Δήλωση με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας περί ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

  Σεπτέμβριος 6, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας περί ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Θα προτρέπαμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προτού τοποθετηθεί επί δηλώσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να τις παρακολουθεί με μεγαλύτερη προσοχή.

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πάντοτε θέτει σε προτεραιότητα, όπως επιβεβαίωσε και κατά τη χθεσινή του συζήτηση με πρωτοετείς φοιτητές, την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

  Και ρητώς έχει δηλώσει ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων προϋποθέτει σχετική τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία και θα δρομολογηθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σθεναρά και με συνέπεια την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, γιατί αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολλαπλασιαστικά ευεργετικά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία εν γένει. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν αντιστρατεύεται το δημόσιο πανεπιστήμιο, τουναντίον θα το ενισχύσει, με την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού και με τις συνέργειες που θα προκύψουν στον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας.

  Το δημόσιο πανεπιστήμιο το αντιστρατεύονται οι ιδεοληπτικές λογικές, όπως αυτές δυστυχώς αποτυπώνονται συστηματικά στην πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας. Είναι η πολιτική αυτή που:

  ▪ Κατάφερε ήδη ένα καίριο, καθολικό πλήγμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω του πρόσφατου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα
  ▪ Παραγνωρίζει την ανάγκη διασύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας
  ▪ Καλλιεργεί τη διχαστική λογική και την πόλωση μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης
  ▪ Εξακολουθεί να αντιδρά με “αλλεργία” στο άκουσμα και μόνο κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

  Δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν προάγει ούτε το δημόσιο πανεπιστήμιο, ούτε το δημόσιο διάλογο. Ευτυχώς, δεν είναι η μόνη επιλογή για τους πολίτες».

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ