Δήλωση για την υποβάθμιση της ΑΔΙΠ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  Σεπτέμβριος 24, 2018
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την Ετήσια Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η  Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) αποτελεί άλλο ένα θύμα της καθεστωτικής νοοτροπίας που πρεσβεύει η Κυβέρνηση».

  Πλήρης δήλωση

  «Στην Ελλάδα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, οι Ανεξάρτητες Αρχές όχι μόνο αγνοούνται, αλλά και λοιδορούνται. Η  Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) αποτελεί άλλο ένα θύμα της καθεστωτικής νοοτροπίας που πρεσβεύει η Κυβέρνηση.

  Έτσι, η ΑΔΙΠ παρακάμπτεται προκλητικά κατά τις επιχειρούμενες αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Αλλαγές που περιλαμβάνουν την κατάργηση ΤΕΙ ή τη συλλήβδην απορρόφηση κάποιων τμημάτων ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, οδηγώντας τελικά στη σημαντική υποβάθμιση της Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

  Την απουσία της ΑΔΙΠ από την εν λόγω διαδικασία έχουμε επισημάνει σε όλα τα νομοθετήματα που έχουν έρθει έως τώρα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τέτοιες μετατροπές, δηλαδή και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

  Δυστυχώς, η ίδια η ΑΔΙΠ στην Ετήσια Έκθεσή της μας επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς “θεωρεί ακατάλληλο τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η ένταξη υφιστάμενων προγραμμάτων σπουδών των Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα σε Ιδρύματα του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης”. Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι “η ένταξη αυτή θα έπρεπε να γίνει μετά από αξιολόγηση του συνόλου των δομικών στοιχείων των προγραμμάτων σπουδών” και μάλιστα “από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για την κάθε επιστημονική περιοχή, υπό την εποπτεία και οργάνωση  της (ΑΔΙΠ)”.

  Η αναμόρφωση του τεχνολογικού χαρακτήρα της Ανώτατης εκπαίδευσης οφείλει να πραγματοποιηθεί στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων, ύστερα από αντικειμενική αξιολόγηση, στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού, με πρόταγμα την κατοχύρωση σαφών ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους.

  Στην εν λόγω διαδικασία, η ΑΔΙΠ, η ανεξάρτητη αρχή που είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας στην Ανώτατη εκπαίδευση, οφείλει να έχει κεντρικό ρόλο. Με τη Νέα Δημοκρατία, η ΑΔΙΠ θα ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει και θα αναχθεί σε βασικό πυλώνα λειτουργίας του συστήματος Ανώτατης εκπαίδευσης».

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ