Συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Νοτίων Προαστίων Επίκαιρα και το δημοσιογράφο Γιώργο Κρικρή

    Δεκέμβριος 23, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    1. Αποτελεί μάστιγα πλέον στην Ελλάδα, ο κάθε υπουργός Παιδείας να ανακοινώνει μεταρρυθμίσεις που καταργούν ότι έχει γίνει από τους προηγούμενους. Εσείς έχετε κατά νου συγκεκριμένες κομβικές αλλαγές για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης;

    Η πολιτική για την Παιδεία απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, στρατηγική στόχευση και υπεύθυνους πολιτικούς. Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Συνεπώς, δεν προτίθεται η ΝΔ ως αυριανή Κυβέρνηση να ακυρώσει ρυθμίσεις που θεωρεί ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, δυστυχώς τα δύο τελευταία χρόνια η Παιδεία υφίσταται συστηματική οπισθοδρόμηση. Η Νέα Δημοκρατία θέτει ως την πλέον αναγκαία μεταρρύθμιση την  αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Μεταξύ των προτεραιοτήτων μας: η αξιολόγηση κάθε παραμέτρου της εκπαίδευσης με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου, η ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου, η αλλαγή του νόμου για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, η επαναλειτουργία των Προτύπων – Πειραματικών σχολείων, η αναβάθμιση του Λυκείου, η κατάργηση των ρυθμίσεων για τους “αιώνιους φοιτητές”, η επαναφορά βασικών αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρύματος, η ενίσχυση της αυτονομίας των Πανεπιστημίων, η ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

    1. Ως τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, έχετε διαμορφώσει άποψη για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του κ. Γαβρόγλου; Σας είδαμε πρόσφατα στο γραφείο του να ακούτε κάλαντα μαζί.

    Μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι ο νέος Υπουργός Παιδείας εκφράζει απόψεις, κάποιες από τις οποίες κινούνται στην τροχιά της λογικής, αντίθετα από τους ιδεοληπτικούς προκατόχους του, που οπισθοδρομούσαν ταχέως. Ελπίζουμε οι εξαγγελίες να μην αποτελέσουν άλλο ένα ευχολόγιο, αλλά να γίνουν πράξη. Π.χ. οι περισσότεροι συμφωνούμε στην διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ωστόσο σε ποιες υποδομές και με ποιο προσωπικό θα μπορούσε να υλοποιηθεί; Η συνάντησή μου με τον Υπουργό πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματός μου, καθώς επιθυμούσα να του θέσω υπόψη σειρά θεμάτων που για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν τον πυρήνα του εκπονούμενου προγράμματος για την Παιδεία. Είχαμε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

    1. Η Νέα Δημοκρατία τι κίνητρα θα δώσει στους νέους που φεύγουν κάθε χρόνο για το εξωτερικό;

    Η εκροή του ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό δεν έχει μόνο κοινωνικές συνέπειες, αλλά και φορολογικές συνέπειες, απώλεια εσόδων για το κράτος, ενώ μειώνει την δυνατότητα παραγωγής προϊόντος υψηλής αξίας. Η Νέα Δημοκρατία θέτει την επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της λύσης, έχοντας παρουσιάσει αξιόπιστες, κοστολογημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για την οικονομία, στο πλαίσιο μίας κυβερνητικής πολιτικής που θα βασίζεται στο τρίπτυχο «μείωση φόρων – μείωση δαπανών – προσέλκυση επενδύσεων». Με την ώθηση της ανάπτυξης, τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την έμφαση στην ολοκληρωμένη Παιδεία, οι νέοι θα έχουν κίνητρο να μείνουν στην Ελλάδα, για να μορφωθούν και να εργαστούν. Χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοκρατία και διαφάνεια, οι νέοι μας θα συνεχίσουν να αναζητούν εκτός της χώρας ένα καλύτερο μέλλον.

    1. Βλέπετε σύντομα εκλογές;

    Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα γίνουν εκλογές, αν και θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα η χώρα. Οι λόγοι είναι πολλοί: η διογκούμενη δυσαρέσκεια για τις εμφανείς πλέον επιπτώσεις της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, η παντελής έλλειψη συντονισμού, η διαχειριστική ανεπάρκεια, η αμφίθυμη στάση απέναντι στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Στη Νέα Δημοκρατία ζητάμε σταθερά και επιτακτικά εκλογές διότι θεωρούμε ότι το όποιο κόστος από την προσφυγή στις κάλπες θα είναι σαφώς μικρότερο από την τεράστια, πολυεπίπεδη ζημία που επιφέρει στη χώρα η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ