ΑΘΗΝΑ 984, στην εκπομπή “Η Αθήνα Σήμερα” με τη Νόνη Καραγιάννη

  Μάιος 18, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Ν.Κεραμέως: «Δεν υπάρχουν αντίμετρα, είναι μία επικοινωνιακή, δημαγωγική απάτη.Η ΝΔ καταψηφίζει εν συνόλω το πολυνομοσχέδιο»

  Η Νίκυ Κεραμέως,  βουλευτής Επικρατείας της  ΝΔ  και Τομεάρχης Παιδείας, μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην εκπομπή ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ, με τη Νόνη Καραγιάννη:

  *Δημοσιογράφος: Η ΝΔ θα καταψηφίσει και τα μέτρα και το σύνολο των αντιμέτρων;Ισχύει δηλαδή αυτό που είπε ο κ.Μητσοτάκης πρόσφατα σε συνέντευξή του, ότι δεν θα ψηφίσει τα αντίμετρα γιατί είναι συνέπεια των μέτρων;

  «Κα Καραγιάννη δεν υπάρχουν αντίμετρα.Είναι μία επικοινωνιακή, δημαγωγική απάτη.Αυτή η συμφωνία προβλέπει ένα τέταρτο μνημόνιο. Γιατί τέταρτο; Γιατί τα μέτρα 4,9 δισ. που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ,ούτε ένα από αυτά δεν υπάρχει στο τρίτο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Αύγουστο του 2015. Άρα μιλάμε για ένα τέταρτο μνημόνιο, αχρείαστο  γιατί μέχρι πριν λίγους μήνες οι Δανειστές εν συνόλω, δεν είχαν καμία απαίτηση γι’αυτά τα πρόσθετα μέτρα. Γιατί έγιναν απαιτητά; εξαιτίας της καθυστέρησης της αξιολόγησης.

  Για παράδειγμα ο νόμος Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε πριν από  έναν χρόνο στη Βουλή, ήρθε όταν μας έλεγε ο Υπουργός ότι υπήρχε μία τρύπα 1,8 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία η οποία έπρεπε να κλείσει οριστικά, προκειμένου να κλείσει και το ασφαλιστικό.Γι’αυτό έπρεπε όπως έλεγε, να ψηφίσουμε τις νέες εισφορές το νέο ΕΦΚΑ, απάνθρωπες και δυσβάσταχτες που όπως βλέπουμε έχουν σκοτώσει κάθε τι παραγωγικό στη χώρα. Τελικά ψηφίστηκαν αυτά τα μέτρα για ν κλείσει το ασφαλιστικό, από  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  όχι από τη ΝΔ και τελικά μερικούς μήνες αργότερα βλέπουμε να ξανανοίγει το ασφαλιστικό. Αυτό δεν είναι ανικανότητα;Γιατί ο ΕΦΚΑ είναι ένα φιάσκο. Είναι τόσο δυσβάσταχτες αυτές οι εισφορές, που πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

  Άρα μιλάμε για ένα αχρείαστο(τέταρτο) μνημόνιο  με πολύ βαριές περικοπές συντάξεων,μείωση του αφορολόγητου και σημαντικές περικοπές κοινωνικών επιδομάτων (θέρμανσης,φτώχειας,ανεργίας) στο οποίο οδηγηθήκαμε λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας αυτής της κυβέρνησης. Τα κοινωνικά επιδόματα που χρειάζεται τόσο πολύ η χώρα μας,  η Αριστερή κυβέρνηση τα περικόπτει.

  *Για τα αντίμετρα:

  «Τα αντίμετρα  είναι μία πλασματική, επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης η οποία έως τώρα έλεγε ούτε  ένα ευρώ μέτρα. Για να το δικαιολογήσει αυτό, τώρα καθώς φέρνει, 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα, μας λέει ότι για ένα ευρώ που θα σου παίρνω, θα σου δίνω και ένα ευρώ, δηλαδή ότι είναι δημοσιονομικά ουδέτερα τα μέτρα. Αυτό θα ίσχυε αν δεν υπήρχε ένα άρθρο 15   στο νομοσχέδιο που λέει ότι αυτά τα ‘ψευτο-αντίμετρα’ που επικαλείται η κυβέρνηση θα δοθούν υπό τρεις προϋποθέσεις: 1.Αν πρώτον, εφαρμοστούν τα μέτρα 4,9 δισ. ευρώ 2.Αν επιτύχει η χώρα μας πλεόνασμα 3,5% συν 2% δηλαδή 5,5% (τα 2% είναι τα αντίμετρα). Αν η χώρα επιτύχει 4% πλεόνασμα, θα έχουμε δικαίωμα να πάρουμε αντίμετρα 0, 5% δηλαδή μόνο  τη διαφορά του στόχου, του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. 3.Μόνο εφόσον συμφωνήσουν οι Θεσμοί και βγάλει ανακοίνωση το ΔΝΤ για να τα πάρουμε. Και αυτό θα γίνει πότε; Όταν θα έχει λήξει η κυβερνητική του θητεία ο ΣΥΡΙΖΑ και αν το εννοεί για τα αντίμετρα- ακόμη κι αν δεν είναι κυβέρνηση- ας το κάνει σήμερα, να βγάλει το άρθρο 15 και να εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα. Δεν το κάνουν όμως!».

  *Δημοσιογράφος: Η στάση της ΝΔ το βράδυ στη ψηφοφορία;

  «Η ΝΔ καταψηφίζει εν συνόλω αυτή τη συμφωνία, είναι θέμα αρχής, διαφορετικής πολιτικής. Δεν θα συναινέσουμε σ’αυτή την εξαθλίωση της  ελληνικής κοινωνίας, με μία εξαίρεση.Τη διάταξη για την εξίσωση της φορολογίας των βουλευτικών αποζημιώσεων με τη φορολογία του κάθε Ελληνα πολίτη.Αυτή τη διάταξη την υπερψηφίζουμε. Όλες τις άλλες τις καταψηφίζουμε με ένα  ξεκάθαρο μήνυμα, ότι αυτή η συμφωνία είναι σαν να στέλνει τη χώρα, που είναι ήδη στο χείλος του γκρεμού, να της βάζει και από πάνω έναν βράχο 5 δισεκ.ευρώ και να τη ρίχνει κάτω».

  *Δημοσιογράφος:Καταψηφίζετε  με εξαίρεση αυτό, δηλαδή και το κομμάτι που αναφέρεται στις εκπτώσεις στα αγροτικά προϊόντα, στις πρώτες ύλες;

  «Καταθέσαμε μία τροπολογία με μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν τώρα και όχι από το 2019, που δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση. Εμείς λέμε τώρα, αν σας νοιάζουν πραγματικά αυτά τα μέτρα, όπως η μείωση  του φόρου στα αγροτικά εφόδια, να πάνε όλα τα παιδιά στους σταθμούς, η λελογισμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% (και όχι μόνο 20%) και εμείς έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένα ισοδύναμα για αυτό με περικοπές δαπανών, από τον Σεπτέμβριο του 2016. Αν θέλει ο κ.Τσίπρας να βάλει τη χώρα σε μία πιο σωστή τροχιά δεν έχει παρά να δεχτεί αυτές τις προτάσεις για άμεση εφαρμογή όχι να μας λέει,ότι θα ψηφίσει αντίμετρα που θα εφαρμοστούν σε 3 χρόνια, που δεν θα είναι κυβέρνηση. Αυτά είναι εύκολα να τα λες!».

  Εδώ η ηλεκτρονική δημοσίευση της συνέντευξης.

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ