Δήλωση σχετικά με τη διαδικασία επαναπρόσληψης περίπου 7.500 δημοσίων υπαλλήλων

  Αύγουστος 24, 2015
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Η Υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κ. Κεραμέως, σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπρόσληψης περίπου 7.500 δημοσίων υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   

  «Κατά τη διακυβέρνησή της, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να “αποκαταστήσει τις αδικίες” των “μνημονιακών” Κυβερνήσεων προέβη σε αθρόα επαναφορά προσωπικού χωρίς προηγούμενη διερεύνηση αναγκών και χωρίς προγραμματισμό για την κάλυψη κενών σε νευραλγικούς τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία. Είναι προκλητικό ότι την παραμονή της παραίτησης της Κυβέρνησης, προτεραιότητά της ήταν να ολοκληρώσει το έργο της επαναπρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε νεοσυστηνόμενες προσωποπαγείς θέσεις.

  Είναι προκλητικό ότι η διαδικασία της επαναπρόσληψης ολοκληρώνεται την ώρα που 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις οδηγούνται στο να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας και περίπου 17.000 άνθρωποι χάνουν τις θέσεις τους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τους συστήματος “Εργάνη” του Υπουργείου Εργασίας μόνο για τον Ιούλιο.

  Είναι προκλητικό ότι το ισοδύναμο μέτρο που πρότεινε η Κυβέρνηση στους δανειστές ως αντίβαρο στην ανάκληση της μονομερούς ενέργειας της επαναπρόσληψης των δημοσίων υπαλλήλων είναι η “αφαίρεση” του αριθμού αυτού από τις προβλεπόμενες νέες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2015, απαραίτητες για την κάλυψη σημαντικών κενών σε καίριους τομείς του Δημοσίου.

  Είναι προκλητικό ότι η απερχόμενη Κυβέρνηση παραμένει έως το τέλος υπεύθυνη σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των πελατειακών αναγκών του κόμματος και εξαντλεί την ανευθυνότητά της απέναντι σε ολόκληρη τη χώρα, την οποία θέλει να σύρει σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 8 μήνες, με ανυπολόγιστο κόστος».

   

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ