινωνία αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, που προσφέρει ενισχυμένες δυνατότητες και επιλογές για μάθηση, για προώθηση της έρευνας και για αξιοποίηση της παραγόμενης επιστημονικής γνώσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

220620 - POST

 

Επεκτείνεται το δίκτυο των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας: Σε συνέχεια της περσινής ίδρυσης των πρώτων 6 Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, τα οποία υλοποιούν τη μεταρρύθμιση της σύνδεσης των δομών αυτών με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας, φέτος ιδρύουμε άλλα 19 σε όλη την Ελλάδα. Φτάνουμε έτσι τα 25 συνολικά, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα. Οι τομείς που θα διδάσκονται στα Πρότυπα ΕΠΑΛ είναι ιδιαιτέρως ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες μας, καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

***

 Infographic Posts06

 

Αύξηση ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ. & θέσεων στο Παράλληλο Μηχανογραφικό: Αυξάνονται από φέτος οι ειδικότητες και οι διαθέσιμες θέσεις συνολικά στα Δημόσια ΙΕΚ, ενώ αυξημένος είναι από φέτος και ο αριθμός ειδικοτήτων αλλά και θέσεων που θα είναι διαθέσιμες μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού, για τους μαθητές που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Επαγγελματικής Κατάρτισης σε περιζήτητους τομείς της αγοράς εργασίας με αυξημένες δυνατότητες απορρόφησης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MinEdu Eschools Post

 

Σύγχρονα, ψηφιακά σχολεία, καλύτερες υπηρεσίες για όλους: Η ψηφιοποίηση, η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών της εκπαίδευσης, αλλά και η ταυτόχρονη βελτίωση των ψηφιακών υποδομών των Σχολείων μας, έχουν ως τελικούς ωφελούμενους τον μαθητή, τον γονέα, τον εκπαιδευτικό, τον πολίτη. To «eSchools» είναι ένα Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην καλύτερη αποτύπωση των μετρήσιμων στοιχείων της εκπαίδευσης και, συνακόλουθα, στην πιο αντικειμενική λήψη αποφάσεων βάσει πραγματικών δεδομένων. Ξεκινά να υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και προϋπολογισμό σχεδόν 13 εκ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

***

stinpraxi

***

email facebook instagram linkedin twitter wordpress youtube

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company