Συνέντευξη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής

    17 Ιανουαρίου, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    1. Αναλάβατε κοινοβουλευτική εκπρόσωπος σε μια κομβική περίοδο για τη ΝΔ και κρίσιμη για τη χώρα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αριθμεί 153 βουλευτές. Καταρχήν πώς νιώθετε;

    Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για την ανάληψη τη θέση της τρίτης κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, που μου ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και μάλιστα σε μία κρίσιμη καμπή για τη χώρα όπως αναφέρετε. Έχουμε μεγάλους αγώνες μπροστά μας για να γυρίσει επιτέλους η χώρα σελίδα, και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πολύ σκληρά και μεθοδικά ώστε να ενδυναμώσουμε τη σοβαρή, αξιόπιστη, κεντροδεξιά παράταξη που επιθυμούν οι πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία συνιστά τη μόνη ορθολογική επιλογή απέναντι στον παραλογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η οποία συστηματικά εδώ και ένα χρόνο αποδομεί τη χώρα.

    2. Από τις πρώτες μάχες που θα έχετε να αντιμετωπίσετε στη Βουλή είναι το Ασφαλιστικό. Πώς θα προσέλθει η ΝΔ στη συζήτηση του νομοσχεδίου;

    Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι ασκεί υπεύθυνη, σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, αντίθετα με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ του «όχι σε όλα» όταν ήταν αντιπολίτευση. Έχουμε στηρίξει τα όποια θετικά, αναπτυξιακά, προοδευτικά μέτρα έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, όπως την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη θωράκιση των εισπρακτικών μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης και των ΝΠΔΔ, την απελευθέρωση του φυσικού αερίου, την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ. Το κυριότερο: υπερψηφίσαμε το καλοκαίρι του 2015 το επαχθέστατο τρίτο Μνημόνιο, διαπραγματευτικό «επίτευγμα» του Πρωθυπουργού, προκειμένου να διαφυλάξουμε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αψηφώντας το πολιτικό κόστος για την παράταξή μας. Αρνούμαστε όμως κατηγορηματικά να συμπράξουμε σε υφεσιακές πολιτικές, που στοχεύουν στην κάλυψη του σημαντικού ελλείμματος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο από ολιγωρίες της κυβέρνησης. Ειδικά το ασφαλιστικό, μείζον θέμα για τη χώρα και τους πολίτες, υποβλήθηκε ως προσχέδιο στους δανειστές μας την ίδια μέρα που παραδόθηκε και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Αντιπολίτευσης και Κυβέρνησης. Δε χτίζονται έτσι συναινέσεις. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση του νομοσχεδίου με αναλυτική αντιπρόταση στο άκρως προβληματικό σχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

    3. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση κινδυνεύσει να χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή ποια στάση θα κρατήσετε;

    Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να παρέχουμε στήριξη στην κυβέρνηση ούτε να γίνουμε το «δεκανίκι» της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τους ΑΝΕΛ ως κυβερνητικό του εταίρο, μαζί οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό, μαζί θα υποστούν τις συνέπειες.

    4. Η πολιτική σταθερότητα δεν είναι αναγκαία μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε ένα χρόνο;

    Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης. Ειδικά η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις δεν ευδοκιμούν σε χώρες με ασταθές πολιτικό, οικονομικό, φορολογικό περιβάλλον. Δεν εξασφαλίζεται όμως η σταθερότητα με την παραμονή στην εξουσία μίας Κυβέρνησης συνυφασμένης με την αστάθεια, την ασυνέπεια λόγων και έργων, του κατ’ ανάγκην συγκερασμού αντίθετων πολιτικών ιδεολογιών για τη διατήρηση της πλειοψηφίας στη Βουλή. Πολιτική σταθερότητα θα επέλθει στη χώρα με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, που συνιστά τη μόνη ισχυρή, φιλοευρωπαϊκή και υπεύθυνη πολιτική φωνή της Ελλάδας.

    5. Μετά τις πρώτες αλλαγές από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ποιο είναι το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος; Πιστεύετε ότι θα κυριαρχήσει η ενότητα;

    Υπάρχει μία διάχυτη αισιοδοξία, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Ένας χρόνος «πρώτης αριστερής» διακυβέρνησης ήταν αρκετός για να καταδείξει την επιπολαιότητα, προχειρότητα, εσωστρέφεια, αναποτελεσματικότητα, με την οποία η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τα τόσο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και τους πολίτες της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να συσπειρώσει νεοδημοκράτες και μη γύρω από ένα διακύβευμα: τη στροφή της χώρας προς την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα, την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό, τη διέξοδο προς την επανεκκίνηση της οικονομίας, για να μιλήσουμε απλά, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Νέα Δημοκρατία, εν αντιθέσει με όσα ορισμένες Κασσάνδρες προοιωνίζονταν, δεν βγαίνει απλώς αλώβητη από την εσωκομματική αυτή διαδικασία, αλλά ουσιαστικά ενισχυμένη, ενωμένη, ανανεωμένη, δυναμική.

    6. Εκτιμάτε ότι η πλειοψηφία των γαλάζιων στελεχών συμφωνεί με τις αλλαγές στο καταστατικό;

    Οι αλλαγές στο Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκουν την εξυγίανση, την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία που απαιτούνται για κάθε σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα. Μεταξύ άλλων, επιθυμεί μικρότερα, ευέλικτα όργανα που διαμορφώνουν πολιτική, θητεία για τα κομματικά όργανα, 4ετή θητεία για τον Πρόεδρο που θα επικυρώνεται κάθε χρόνο στο Συνέδριο, με συνεχή αξιολόγηση ακόμα και των βουλευτών, διαφάνεια και λογοδοσία σε όλες τις λειτουργίες, ανοιχτή χρηματοδότηση, ξεκάθαρη στήριξη από πρόσωπα και οργανισμούς. Τα αρμόδια κομματικά όργανα θα αποφανθούν, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, για την επιλογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται. Εκτιμώ ότι οι παραπάνω προτάσεις θα γίνουν δεκτές.

    7. Πώς θα καταφέρετε να προσελκύσετε τους πολίτες που αναζητούν πολιτική στέγη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και να κερδίσετε εκείνους που προτιμούν την αποχή;

    Η Νέα Δημοκρατία διευρύνεται και κάνει ένα σαφές ιδεολογικό άνοιγμα στον ευρύτερο κεντρώο πολιτικό χώρο, στον οποίο μετά τις εσωκομματικές μας εκλογές επικρατεί μία αναταραχή. Πιστεύω ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, επεκτείνει τους ορίζοντες της παράταξης και της δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσει ψηφοφόρους και στελέχη από όλους τους χώρους, που πιστεύουν στις βασικές αρχές μας: ιδιωτική οικονομία, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, αξιοκρατία. Το διακύβευμα του αύριο είναι να δημιουργηθούν δυνατότητες για απασχόληση και ανάπτυξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να συνθέσει μια αξιόπιστη πρόταση εξουσίας, στην οποία πρέπει να γίνουν κοινωνοί όλοι οι Έλληνες, ώστε να συσπειρωθούν υπέρ της αναγκαίας πραγματικής, βαθιάς μεταρρύθμισης της χώρας.

    8. Εσείς προσωπικά, ποιο στόχο έχετε βάλει από τη νέα σας θέση;

    Να εκπροσωπήσω επάξια τα συμφέροντα των πολιτών, ενάντια στο λαϊκισμό και την αποδόμηση της χώρας που έχει επιφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να συμβάλω ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε τη χώρα που μας αξίζει.

     

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ