“Τέλος στη νέα διαπλοκή” – συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τη Χριστίνα Κοραή

    Μάιος 20, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    -Δεν υπάρχει τίποτα καλό στη συμφωνία κυρία Κεραμέως; 

    Η συμφωνία επιβάλει ένα τέταρτο, επαχθέστατο, αχρείαστο μέχρι πρότινος Μνημόνιο. Τέταρτο, γιατί κανένα από τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν εμπεριέχονται μέσα στο μνημόνιο του 2015. Επαχθέστατο, γιατί επιβάλλει νέα μέτρα 4,9 δις σε πολίτες που έχουν εξαντλήσει κάθε φοροδοτική ικανότητα. Αχρείαστο, γιατί μέχρι πρότινος δεν απαιτούνταν αυτά τα νέα μέτρα, που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων της Κυβέρνησης στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της πλήρους αναξιοπιστίας της. Οποιαδήποτε συζήτηση για «καλό» στοιχείο της συμφωνίας νομίζω περιττεύει.

    -Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έρχεται το τέλος της επιτροπείας…

    Δυστυχώς ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Το νέο Μνημόνιο εμβαθύνει και επεκτείνει την επιτροπεία. Η Κυβέρνηση μας έχει άλλωστε συνηθίσει σε αβάσιμες και πέρα από κάθε πραγματικότητα εξαγγελίες. Πώς μπορούν να υποστηρίζουν ότι έρχεται το τέλος της επιτροπείας, τη στιγμή που ψηφίζουν νέα μέτρα έως το 2021, που έχουν παραχωρήσει την εποπτεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στον SSM για 35 χρόνια, που έχουν δεσμεύσει το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο «Υπερταμείο» για 99 χρόνια;

     

    -Η υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου δηλώσατε ότι σας δεσμεύει. Οπότε μήπως είστε και λίγο “τζάμπα μάγκες” που καταψηφίσατε τώρα; 

    Η Νέα Δημοκρατία δεν αντιπολιτεύεται όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωνε ευθαρσώς ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Ως υπεύθυνη δύναμη, σεβόμαστε τη συνέχεια του Κράτους, αλλά για να υπερψηφίσουμε μία συμφωνία πρέπει να είναι σωστό το περιεχόμενό της, κάτι που εν προκειμένω δεν ισχύει επ’ ουδενί.

    -Η ΝΔ γιατί είναι τόσο αφοριστική με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ; Μεταξύ άλλων είπε ότι θα έχουν την χλεύη των πολιτών. Να μην ψήφιζαν τη συμφωνία;

    Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης αυτοαναιρούνται διαρκώς, υποβιβάζοντας οι ίδιοι τη βαρύτητα του πολιτικού τους λόγου και υποτιμώντας τη μνήμη και τη νοημοσύνη του πολίτη. Δεν υπάρχει σημείο των προεκλογικών τους δεσμεύσεων που να μην έχουν αθετήσει στη διετία της διακυβέρνησής τους, με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία. Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται με συνεχή ψευτοδιλήμματα. Αν το ερώτημα είναι «να ψήφιζαν ή όχι τη συμφωνία», η απάντηση είναι «να μην έφταναν ποτέ τη χώρα στο σημείο να χρειάζεται μία τέτοια συμφωνία».

    -Πολύ σκληροί χαρακτηρισμοί ακούστηκαν στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι θα πορεύεται η χώρα; Καμία συναίνεση;

    Το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στην Κυβέρνηση. Ο διχαστικός λόγος ήταν και παραμένει, δυστυχώς, κεντρική και συνειδητή της επιλογή.

    -Πότε βλέπετε εκλογές;

    Παρ’ ότι ζητάμε επίμονα εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα από τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν μπορούμε να τις προκαλέσουμε, επομένως κάθε πρόβλεψη θα ήταν αυθαίρετη. Ο κυβερνητικός σχηματισμός εμφανίζει αντοχές, καθώς τα μέλη του ψηφίζουν ασυζητητί νομοθετήματα για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία.

    -Μέχρι να γίνουν οι εκλογές τι θα κάνει η ΝΔ; Μήπως έχει στρατηγικό αδιέξοδο μετά την ψήφιση της συμφωνίας όπως λέει ο πρωθυπουργός;

    Δυστυχώς, η ψήφιση της συμφωνίας επιδεινώνει έτι περαιτέρω την κατάσταση του πολίτη και της χώρας. Επομένως το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Η απόλυτη ανάγκη για άμεση αλλαγή μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, για στροφή από την φοροκαταιγίδα της Κυβέρνησης σε αναπτυξιακές πολιτικές στήριξης της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας θέσεων εργασίας, θα γίνει ακόμη εμφανέστερη μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, που θα εξαντλήσουν την κοινωνία.

    -Είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης η “νέα διαπλοκή”; Υπάρχουν και άλλοι; Τι ανησυχεί τη ΝΔ;

    Δεν είναι θέμα κάποιου συγκεκριμένου επιχειρηματία, αλλά θέμα αρχής. Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία και τη δύναμη της επιχειρηματικότητας, αλλά με ισότητα ευκαιριών, σαφείς κανόνες παιχνιδιού και κατάλληλες θεσμικές εγγυήσεις. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο δεν χωρούν χαριστικού τύπου τροπολογίες ή διευθετήσεις. Η ΝΔ ανησυχεί, γιατί τέτοια φαινόμενα δυναμιτίζουν τις προοπτικές βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

    -Η αυτοδυναμία είναι ο στόχος;

    Ασφαλώς και στοχεύουμε στην αυτοδυναμία, και οι ως τώρα δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι μπορούμε να την επιτύχουμε. Ευρύτερος στόχος, πάντως, είναι μία ισχυρή κυβέρνηση με όλες τις δυνατές συνέργειες, που θα επαναφέρει την κανονικότητα και θα οδηγήσει τη χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά.

    -“Μην αγχώνεστε” είπε στους μαθητές  ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Προκαλούν άγχος οι πανελλαδικές; Να καταργηθούν; 

    Άγχος προκαλεί η αβεβαιότητα, η αστάθεια, οι παλινωδίες της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού. Όσο για τις πανελλήνιες, είναι γεγονός ότι ο πολιτικός και εκπαιδευτικός κόσμος πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου εισαγωγής μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς το ισχύον σύστημα χαρακτηρίζεται από τρωτά σημεία, όπως η αποστήθιση και η αποτύπωση της στιγμής.

    -Ολοήμερα σχολεία σε όλα τα σχολεία της χώρας, μέχρι 22 παιδιά σε νήπια και δημοτικά, καλλιτεχνικά σχολεία και ειδικής αγωγής και άλλα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση; 

    Όσο η Κυβέρνηση δεν λέει μία κουβέντα για το πού θα βρει τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσει τις εξαγγελίες, αυτές παραμένουν κενή υπόσχεση καθαρά ψηφοθηρικού χαρακτήρα.

    -Γαβρόγλου ή Φίλης;

    Κανένας από τους δύο. Η Παιδεία χρειάζεται έναν Υπουργό με όραμα και υλοποιήσιμο σχέδιο.

    -Η πρώην υπουργός Παιδείας του Κώστα Σημίτη, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου προώθησε μεταρρυθμίσεις;

    Η κα. Διαμαντοπούλου προσπάθησε να προωθήσει ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την Παιδεία, ιδιαίτερα με τον Ν 4009/2011, ο οποίος, παρά τις όποιες αδυναμίες του, εγκρίθηκε από πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δυστυχώς, σημαντικό μέρος των διατάξεων δεν κατάφεραν να εφαρμοστούν. Από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδομεί συστηματικά και στοχευμένα μία μεταρρύθμιση που στηρίχθηκε από τα 5/6 της Βουλής.

    -Δικαιώνεται η κυβέρνηση Σαμαρά;

    Κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο. Η Κυβέρνηση Σαμαρά πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή σε παγκόσμια κλίμακα, αναστρέφοντας ύφεση της τάξης του -7% σε ανάπτυξη 0,8%. Δυστυχώς, όμως, η μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε με την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ