Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη

    9 Μαΐου, 2019
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

    Σε μία φυσιολογική χώρα, η σημερινή συζήτηση δεν θα πραγματοποιείτο ποτέ. Και δεν θα πραγματοποιείτο ποτέ γιατί εάν ένας Υπουργός οποιασδήποτε Κυβέρνησης είχε εξαπολύσει τέτοια σφοδρή, αήθη επίθεση σε άτομο με αναπηρία, θα είχε αποπεμφθεί παραδειγματικά το ίδιο λεπτό.

    Εμείς όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ, αντι ο Πρωθυπουργός να αποπέμψει τον εν λόγω Υπουργό, επέλεξε να κάνει δύο πράγματα: Πρώτον, επέλεξε να του παράσχει πλήρη κάλυψη. Να δικαιολογήσει τη δήλωσή του αυτή. Και να κάνει εν συνεχεία διακοπές μαζί του ως επιβράβευση της δήλωσης, και άρα της συμπεριφοράς του. Και δεύτερον – και πιο σοβαρό ακόμη – ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του ενός αυτού Υπουργού σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ όλης της Κυβέρνησης. Περνώντας έτσι το μήνυμα ότι «εφόσον τα βάζετε με τον Παύλο Πολάκη, τα βάζετε με όλους μας», το μήνυμα ότι «είμαστε όλοι Πολάκηδες». Όλοι όμοιοι, όλοι ίσοι, με το βλέμμα προς τα κάτω.

    Γιατί, αυτό είναι το κυρίαρχο αξιακό δογμα αυτής της Κυβέρνησης, αυτό πρεσβεύει και αυτό θέλει να εφαρμόσει σε όλη την κοινωνία. Θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία φαύλων, μια κοινωνία της ήσσονος προσπάθειας, μία κοινωνία της ισοπέδωσης, μια κοινωνία του μίσους και του διχασμού, μια κοινωνία χωρίς σεβασμό στις ανάγκες των πολλών, θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία των “Πολάκηδων”.

    Η πολιτική αυτή της ηθικής κατάπτωσης και της ισοπέδωσης ενσαρκώνεται σε όλες τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης. Ενδεικτικά και μόνο  :

    • στην οικονομία, με την αφαίμαξη των νοικοκυριών από κάθε διαθέσιμο εισόδημα,
    • στη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια τάξη, με την αποφυλάκιση χιλιάδων βαρυποινιτών, με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, με την επιδεικτική ανοχή που επιδεικνύει στην ανομία και την παραβατικότητα,
    • στη δικαιοσύνη, με τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις της στο έργο των ανεξάρτητων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

    Πάνω από όλα όμως, αυτή η ισοπεδωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η λογική της ήσσονος προσπάθειας ενσαρκώνεται με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο στις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας. Η Κυβέρνηση αυτή:

    • Δαιμονοποίησε την αριστεία, στις μαθητικές παρελάσεις τη σημαία δεν την κρατάει πια ο άριστος, αλλά ο τυχερός, όποιος κληρωθεί.
    • Κατήργησε εν τοις πράγμασι τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, αυτές τις νησίδες αριστείας και καινοτομίας που θα έπρεπε να είναι οδηγός για όλα τα σχολεία.
    • Κατήργησε την αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς.
    • Υποβάθμισε το Ολοήµερο και το Ψηφιακό Σχολείο.
    • Απορρύθμισε πλήρως την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
    • Άλωσε τη διοικητική μηχανή της εκπαίδευσης με κομματικό στρατό.
    • Απαξίωσε τα κλασικά γράμματα, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο που ενισχύονται σε όλες τις βαθμίδες.
    • Επανέφερε το άσυλο μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε χώρους υπόθαλψης πάσης φύσεως εγκληματιών.
    • Συρρίκνωσε τα ξενόγλωσσα προγράμματα, σε μια λογική φοβικής εσωστρέφειας.
    • Θέσπισε ένα άκρως περιοριστικό πλαίσιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία σήμερα µένουν δέσµια ιδεοληψιών.
    • Διέλυσε τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, µε την συλλήβδην κατάργηση των ΤΕΙ και την άναρχη απορρόφησή τους από ΑΕΙ. Χωρίς ακαδηµαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς εκθέσεις βιωσιµότητας, χωρίς εξασφάλιση επαγγελµατικών δικαιωµάτων, χωρίς στρατηγικό σχέδιο, µε µοναδικό γνώµονα τοπικίστικα µικροκοµµατικά συµφέροντα.

    Κυρίες και κύριοι,

    Όλα όσα συζητάμε εδώ είναι θέμα παιδείας. Και οι παρεμβάσεις σας στην παιδεία δυστυχώς είναι πλήρως καταστροφικές και εκφυλιστικές για τον αξιακό μας κώδικα. Για εμάς, στη Νέα Δημοκρατία, η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα. Γιατί από την παιδεία που θα δώσουμε στα παιδιά μας σήμερα, θα εξαρτηθεί τη χώρα και τι πολίτες θα έχουμε αύριο.

    Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε αυτή την κατάπτωση των θεσμών και των αξιών στην οικονομία, τη δημόσια ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τη Δημοκρατία συνολικά. Και γι’ αυτό το λόγο, βρισκομαστε σήμερα εδώ. Για να δώσουμε τη μάχη των αξιών. Μία μάχη υπέρ της αποκατάστασης των θεσμών που έχουν πληγεί βαθιά από αυτή την Κυβέρνηση. Μία μάχη υπέρ της αξιοκρατίας και της αριστείας. Μία μάχη υπέρ της αποκατάστασης της ποιότητας και του ήθους στον δημόσιο λόγο. Το οφείλουμε σε ολόκληρη την κοινωνία.

    Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα φώτα σήμερα πέφτουν πάνω σας. Ο καθένας και η καθεμία από εσάς καλείται σήμερα να απαντήσει σε ολόκληρη την κοινωνία, εάν εγκρίνει Υπουργός της Κυβέρνησης σας:

    • Να απειλεί δημοσιογράφους ότι θα τους θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη
    • Να βεβηλώνει τη μνήμη νεκρού αντιδίκου του
    • Να αναφέρεται στα πολυάριθμα θύματα της γρίπης Η1Ν1 και να λέει ότι «δεν είναι και καμία καταστροφή»
    • Να απειλεί επωνύμως δικαστικούς λειτουργούς
    • Να εξαπολύει πρωτοφανή και αήθη επίθεση εναντίον ατόμου με αναπηρία.

    Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, καταννοώ την επιταγή της κομματικής σας γραμμής. Υπάρχει όμως και κάτι που λέγεται ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικός κώδικας αξιών. Και ο καθένας και η καθεμία από εμάς θα κριθεί εν τέλει από τα μικρά και τα μεγάλα όχι που θα πει στη ζωή του. Έχετε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, τη δυνατότητα να αποδείξετε στον ελληνικό λαό ότι δεν έχετε τον ίδιο κώδικα αξιών με τον κ. Πολάκη.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ