Συνέντευξη στην εφημερίδα ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    Ιούνιος 10, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Τι σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στη Βουλή, ως πρωτοεκλεγείσα βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015;

    Ανάμεσα σε αυτά που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η γυναικεία υποεκπροσώπηση. Στη σημερινή σύνθεση της Βουλής, μόλις οι 55 από τους 300 Βουλευτές είναι γυναίκες, ενώ από τους 75 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μόλις 11,  ήτοι το 14,7%. Η πολιτική αποτελεί κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο πεδίο, παρ’ ότι η επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών και τα υψηλά τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα είναι πλέον αδιαμφισβήτητα. Η Πολιτεία έχει διασφαλίσει την ισονομία και την προσβασιμότητα των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, πρέπει όμως, με συγκεκριμένες δομές και πολιτικές, να διευκολύνει περαιτέρω την πραγματική δυνατότητά τους να ασκήσουν αυτά τα δικαιώματα, δεδομένου ότι πολλαπλοί ρόλοι τις επιφορτίζουν συχνά με πολυάριθμες οικογενειακές υποχρεώσεις. Επιπλέον, οφείλουμε και οι γυναίκες να διεκδικούμε τη θέση που μας αξίζει, χωρίς να μας αποθαρρύνουν στερεότυπα και νοοτροπίες αγκυλώσεων.

    Σκοπεύει η Νέα Δημοκρατία να εντάξει περισσότερες γυναίκες στο δυναμικό της;

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει σαφώς ότι οι γυναίκες θα βρεθούν «στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνουμε για να διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος». Η γυναικεία συμμετοχή στα κοινά έχει υψηλή προστιθέμενη αξία, καθώς αποφέρει συνδυαστικά οφέλη από την αξιοποίηση της γνώσης, του επαγγελματισμού, της ενσυναίσθησης, της πολυπραγμοσύνης. Ωστόσο, σε περιόδους μεγάλης κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, οι γυναίκες δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, κάτι που καταδεικνύουν και τα υψηλά ποσοστά γυναικείας ανεργίας: σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Φεβρουάριο του 2016 η ανεργία των γυναικών έφτασε το 28,7% έναντι του 20,6% των ανδρών. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τη συμμετοχή των γυναικών και, μέσα από τη νέα κοινωνική μας πολιτική, θα τις στηρίξει, δίνοντάς τους πολύ περισσότερες ευκαιρίες, ώστε να αναδείξουν τα πολιτικά τους προσόντα, πάντα στο πλαίσιο της αξιοκρατίας.

    Μόλις αποκτήσατε το πρώτο σας παιδί και δεν έχετε απουσιάσει στιγμή από τα καθήκοντά σας. Τελικά πώς συνδυάζονται μεταξύ τους οι γυναικείοι ρόλοι;

    Προσπαθώ και εγώ, όπως και όλες οι εργαζόμενες γυναίκες, να συνδυάζω την οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή, και δεν είναι πάντοτε εύκολο. Χρειάζεται θέληση, επιμονή και βεβαίως καλή οργάνωση. Το κίνητρο όμως είναι πολύ ισχυρό: να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και να επέλθει στη χώρα η πολυπόθητη, η πιο αναγκαία σήμερα από ποτέ, αλλαγή σελίδας. Όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου πρέπει να συσπειρωθούμε υπέρ αυτής της προοπτικής.

     

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ