Απολογισμός 10ου Συνεδρίου ΝΔ: εξέλιξη, εξυγίανση, συμμετοχή. Άρθρο στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.pronews.gr

  Απρίλιος 28, 2016
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Απολογισμός 10ου Συνεδρίου ΝΔ: εξέλιξη, εξυγίανση, συμμετοχή. 

  Όσοι συμμετείχαμε στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αισθανθήκαμε μια αισιοδοξία.  Mια ελπίδα για την αλλαγή σελίδας που τόσο επιτακτικά χρειάζεται η χώρα μας. Εισπνεύσαμε «οξυγόνο» -κατά το σύνθημα του Συνεδρίου- σε μία συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα ασφυκτιά υπό το βάρος της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, αυτής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και το οξυγόνο αυτό μας έδωσε τη δύναμη να ονειρευτούμε το μέλλον.

  Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα των εργασιών του Συνεδρίου, διακρίνουμε τρεις βασικούς άξονες:

  1. Εξέλιξη: η Νέα Δημοκρατία εμπέδωσε δομές και διαδικασίες που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και συμμετοχικό κόμμα. Το νέο Καταστατικό προβλέπει, μεταξύ άλλων, πιο ευέλικτες διαδικασίες και ενισχύει τις δομές που παράγουν πολιτική, ενώ εισάγει και τη θητεία στα κομματικά όργανα, με αιχμή την πενταετή θητεία του ίδιου του Προέδρου. Εισάγεται, επίσης, η έννοια της ευθύνης, που μεταφράζεται σε λογοδοσία, έλεγχο και αξιολόγηση των κομματικών οργάνων και διαδικασιών.
  2. Εξυγίανση: το ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας που παρουσίασε ο Πρόεδρος περιλαμβάνει εξορθολογισμό των δαπανών, απεξάρτηση από την κρατική επιχορήγηση και στήριξη σε ιδιωτική χρηματοδότηση. Το νέο δόγμα οικονομικής διαχείρισης βασίζεται στη διαφάνεια. Νοικοκυρεύουμε πρώτα το σπίτι μας, για να νοικοκυρέψουμε εν συνεχεία τη χώρα μας. Σε θεσμικό επίπεδο, η απλοποίηση του κομματικού μηχανισμού και η θεμελίωση της αξιοκρατίας, αποσκοπούν στην οριστική εγκατάλειψη πρακτικών μικροκομματισμού και συστημικών παθογενειών.
  3. Συμμετοχή: στο επίκεντρο της πολιτικής αναδεικνύεται ο Πολίτης, στον οποίο δίνεται η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης των πολιτικών. Ξεκινώντας από την εκλογή Προέδρου της ΝΔ, όπου 400.000 και πλέον συμπολίτες μας εκφράστηκαν μέσω μίας καθολικής ψηφοφορίας, έως τις καταστατικές αλλαγές τις οποίες υπέδειξαν 15.000 Ελληνίδες και Έλληνες, η κάθε φωνή αποκτά δύναμη.

  Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι η μόνη υπεύθυνη, αξιόπιστη πρόταση εξουσίας, ικανή να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησε η πιο ανίκανη κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας μας.

  Εδώ η δημοσίευση του άρθρου στο www.pronews.gr

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ