Νίκη Κεραμέως: «Η Ελλάδα άλλαξε και προχωρά μπροστά – και στην Παιδεία!»

    29 Μαρτίου, 2022
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    30-03-22 Νίκη Κεραμέως: «Η Ελλάδα άλλαξε και προχωρά μπροστά – και στην Παιδεία!»

    Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις τέσσερις τροπολογίες που κατέθεσε ζητώντας την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της κατανομής χρηματοδότησης των ΑΕΙ βάσει ποιοτικών κριτηρίων, της Τράπεζας Θεμάτων και τη μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων … στο μισό, εξαπέλυσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά την ομιλία της στην Βουλή. «Ήσσων προσπάθεια, εξίσωση προς τα κάτω, λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Έχουμε αφήσει πίσω το κακό αυτό παρελθόν της εκπαίδευσης, την ισοπέδωση όλων, την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε μία θέση στο Πανεπιστήμιο σε όλους, τους έλεγε όλοι ελεύθερα στο Πανεπιστήμιο, μην κουράζεστε με εξετάσεις – ούτε για το Πανεπιστήμιο ούτε για το σχολείο. Τι και  αν τα παιδιά μας έμεναν ημιμαθή με αυτόν τον τρόπο. Μας έλεγαν τη σημαία να την κρατάει όποιος κληρώνεται όχι όποιος είναι ο καλύτερος», τόνισε η Υπουργός.

    Η Νίκη Κεραμέως στηλίτευσε μία προς μία τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή καταδεικνύοντας μέσα από αυτές «το πραγματικό του πρόσωπο».

    Για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε: «Τι κι αν κοροϊδεύαμε τα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο και δεν τους εξασφαλίζαμε προοπτικές για το μέλλον τους, καθώς, οι πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει ένας εισακτέος με 1 στα 20 ήταν απειροελάχιστες; Τι κι αν κοροϊδεύαμε τους Έλληνες φορολογούμενους; Τι κι αν αυτό δεν υπηρετούσε τα Πανεπιστήμιά μας; Και εδώ έρχεται η απαξίωση από τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας. 6 στους 10 περίπου ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Εσείς εκεί. Επιμονή στους εισακτέους της λευκής κόλλας, που εισάγονται μεν, αλλά δεν αποφοιτούν ποτέ από τα Πανεπιστήμια».

    Για την κατάργηση της κατανομής χρηματοδότησης στα ΑΕΙ με βάση ποιοτικά κριτήρια, η Υπουργός σημείωσε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός έδινε ελεύθερα ό,τι λεφτά ήθελε στα Πανεπιστήμια. Εμείς θεσπίσαμε την κατανομή χρημάτων στη βάση κριτηρίων, αντικειμενικών και ποιοτικών. Εσείς λέτε όχι στην ποιότητα. Θέλετε να μην υπάρχει  ποιότητα, να μην υπάρχει αξιολόγηση, όπως ακριβώς την πολεμήσατε και στα σχολεία».

    Για τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο μισό, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κεραμέως σχολίασε: «θέλετε να μένουν τα παιδιά μας ημιμαθή ή να μπαίνουν και χωρίς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, όπως είχατε προτείνει προεκλογικά».

    Για την  κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων  η Υπουργός υπογράμμισε: «εισηγείστε να μην εξασφαλίζεται κάλυψη ελάχιστης ύλης για όλους, να μην έχουμε πρόσθετα εχέγγυα εγκυρότητας και αξιοπιστίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και εφαλτήριο περαιτέρω αναβάθμισης της εκπαίδευσης».

    «Η Ελλάδα άλλαξε και προχωράει μπροστά», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως. «Με νέα προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία, με έμφαση στις δεξιότητες από τα 4 έτη, με διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, με τα πρώτα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, με τους πρώτους 16.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια, με οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς μας, με αξιολόγηση, με οριζόντιο ψηφιακό μετασχηματισμό, διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής στα σχολεία μας. Προχωρήσαμε όλοι μαζί μπροστά για μια καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας, για να τους δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια».

    Απόσπασμα της ομιλίας της Υπουργού στη Βουλή

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ