Η Παιδεία <br />Αλλάζει Η Παιδεία <br />Αλλάζει
ΕΡΓΟ

Η Παιδεία
Αλλάζει

#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
Από το 2019, αλλάξαμε πολλά. Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, στήριξη της κοινωνίας, μείωση της φορολογίας, ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας, ποιοτική εκπαίδευση, ηλεκτρονικές εφαρμογές για την εξυπηρέτηση του πολίτη.
NIKH KEΡΑΜΕΩΣ
Δημιουργούμε την εκπαίδευση του 21ου αιώνα. Στην Πράξη.

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και συστηματική δουλειά, κάναμε πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στον τομέα της Παιδείας. Προχωρήσαμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο και φτάνοντας μέχρι το Πανεπιστήμιο και τη Διά Βίου Μάθηση.

Εργαστήκαμε για ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο και προσβάσιμο από όλους, που προσφέρει στα παιδιά μας γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αναβαθμίσαμε τη δημόσια εκπαίδευση, παρέχοντας πρόσθετες ποιοτικές υπηρεσίες για τις οποίες, έως πρότινος, οι γονείς έπρεπε να πληρώσουν. 

Παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις, αυξήσαμε τον συνολικό προϋπολογισμό για την Παιδεία, ο οποίος ξεπέρασε τα 6 δις ευρώ, ενώ εξασφαλίσαμε επιπλέον 3 δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους. 

Η πολιτική μας παρέχει οφέλη σε όλους. 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. Στην Πράξη.

Για 4 ολόκληρα χρόνια, αυτή ήταν για εμάς η προτεραιότητα.

Σχολείο

Σχολείο

Είναι σημαντικό οι αλλαγές στην παιδεία να ξεκινούν από τα θεμέλια. Ξεκινήσαμε από το νηπιαγωγείο, προχωρήσαμε στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σήμερα, το εκπαιδευτικό μας σύστημα προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα στις μαθήτριες και τους μαθητές μας.

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Κομβικό πυλώνα των αλλαγών μας για την Παιδεία συνιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Δημιουργήσαμε ένα νέο, ελκυστικό σύστημα ΕΕΚ, με σύγχρονες, περιζήτητες ειδικότητες, στο οποίο κατευθύνονται πάνω από 200.000 νέες και νέοι μας, που αξιοποιούν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και εξειδικεύονται σε τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την αγορά εργασίας. Σπάσαμε τα στερεότυπα!

Πανεπιστήμιο

Πανεπιστήμιο

Ο νέος νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση των Ελληνικών ΑΕΙ, τη βελτίωση της φοιτητικής καθημερινότητας, την εξωστρέφεια, την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας, τη σύνδεση με την κοινωνία, την αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών, την εγγύηση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αποτελεσματική διοίκηση, με ενισχυμένα φίλτρα λογοδοσίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Εκπαίδευσης

Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Εκπαίδευσης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση συνιστά ένα τεχνολογικό άλμα, σε περιεχόμενο, διαδικασίες, υποδομές και δράσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, εργαζόμαστε τόσο μέσω των νέων προγραμμάτων σπουδών και των επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών όσο και μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ενότητα η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εργαστήρια STEM και ρομποτικής. Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει ψηφιακά εργαλεία για τις σχολικές αίθουσες – διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία εγκαθίστανται σταδιακά από το πρώτο τετράμηνο του 2023 και τα οποία στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ψηφιακής εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον, διαθέσαμε 132 εκ. ευρώ, που εξαργυρώθηκαν σε 665.000 επιταγές, για προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού από όλους τους εκπαιδευτικούς και παιδιά-νέους 4-24 ετών.

Θρησκεύματα

Θρησκεύματα

Τα χρόνια της θητείας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπηρετήσαμε με συνέπεια τη συνταγματική αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα θρησκεύματα και το καθεστώς των λειτουργών τους, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η παγκόσμια κρίση της πανδημίας.

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ
NEWSLETTER
Ενημερώσου για όλα πρώτη/ος.
ΓΡΑΨΟΥ ΕΔΩ
ΒΡΕΣ ΜΑΣ
ΣΤΟ VIBER
Γίνε μέλος της κοινότητάς μου.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Η πιο αποτελεσματική πολιτική είναι αυτή που διαμορφώνεται μέσα από τον διάλογο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Την Πέμπτη 18 Μαΐου σας περιμένω στην κεντρική προεκλογική ομιλία μου.

Φόρμα Εθελοντή

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ