«Ανάγκη αναδιάρθρωσης πίνακα κλάδου ΠΕ80 Οικονομίας» – ερώτηση που συνυποβάλαμε κατόπιν πρωτοβουλίας Γ.Γεωργαντά

  Ιούνιος 12, 2018
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

  Θέμα: «Ανάγκη αναδιάρθρωσης πίνακα κλάδου ΠΕ80 Οικονομίας»

  Με το άρθρο 29 του ν.4521/2018 θεσπίστηκαν οι νέοι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με βάση αυτούς τους κλάδους και τις ειδικότητες διορίζονται μετά από αίτηση τους ως εκπαιδευτικοί ή αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απόφοιτοι συναφών τμημάτων. Σύμφωνα με το σκεπτικό της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου η αναμόρφωση των κλάδων προέκυψε από την ύπαρξη νέων  εκπαιδευτικών αναγκών καθώς και λόγοι καλύτερης διαχείρισης των θεμάτων υπηρεσιακής φύσης των εκπαιδευτικών. Η συγκέντρωση των κλάδων και ειδικοτήτων σε μια διάταξη αποσκοπούσε στην αποφυγή αμφιβολιών σχετικά με τους κλάδους αυτούς.

  Δυστυχώς για τους πτυχιούχους ορισμένων σχολών κάθε άλλο παρά διευκόλυνση δημιούργησαν οι νέοι αυτοί κλάδοι. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δεν γίνονται δεκτοί ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, για θέσεις του κλάδου ΠΕ80 Οικονομίας,  καθώς το συγκεκριμένο τμήμα δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα με τις ειδικότητες του συγκεκριμένου κλάδου.

  Το τμήμα Μαρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 παρ.1 εδ. β’ περ. αα’ του ν.3255/2004 (Α’ 138) συγχωνεύτηκε με το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (π.δ. 147/1990 (Α’ 56)) δημιουργώντας το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων  (Π.Δ.88/2013) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η συγχώνευση των δύο αυτών τμημάτων αναφέρεται ρητά και στο Πιστοποιητικό σπουδών των αποφοίτων των συγκεκριμένων τμημάτων. Παρά τη ρητή αυτή αναφορά όμως, το τμήμα Μαρκετινγ και Διοίκησης Λειτουργιών δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ80  και έτσι οι απόφοιτοι του δεν γίνονται δεκτοί να διδάξουν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Την ίδια στιγμή άλλο τμήμα της ίδιας κατεύθυνσης, το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Marketing)  το οποίο ανήκει σε ΤΕΙ περιλαμβάνεται στις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ80 Οικονομίας και οι απόφοιτοι του δεν αντιμετωπίζουν κανένα κώλυμα.

  Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια παράλειψη η οποία δημιουργεί ανισότητα και αδικία σε βάρος των αποφοίτων του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η οποία πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

  Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  Πώς προτίθεστε να εξαλείψετε την αδικία αυτή σε βάρος των αποφοίτων του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας;

  ΟI ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

  ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-Βουλευτής Επικρατείας

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ-Βουλευτής Κιλκίς

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ