ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, με τίτλο: “Παιδεία: θεμελιώδης επιδίωξη”

    23 Σεπτεμβρίου, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαιώνουν ότι η συνολική αναβάθμιση της Παιδείας συνιστά για εκείνον θεμελιώδη επιδίωξη. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Παιδεία «είναι αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του Έθνους σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο». Η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει σε μία γενναία ανανέωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ξεκινώντας από τα θεμέλια, από την προσχολική αγωγή, και φτάνοντας έως την κορυφή του οικοδομήματος, την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Στην πρότασή μας, τα σχολεία είναι πιο αυτόνομα και πιο δημιουργικά, μακριά από τον ασφυκτικό έλεγχο ενός Υπουργείου Παιδείας, το οποίο περιορίζει σημαντικά οποιαδήποτε εστία δημιουργικότητας και καινοτομίας. Και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων, έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης που πρέπει να τους δείχνουμε ως πολιτικό σύστημα.

    Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμά μας διαδραματίζει η αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, που μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική μεγέθυνση και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

    Ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα επιδιώξουμε την εκ βάθρων αναμόρφωσή της, καθώς το όραμά μας είναι η Ελλάδα να αναδειχθεί σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, με παράλληλη προσέλκυση επενδύσεων. Θέλουμε δημόσια Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία και θα αξιολογούνται, ανοιχτά στους ξένους φοιτητές και εξωστρεφή, αυτόνομα και αυτοδιοίκητα, αλλά όχι ασύδοτα. Θέλουμε, όμως, και μη κρατικά Πανεπιστήμια που θα ιδρύονται βάσει αυστηρών όρων και προϋποθέσεων.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ