Αναφορά επιστολής διαμαρτυρίας τεταρτοετών φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ)

  Μάιος 30, 2018
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  ΑΝΑΦΟΡΑ

  Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

  Αθήνα, 30 Μαΐου 2018

  Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας τεταρτοετών φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ)»

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Σας διαβιβάζουμε επιστολή διαμαρτυρίας των τεταρτοετών φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, κατεύθυνσης Ψυχολογίας, του ΕΚΠΑ, γιατί παραλείφθηκαν από την απόφαση της Συγκλήτου (μεταβατικές διατάξεις που αφορούν στην κατάργηση του ΦΠΨ), ενώ είναι εν ενεργεία φοιτητές του Τμήματος.

  Παρακαλούμε για την εξέταση του ζητήματος και την ενημέρωσή μας.

  Η αναφέρουσα Βουλευτής

  Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

  ***

  Εμείς, οι τεταρτοετείς φοιτητές ΦΠΨ κατεύθυνσης Ψυχολογίας διαμαρτυρόμαστε γιατί παραλειφθήκαμε από την απόφαση της Συγκλήτου (μεταβατικές διατάξεις που αφορούν στην κατάργηση του ΦΠΨ), ενώ είμαστε εν ενεργεία φοιτητές του Τμήματος.
  Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της Συγκλήτου προβλέπει ότι οι δευτεροετείς και τριτοετείς φοιτητές κατεύθυνση Ψυχολογίας μπορούν να επιλέξουν είτε το Τμήμα Ψυχολογίας είτε ένα από τα άλλα  δύο υπό ίδρυση Τμήματα, ενώ για τους τεταρτοετείς κατεύθυνση Ψυχολογίας δεν γίνεται καμιά αναφορά.
  Επιπροσθέτως, στην απόφαση της Συγκλήτου προβλέπεται η μετάβαση των δευτεροετών, τριτοετών, τεταρτοετών και επί πτυχίω φοιτητών τόσο της κατεύθυνσης Φιλοσοφίας όσο και της Παιδαγωγικής στα υπό ίδρυση νεα τμήματα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής αντιστοίχως.

  Είναι φανερό ότι η παράλειψή μας συνιστά κατάφορη αδικία και παραβίαση της αρχής της ισότητας αφου δεν έχουμε την ίδια μεταχείριση με τους δευτεροετείς και τριτοετείς συμφοιτητές μας.

  Έχουμε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στην Πρυτανεία. Έχουμε επίσης τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του Τμήματος Ψυχολογίας ότι δέχεται με επί πλέον μαθήματα και αίτησή μας να ολοκληρώσουμε τη φοίτηση μας στο Τμήμα Ψυχολογίας ,όσοι τεταρτοετείς της κατεύθυνσης μας επιθυμούν. Περίπου 45 τεταρτοετείς φοιτητές κατεύθυνσης Ψυχολογίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υπογράψει σχετικό κείμενο.

  Για την Επιτροπή τεταρτοετών κατεύθυνσης Ψυχολογίας

  Ντρίβα  Αλίκη

  Χαλάντα  Μαρία

  Ανατζούτζουλα  Χριστιανα

  Χαρίτογλου  Λουκία

  Πούρης  Κώστας

   

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ