«Αναπάντητα ερωτήματα για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων» – ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

  Σεπτέμβριος 28, 2018
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως απηύθυνε εκ νέου ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ).

  Για το θέμα αυτό η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Προηγούμενη ερώτησή μας για τι μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) δεν απαντήθηκε από το Υπουργείο, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της σιωπής. Εν τω μεταξύ, οι τεράστιες καθυστερήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων και κολλεγίων συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο αναμονής και ανεργίας. Οι περσινές, δε, ελπίδες που έδωσε το Υπουργείο στους εν λόγω αποφοίτους για επίσπευση της διαδικασίας και χορήγηση της επαγγελματικής ισοδυναμίας εντός 40 ημερών από την αίτησή τους, αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα. Επανερχόμαστε στο σοβαρό αυτό ζήτημα, αναμένοντας, αυτή τη φορά, κάποια απάντηση.»

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

  Θέμα: «Αναπάντητα ερωτήματα για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων»

  Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2018

  Κύριε Υπουργέ,

  Η υπ’ αριθμ. Πρωτ. 5564/2-5-2018 ερώτησή μας με τίτλο «Μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ)» δεν απαντήθηκε από το Υπουργείο σας, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της σιωπής.

  Εν τω μεταξύ, οι τεράστιες καθυστερήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων και κολλεγίων συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο αναμονής και ανεργίας. Οι περσινές, δε, ελπίδες που δώσατε στους εν λόγω αποφοίτους για επίσπευση της διαδικασίας και χορήγηση της επαγγελματικής ισοδυναμίας εντός 40 ημερών από την αίτησή τους, αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα.

  Ως εκ τούτου, ερωτάσθε:

  • Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος καθυστερήσεων στο ΣΑΕΠ; Αν ναι, πότε και ποιες;

  Η ερωτώσα Βουλευτής

  Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ