Σχετικά με το Ψηφιακό Σχολείο και τη ψηφιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών – ερώτηση με πρωτοβουλία Ά.-Μ.Ασημακοπούλου

    Δεκέμβριος 18, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    ΕΡΩΤΗΣΗ

    Προς τους:

    • Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
    • Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

    Θέμα: Σχετικά με το Ψηφιακό Σχολείο και τη ψηφιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών

    Πρόσφατα έλαβε το φως της δημοσιότητας δημοσιεύτηκε η Έκθεση Ενημέρωσης Προόδου Κυβερνητικού Έργου (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2018) του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού του Δημοσίου Τομέα «ΣΚΕ.ΨΗ. (ΣΚΕΨΟΥ ΨΗΦΙΑΚΑ-THINK DIGITAL)» . Μια από τις δράσεις  του παραπάνω Παρατηρητηρίου για το 2018 ήταν η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της υλοποίησης της  Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής.

    Η παραπάνω έκθεση αξιολογώντας τα στοιχεία της «Αναφοράς λειτουργικής προόδου εθνικής ψηφιακής στρατηγικής 2016-2021 – Περίοδος Ιανουαρίου 2017 – Ιουνίου 2018», η οποία δημοσιεύτηκε στις 4.10.2018 από τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι από τις 130 δράσεις που περιέχονται στην παραπάνω Αναφορά 11 έχουν ολοκληρωθεί (8%), 17 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο (13%), 24 βρίσκονται σε ενδιάμεσο στάδιο (18%), 78 βρίσκονται σε αρχικό στάδιο (60%).

    Σύμφωνα με την παραπάνω Έκθεση το πρόγραμμα του Ψηφιακού Σχολείου, που είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, καταργήθηκε και δεν υλοποιήθηκε άλλο αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη θέση του. Επίσης το 2015 ακυρώθηκε η αγορά διαδραστικών πινάκων για τους μαθητές, χάθηκαν για τη χώρα πιστώσεις περίπου 250 εκατ.ευρώ και σταμάτησε κάθε σχέδιο ψηφιοποίησης των υπαρχόντων προγραμμάτων σπουδών.

    Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι ο κ.κ. Υπουργοί, αν θα υλοποιηθεί άλλο αντίστοιχο με το Ψηφιακό Σχολείο πρόγραμμα καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός τους σχετικά με τη ψηφιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών ;

    Οι Ερωτώντες Βουλευτές

    1. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
    2. Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας
    3. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
    4. Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας
    5. Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λαρίσης
    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ