Συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.news247.gr με τίτλο “Η ΝΔ συνιστά τη μόνη ορθολογική επιλογή στον παραλογισμό της κυβέρνησης”

    Ιανουάριος 25, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Νίκη Κεραμέως: Η ΝΔ συνιστά τη μόνη ορθολογική επιλογή στον παραλογισμό της κυβέρνησης

    ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποδομούν ότι με μόχθο έχτισαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια, λέει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ. Ποια είναι η προσδοκία της για το 2016 και που έγκειται η δυσκολία της αντιπολιτευτικής δουλειάς της ΝΔ. Τι θα θυμάται και τι θέλει να ξεχάσει από το 2015. Τι λέει για τα αγροτικά μπλόκα και τι εξομολογείται για την ενασχόλησή της με την πολιτική.

    Αισιόδοξη ότι η εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ θα οδηγήσει σε «μία ουσιαστικά ενισχυμένη, ενωμένη, ανανεωμένη, δυναμική Νέα Δημοκρατία, που θα ασκεί ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση» δηλώνει νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    AdTech Ad

    Η κ. Κεραμέως πάντως αναφερόμενη στο αντιπολιτευτικό έργο της ΝΔ τονίζει ότι «η δυσκολία άσκησης σοβαρής αξιόπιστης αντιπολίτευσης στην παρούσα κυβέρνηση έγκειται αποκλειστικά στην κατάθεση ρεαλιστικών, εφαρμόσιμων, αποδεκτών προτάσεων» δεδομένης της οικονομικής κατάστασης αλλά και των «ιδεοληψιών» της κυβέρνησης.

    Σχετικά με το θέμα των ημερών που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνει κατανόηση στην αγανάκτηση των αγροτών αλλά τάσσεται κατά των αποκλεισμών των εθνικών οδών, καθώς όπως υπογραμμίζει «οι θέσεις θα πρέπει να εκφράζονται με σεβασμό στην ελευθερία των άλλων και χωρίς να παρεμποδίζουν τη λειτουργία της οικονομικής ζωής του τόπου».

    Λέει επίσης ότι θα ήθελε να ξεχάσει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αλλά θα θυμάται για πάντα τη συνεδρίαση της βουλής στις 13 Αυγούστου «οπότε και η ΝΔ αναγκάστηκε να υπερψηφίσει το επαχθέστατο τρίτο μνημόνιο», επιλογή για την οποία όπως λέει ήταν η «λιγότερο καταστροφική» από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

    Η Νίκη Κεραμέως αποκαλύπτει ότι «η κυριότερη προσδοκία» της για το 2016 είναι «να γυρίσει επιτέλους σελίδα η χώρα» και σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρεί πως «η συμβολή μου έγκειται στην επάξια εκπροσώπηση των συμφερόντων των πολιτών, ενάντια στην αποδόμηση της χώρας που έχει επιφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ώστε να ανακτήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει».

    Η ίδια πιστεύει ότι η πολιτική συγκυρία «επιτάσσει συστράτευση και σταθερότητα» και αυτό διότι διακυβεύεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η οικονομική της επιβίωση. Ως εκ τούτου θεωρεί ότι «η νέα γενιά οφείλει να αναλάβει ευθύνες», γεγονός που την οδήγησε στην μεταπήδησή της από τον κοινωνικό στίβο (ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ) στην ενεργό πολιτική αποδεχόμενη πέρσι την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

    Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Κεραμέως έχει ως εξής:

    Ύστερα από ένα χρόνο βουλευτικής θητείας στη ΝΔ αναλαμβάνετε τα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος και μάλιστα σε μια στιγμή κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για «υπεύθυνη» και «αξιόπιστη» αντιπολίτευση, αλλά ταυτόχρονα και σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Τι προσδοκάτε από τη νέα χρονιά σε κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο;

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και εγώ, με αίσθημα ιδιαίτερης τιμής και ευθύνης, αναλαμβάνω ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος τα νέα μου καθήκοντα, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη πολιτικά συγκυρία. Έχουμε μεγάλους αγώνες μπροστά μας και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πολύ σκληρά και μεθοδικά ώστε να ενδυναμώσουμε τη σοβαρή, αξιόπιστη, κεντροδεξιά αντιπολιτευτική φωνή που επιθυμούν οι πολίτες, ώστε να πραγματοποιήσουμε την κυριότερη προσδοκία μας: να γυρίσει επιτέλους η χώρα σελίδα. Η Νέα Δημοκρατία συνιστά τη μόνη ορθολογική επιλογή απέναντι στον παραλογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία συστηματικά εδώ και ένα χρόνο διαλύει τη χώρα.

    Τι περιμένετε να αλλάξει στη ΝΔ μετά και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος; Πως βλέπετε το ρόλο σας και τη συμβολή σας στο καινούργιο εσωκομματικό τοπίο που διαμορφώνεται;

    Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έφερε μία διάχυτη αισιοδοξία, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά σε όλους τους υποστηρικτές της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας, της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό, της διεξόδου προς την επανεκκίνηση της οικονομίας. Περιμένουμε να δούμε μία ουσιαστικά ενισχυμένη, ενωμένη, ανανεωμένη, δυναμική Νέα Δημοκρατία, που θα ασκεί ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, δίνοντας πραγματική μάχη κατά του λαϊκισμού, υπέρ της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης, της εξυγίανσης, της διαφάνειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιπλέον υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα της παράταξης, που μετουσιώνονται σε απτές τροποποιήσεις του Καταστατικού της ΝΔ. Περαιτέρω, έχει ήδη ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης στελεχών του κόμματος, η οποία και θα ενταθεί το προσεχές διάστημα. Η συμβολή μου έγκειται στην επάξια εκπροσώπηση των συμφερόντων των πολιτών, ενάντια στην αποδόμηση της χώρας που έχει επιφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ώστε να ανακτήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

    Η ψήφιση μέτρων όπως το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό για τους αγρότες θα είναι αναμφίβολα μια σκληρή πολιτική δοκιμασία για την κυβέρνηση. Πόσο εύκολο όμως είναι το αντιπολιτευτικό σας έργο για να πείσετε τους πολίτες για τις προτάσεις σας, όταν το κόμμα σας έχει ψηφίσει μαζί με την κυβέρνηση το τρίτο μνημόνιο; Πως μπορείτε να πείσετε π.χ. τους αγρότες ότι κατανοείτε και συμφωνείτε με μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους όταν απορρίπτετε τις μορφές αγώνα που επιλέγουν όπως τα μπλόκα στους δρόμους;

    Το περασμένο καλοκαίρι η Νέα Δημοκρατία είχε να επιλέξει μεταξύ δύο άκρως προβληματικών οδών: αφενός την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αφετέρου την ψήφιση ενός επαχθέστατου μνημονίου, αποτέλεσμα της καταστροφικής  πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά το πρώτο επτάμηνο του 2015. Μεταξύ των δύο αυτών άκρως προβληματικών εναλλακτικών, η ΝΔ έπραξε υπεύθυνα και επέλεξε τη λιγότερο καταστροφική, συνεπώς την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Εάν η παράταξή μας είχε προτάξει το κομματικό της συμφέρον, δεν θα είχε κανέναν απολύτως λόγο να ψηφίσει την επώδυνη αυτή συμφωνία, πολλώ δε μάλλον όταν έδωσε η ίδια μάχη και πέτυχε να μην λάβει πολλά από τα μέτρα της συμφωνίας κατά τη διακυβέρνησή της. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία προτάσσει το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, συμπεριφέρεται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στην ιστορία, και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου η χώρα να αποκτήσει και πάλι τη θέση που της αρμόζει μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η δυσκολία λοιπόν της άσκησης σοβαρής, αξιόπιστης αντιπολίτευσης στην παρούσα Κυβέρνηση έγκειται αποκλειστικά στην κατάθεση ρεαλιστικών, εφαρμόσιμων, αποδεκτών προτάσεων, δεδομένων αφ΄ ενός της κατάστασης στην οποία η Κυβέρνηση έχει εξωθήσει την οικονομία και την κοινωνία που αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος οποιουδήποτε άλλου μέτρου δημοσιονομικής προσαρμογής, αφ’ ετέρου της αδιαλλαξίας και της ιδεοληψίας που διακρίνει τους κυβερνώντες. Όσον αφορά τους αγρότες, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε τη θέση της: συμμερίζεται την αγωνία τους και κατανοεί την αγανάκτησή τους, αλλά αυτές οι θέσεις θα πρέπει να εκφράζονται με σεβασμό στην ελευθερία των άλλων και χωρίς να παρεμποδίζουν τη λειτουργία της οικονομικής ζωής του τόπου. Νομίζω ότι αυτές οι αρχές σε ένα κράτος δικαίου είναι κοινός τόπος, όταν όμως συζητάμε εν θερμώ δεν μπορούμε να εισακουσθούμε. Μία ψύχραιμη οπτική είναι αυτό που χρειάζεται για να προσεγγίσουν οι δύο πλευρές του διαλόγου.

    Είστε από τα στελέχη της ΝΔ που ενώ έχετε κοινοβουλευτική δραστηριότητα δεν έχετε καθόλου συχνή, πολλώ δε μάλλον καθημερινή παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως άλλοι συνάδελφοί σας. Είναι επιλογή σας αυτή η στάση; Πρόκειται να αλλάξει κάτι τώρα που έχετε αναλάβει και νέα καθήκοντα;

    Πώς ορίζει κανείς τη «συχνή» παρουσία στα ΜΜΕ; Από την ιστοσελίδα μου μπορείτε να διαπιστώσετε ότι, κατά τον πρώτο αυτό χρόνο άσκησης των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, πραγματοποίησα πάνω από 80 τηλεοπτικές εμφανίσεις σε κανάλια όλης της επικράτειας και του εξωτερικού, συμμετείχα σε περισσότερες από 40 ραδιοφωνικές εκπομπές ελληνικών και ξένων σταθμών, ενώ η κοινοβουλευτική δραστηριότητά μου καλύφθηκε και αναπαράχθηκε πολλάκις στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, με δεκάδες συνεντεύξεις και καθημερινή δημοσίευση δηλώσεων και ενημερωτικών μου δελτίων. Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής ούτε ότι η εμφάνιση στα ΜΜΕ είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο προώθησης θέσεων και δράσεων, όταν αυτές ανακύπτουν μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο ή την επικαιρότητα. Εφόσον ο νέος ρόλος μου απαιτήσει μία ακόμη εντονότερη παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ασφαλώς και θα ανταποκριθώ.

    Πριν την εκλογή σας στο κοινοβούλιο πέρσι τον Ιανουάριο είχατε ενασχόληση με την ενεργό πολιτική; Πως εμπλακήκατε και κάνατε αποδεκτή την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να συμπεριληφθείτε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ;

    Προ της εκλογής μου τον Ιανουάριο του 2015, δεν είχα ενεργό ενασχόληση με την πολιτική, παρά το γεγονός ότι πάντοτε με απασχολούσαν τα κοινά. Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα τιμητική και την αποδέχθηκα για τρεις βασικούς λόγους:

    – γιατί πιστεύω ότι και η νέα γενιά οφείλει να αναλάβει ευθύνες, ότι έχει ένα χρέος να μην στέκεται παθητικά απέναντι στις εξελίξεις. Άλλωστε το μέλλον που διακυβεύεται είναι το δικό μας, οι δικές μας ευκαιρίες για απασχόληση, για δημιουργία οικογένειας, για ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Θα προσέθετα ότι και οι γυναίκες χρήζουν ισχυρότερης εκπροσώπησης στην πολιτική.

    – γιατί μέσα από την κοινωνική μου δράση (ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ) είχα την ευκαιρία να γνωρίσω δια ζώσης και να προσπαθήσω να βρω λύσεις σε συγκεκριμένα κοινωνικά προβλήματα. Θεωρώ ότι η εμπειρία μου αυτή αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για τη διαμόρφωση της πολιτικής, καθώς επίσης ότι η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.

    – γιατί θεωρώ ότι η πολιτική συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και επιτάσσει συστράτευση και σταθερότητα. Το διακύβευμα είναι εξαιρετικά σημαντικό: κρίνεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, η ίδια η οικονομική της επιβίωση, το μέλλον των πολιτών της. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι.

    Από την περσινή χρονιά ποιες είναι οι δύο στιγμές που εσείς θα ξεχωρίζατε ως σημαντικότερες για την πολιτική ζωή της χώρας; Υπάρχει κάτι που θα το θυμάστε για πάντα και κάτι που θέλετε να το ξεχάσετε; 

    Η πρώτη και σημαντικότερη (δυστυχώς) στιγμή για την πολιτική ζωή της χώρας, κατά το έτος που μας πέρασε, θεωρώ ότι ήταν η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ της 25ης Ιανουαρίου 2015. Από εκεί ξεκίνησε η ραγδαία καταστροφική πορεία της χώρας μας. Η δεύτερη σημαντική στιγμή ήταν η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα της διεξαγωγής του παραπλανητικού δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015, στο οποίο ετίθετο ένα ανύπαρκτο ερώτημα για μία αποσυρθείσα συμφωνία και τα αποτελέσματα του οποίου τελικά δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη. Αυτό το δημοψήφισμα-παρωδία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη χώρα, μας έφτασε ένα βήμα πριν τον γκρεμό, διατάραξε συθέμελα τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και κατακρήμνισε την εγχώρια οικονομία, προκαλώντας αστάθεια και ανασφάλεια.

    Θα θυμάμαι για πάντα την σχεδόν 24ώρη μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της 13ης Αυγούστου, οπότε και η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να υπερψηφίσει το επαχθέστατο τρίτο μνημόνιο προκειμένου να σώσει τη χώρα από την καταστροφή μίας εξόδου από το ευρώ, αψηφώντας το πολιτικό κόστος, ξεπερνώντας τους εαυτούς μας, σηκώνοντας το ανυπέρβλητο βάρος της ευθύνης μας από τη συμμετοχή μας στην τρέχουσα Βουλή. Αυτό που θα ήθελα να ξεχάσω είναι όλη αυτή η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, που με επιπολαιότητα, ασυνέπεια, ανευθυνότητα, αναποτελεσματικότητα, εσωστρέφεια, παντελή άγνοια και αδιαφορία αποδομούν ό,τι με τόσο μόχθο έχτισαν τα τελευταία χρόνια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

    Εδώ η ηλεκτρονική δημοσίευση της συνέντευξης

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ