Δελτίο Τύπου σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα στρεβλώσεων και οπισθοδρόμησης που εγείρει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

  Μάιος 4, 2015
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκη Κ. Κεραμέως, σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής σχέδιο νόμου, το οποίο φανερώνει μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης της σημαντικής προόδου που σημείωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και εκδηλώνει μια σαφή τάση οπισθοδρόμησης, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για στρεβλώσεις και «εκσυνδικαλισμό» της δημόσιας διοίκησης. Εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα σε τουλάχιστον τρεις άξονες:

  – Πρώτον, διογκώνει ανεξέλεγκτα τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με την αθρόα επαναφορά προσωπικού, χωρίς προηγούμενη διερεύνηση αναγκών, χωρίς προγραμματισμό, και με την κατάργηση του ελέγχου των μονιμοποιήσεων.
  – Δεύτερον, θίγει την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα διαδικασιών, για παράδειγμα με την ένταξη συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια.
  – Τρίτον, ευνοεί την ατιμωρησία, μεταξύ άλλων, περιορίζοντας τους λόγους οριστικής παύσης των υπαλλήλων και αδρανοποιώντας εν τοις πράγμασι το θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας».

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ