ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, συνέντευξη στην Εύη Μιχωλού

    Σεπτέμβριος 7, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    1. Πείτε μας λίγα λόγια για τον σκοπό της επίσκεψής σας στην Πιερία.

    Ερχόμαστε στην Πιερία με κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο περιοδειών μας εν όψει της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο στόχος της επίσκεψης είναι διττός: αφ’ ενός να ενημερωθούμε δια ζώσης από τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να αφουγκραστούμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους, να συνομιλήσουμε με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αφ’ ετέρου, να διαδώσουμε το θετικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας για τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να εξέλθει από την κρίση, έχοντας συγκεκριμένο, υλοποιήσιμο στρατηγικό σχεδιασμό και πρόγραμμα ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Προϋπόθεση, η απαραίτητη αλλαγή πολιτικής σελίδας στον τόπο και η ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη της χώρας.

    1. Οι επισκέψεις, ομιλίες και συνεντεύξεις του εκάστοτε πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ. είναι πλέον θεσμός. Δεδομένου δε ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί αναφέρονται κυρίως στα οικονομικά ζητήματα της χώρας, και στα κυβερνητικά προγράμματα των παρατάξεων τους, εύλογα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα όσα πρόκειται να ειπωθούν. Ασφαλώς δεν ζητούμε να πληροφορήσετε τους αναγνώστες μας συνολικά και με λεπτομέρειες, θα ήταν αδύνατο, αλλά τις βασικές γραμμές του προγράμματος της ΝΔ και του αρχηγού σας;

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς, την ελληνική κοινωνία και τους νέους ανθρώπους, όπως πάντα με τη γλώσσα της Αλήθειας. Μέσα από την συστηματική και αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες, έχει επεξεργαστεί και θα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, με θετικές προτάσεις και προτεραιότητες, ώστε η Ελλάδα να βγει από την κρίση και να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές για όλους. Με μείωση της αβάσταχτης φορολογίας, με δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους, με απελευθέρωση της οικονομίας, με την προσέλκυση επενδύσεων. Στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του βρίσκεται η προετοιμασία έμπρακτων απαντήσεων σε σημαντικά προβλήματα της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως:

    • Πώς θα πετύχουμε ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο, που θα υπηρετεί τις ανάγκες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, που η αξιολόγηση, σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, μέσα, υποδομές και προσωπικό, θα λειτουργεί προς όφελος των παιδιών μας και του μέλλοντός τους.
    • Πώς θα αποκτήσουμε μια Δημόσια Διοίκηση που θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, σεβόμενη τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Πως θα αποκτήσουμε ένα Κράτος λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό. Με μείωση της γραφειοκρατίας, διαφάνεια και λογοδοσία. Με Αξιολόγηση, που θα επιβραβεύει τους καλύτερους με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή και που θα δίνει έμφαση στην επιμόρφωση. Μια διαδικασία που δεν έχει καμία σύνδεση με απολύσεις. Αντιθέτως εισάγει την αξιολόγηση ως μέσο για τη βελτίωση, ειδικότερα των πιο αδύναμων υπαλλήλων.
    • Πώς θα μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς.
    • Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα μεσοπρόθεσμα προβλήματα, την κλιματική αλλαγή και, κυρίως, την υπογεννητικότητα που απειλεί να αφανίσει το Έθνος.
    1. Από τα ως τώρα μνημόνια και κυρίως από το τρίτο η οικονομία έχει φτάσει πλέον σε πλήρες αδιέξοδο. Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες θα τα καταφέρετε ως κυβέρνηση να μπει η οικονομία στο σωστό δρόμο και η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς. Που στηρίζετε αυτή σας την αισιοδοξία;

    Αδιέξοδο δεν υπάρχει, πόσω μάλλον πλήρες, σε μία χώρα με τόσο πολυάριθμα και καίρια πλεονεκτήματα. Η χώρα οπισθοδρομεί εξ αιτίας λανθασμένων πολιτικών επιλογών, λαϊκισμού και ιδεοληψίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ανορθολογικής χρήσης των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, εγκαθιδρυμένων παλαιοκομματικών νοοτροπιών εξυπηρετήσεων. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε η χώρα να επανατεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά. Καταθέτοντας συγκροτημένες, έμπρακτες, πραγματοποιήσιμες προτάσεις για την πλειοψηφία των μεγαλύτερων και μικρότερων προβλημάτων της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής, επιδιώκοντας εποικοδομητικές συναινέσεις σε διατάξεις που κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση, αντίθετα με τη στείρα αντιπολίτευση του «όχι σε όλα» που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διακηρύττοντας τις αρχές, τις αξίες και το όραμά μας: την εφαρμογή του τρίπτυχου αξιακού πλαισίου «αριστεία, αξιοκρατία, αυτονομία». Και είμαστε έτοιμοι, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, με σκληρή δουλειά, να κάνουμε τα λόγια πράξη, δρομολογώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

    1. Πώς βλέπετε τις κινήσεις που γίνονται στο «γειτονικό» σας χώρο της Κεντροαριστεράς; Και τι θα ευχόσασταν;

    Οι κινήσεις ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς είναι σαφώς θετικές για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η Κεντροαριστερά συνιστά έναν πολιτικό χώρο που παρέχει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα, και με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία μπορεί και οφείλει να συνομιλεί. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, ανεξαρτήτως αυτοδυναμίας που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει, εμείς θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που ασπάζονται τις ιδέες και τις αξίες που πρεσβεύουμε: την προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης, την ισότητα των ευκαιριών, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους.

    1. Τι θα συμβουλεύατε στους πολίτες της Πιερίας που αντιμετωπίζουν όπως όλοι σχεδόν οι Έλληνες πολλά και σοβαρά προβλήματα; Τι νομίζετε ότι μπορούν να κάνουν και τι να περιμένουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη σας;

    Στους προβληματισμένους πολίτες θα απαντούσα με ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι κι εμείς ως φιλοευρωπαϊκή, φιλελεύθερη, αξιόπιστη παράταξη θέλουμε να πάμε την Ελλάδα πιο πάνω, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε μαχητικά. Θα τους συμβούλευα, επιπλέον, να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για το σήμερα και προσεκτικές πολιτικές επιλογές για το αύριο των επόμενων εκλογών. Υπάρχει εναλλακτική της ετερόκλητης Κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που έχει πλήξει υπέρμετρα όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών, και αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, που πρεσβεύει ένα τελείως διαφορετικό μίγμα πολιτικής. Μείωση δημοσίων δαπανών αντί για αύξηση φορολογικών συντελεστών που έχει επιλέξει η παρούσα Κυβέρνηση, αξιοπιστία και έξοδος στις διεθνείς αγορές έναντι αναξιοπιστίας και εσωστρέφειας, τόνωση της επιχειρηματικότητας αντί για καταπολέμηση κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, στήριξη των ιδιωτικοποιήσεων αντί για υπονόμευσή τους, επιδίωξη της αριστείας στην παιδεία αντί της θεώρησής της ως «ρετσινιά», αξιοκρατία και αξιολόγηση παντού αντί για εξυπηρέτηση κομματικής πελατείας, και άλλες διαμετρικά αντίθετες επιλογές από τις κυβερνητικές των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Μπορούν να περιμένουν μία εκ διαμέτρου αντίθετη κοσμοθεωρία, ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης και μία ανοδική πορεία της χώρας.

    Εδώ η ηλεκτρονική δημοσίευση της συνέντευξης.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ