ΤΑ ΝΕΑ, άρθρο με τίτλο «Περί του αξιακού κώδικα μίας Κυβέρνησης σε αποδρομή»

    Μάιος 10, 2019
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Σε μία φυσιολογική χώρα, η συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή αυτές τις ημέρες δεν θα γινόταν ποτέ. Οποιοσδήποτε Υπουργός σοβαρής Κυβέρνησης που θα είχε εξαπολύσει τέτοια σφοδρή, αήθη επίθεση σε άτομο με αναπηρία, θα είχε αποπεμφθεί παραδειγματικά το ίδιο λεπτό. Ωστόσο, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ένας τέτοιος Υπουργός, όχι μόνο δεν αποπέμπεται αυτοστιγμεί, αλλά καλύπτεται πλήρως από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος και τον ταυτίζει με το σύνολο της Κυβέρνησης. Λίγες ημέρες αργότερα, προς επίρρωση της σύμπνοιας απόψεων και κοσμοθεωρίας, απολαμβάνουν κοινές διακοπές. Ζούμε έναν πολιτικό σουρεαλισμό.

    Η επιλογή του Πρωθυπουργού να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου Υπουργού σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ όλης της Κυβέρνησης καταδεικνύει το κυρίαρχο αξιακό δόγμα της, το οποίο και επιδιώκει να επιβάλει σε όλη την κοινωνία. Το δόγμα μίας κοινωνίας φαύλων, μίας κοινωνίας ήσσονος προσπάθειας, ισοπέδωσης, ηθικής κατάπτωσης, μισαλλοδοξίας και διχασμού. Αυτές οι αξίες μετουσιώνονται σε όλες τις κυβερνητικές πολιτικές: από την οικονομία, τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια τάξη, έως τη δικαιοσύνη, την υγεία, τους θεσμούς και την παιδεία.

    Και ενώ κάθε διαβρωτική κυβερνητική παρέμβαση επιφέρει πλήγματα στη χώρα, αυτά στην παιδεία είναι τα πιο βαθιά και δυσεπούλωτα. Γιατί από την παιδεία που θα δώσουμε στα παιδιά μας σήμερα, θα εξαρτηθεί η πορεία μας αύριο. Και δυστυχώς, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην παιδεία είναι εκφυλιστικές για τον ίδιο τον αξιακό μας κώδικα. Η Κυβέρνηση δαιμονοποίησε την αριστεία, άλωσε τη διοίκηση της εκπαίδευσης με κομματικό στρατό, κατήργησε κάθε μορφή αξιολόγησης εκπαιδευτικών, αφάνισε την τεχνολογική εκπαίδευση, αλλοίωσε τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με καθαρά μικροκομματικά κριτήρια.

    Εκτιμώ ότι, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, δύο συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα στον κάθε πολίτη από την εβδομάδα που πέρασε.

    Πρώτον, ότι πράγματι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει αυτές τις αξίες, ότι «είναι όλοι Πολάκηδες». Άνθρωποι αθεράπευτα εξουσιομανείς, χωρίς ήθος, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, φραγμό και όριο. Που στηρίζουν ανερυθρίαστα «σύντροφό» τους ο οποίος δεν διστάζει να επιτεθεί σε αναπήρους, σε δημοσιογράφους-αντιδίκους και μετά θάνατον, να βεβηλώσει μνήμες, να υποτιμήσει τα θύματα του ιού της γρίπης γιατί ο αριθμός τους ήταν…μόνο 39.

    Δεύτερον, ότι η ψήφος του κάθε πολίτη στις αλλεπάλληλες, επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αποκτά ιδιάζουσα βαρύτητα για την επόμενη ημέρα, για την Ελλάδα που θέλουμε.

    Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε αυτή την κατάπτωση των θεσμών και των αξιών. Στις εκλογές αυτό είναι το διακύβευμα. Ως Νέα Δημοκρατία, θα δώσουμε μάχη υπέρ της αποκατάστασης των θεσμών που έχουν πληγεί βαθιά από αυτήν την Κυβέρνηση, μία μάχη υπέρ της αξιοκρατίας και της αριστείας, υπέρ της αποκατάστασης της ποιότητας και του ήθους στον δημόσιο λόγο. Το οφείλουμε σε ολόκληρη την κοινωνία.  

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ