ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, άρθρο γνώμης με τίτλο «Ενωμένοι θα σταθούμε, διχασμένοι θα πέσουμε»

    Μάρτιος 5, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Φράση που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη νεότερη πολιτική ιστορία της Αμερικής, με αφετηρίαστην Καινή Διαθήκη, για να εμπνεύσει την ενότητα και τη συνεργασία στα μέλη μιας ομάδας, του έθνους εν προκειμένω. Διαχρονικά, στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, σε κρίσιμες στιγμές, δεν σταθήκαμε ενωμένοι, με καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες.

    Δυστυχώς, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η ελληνική Κυβέρνηση οικοδομώντας τόσο την προεκλογική, όσο και την κυβερνητική ρητορική της πάνω σε κίβδηλα διλήμματα, κατόρθωσε να εμβάλει τη διχόνοια στον δημόσιο διάλογο. Προεκλογικά το δίλημμα ήταν το παλιό απέναντι στο νέο• στο τέλος της μακράς και ανώφελης διαπραγμάτευσης το δίλημμα ήταν ο συμβιβασμός και το μνημόνιο απέναντι στη ρήξη και τις εκλογές, ένα καλά κρυμμένο δίπολο πίσω από το ΝΑΙ και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος• στη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το διχαστικό ψευδοδίλλημα είναι η διαπλοκή απέναντι στην κάθαρση.

    Κάπως έτσι διαμορφώθηκε ο πολιτικός λόγος της κυβέρνησης. Και με αυτό το λόγο κέρδιζε κομματικούς υποστηρικτές.  Με φανατισμό και με όρουςοπαδικής συνθηματολογίας. Όμως εδώ και ένα χρόνο, τα διλήμματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί είναι αυτά στα οποία αποδεικνύεται ανακόλουθη μεταξύ λόγων και πράξεων. Μίλησε για το παλιό και το νέο, και αποδείχτηκε μια κυβέρνηση αναχρονιστικών αντιλήψεων, πιο παλιά και από ό,τι εκείνη κατηγορεί ως παλιό πολιτικό σύστημα. Μίλησε για συμβιβασμό και ρήξη, και ενώ στήριξε με ορμή τη ρήξη, προέβη σε άτακτο συμβιβασμό που στοίχισε στη χώρα ένα αχρείαστο και επαχθές τρίτο μνημόνιο. Μίλησε για διαπλοκή και κάθαρση, και ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά των ελεύθερων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με νομοθετική ρύθμιση ανέθεσε σε έναν υπουργό την αδειοδότησή τους, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα, και αποδεικνύεται ότι καλλιεργούσε επαφές με φορείς του Τύπου εν κρυπτώ και κατ’ εξακολούθησιν.

    Τελικά, τα μεγαλόστομα διχαστικά διλήμματα εξυπηρετούν μόνο το επικοινωνιακό προφίλ της Κυβέρνησης και καθόλου την πρόοδο της χώρας. Και καθώςτα διλήμματα αυτά της Κυβέρνησης καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και μόνο ενωμένοι θα σταθούμε.

    Εδώ η δημοσίευση του άρθρου στην ιστοσελίδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ