Δήλωση στο eReportaz.gr: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών για 24 ολόκληρα χρόνια

  Δεκέμβριος 14, 2016
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Στην δημοσιότητα έφερε η ΝΔ έγγραφο που δείχνει ότι στην πρώτη αξιολόγηση η Ελλάδα είχε δεσμευθεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια!

  Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της συμφωνίας συμμόρφωσης (compliance report) για την πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2016, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί και έχει συμφωνήσει τα εξής: «Εις ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα αναμένεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% για μια περίοδο 10 ετών».

  Μεταξύ των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που έφεραν στην δημοσιότητα το σημερινό έγγραφο ήταν η Βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο eReportaz.gr και σημείωσε με νόημα πως «στην Κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις της χώρας για πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018.Αποκρύπτουν την αλήθεια παραπλανώντας μια ολόκληρη κοινωνία». Παράλληλα η Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παραθέτει τα στοιχεία που αποκρύπτει η κυβέρνηση, όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

   • Πρώτον, ήδη από τον Αύγουστο του 2015 και το 3ο Μνημόνιο στη σελ. 1015 γίνεται λόγος για επίτευξη στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3.5% του ΑΕΠ για το έτος 2018 και μετέπειτα.
   • Δεύτερον, στη δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα της 5ης Δεκεμβρίου του 2016, αναφέρεται ρητά η διατήρηση του στόχου για 3.5% πρωτογενές πλεόνασμα μετά το τέλος του 2018 σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
   • Τρίτον, στην πρώτη έκθεση συμμόρφωσης στο τέλος της α’ αξιολόγησης. Στη σελίδα 14 της Έκθεσης, ρητά και απερίφραστα γίνεται λόγος για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων όχι μόνο για το 2018 αλλά για 10 χρόνια ακόμα, μετά από τα οποία θα αρχίσουν σταδιακά να μειώνονται για να φτάσουν στο 1.5% το 2040.

  Τέλος, η κ. Κεραμέως, αναφέρει πως «πρόκειται για εξωφρενική δήλωση, δήλωση που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών για 24 ολόκληρα χρόνια, επιπλέον της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια».

  Ρενάτο Λέκκα 

  Εδώ η ηλεκτρονική δημοσίευση της δήλωσης

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ