Δήλωση της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ιούλιος 8, 2023
#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους, που θα σέβεται και θα υπηρετεί τις ανάγκες του Πολίτη, συνιστά μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Κύρια επιδίωξή μας είναι να εξασφαλίσουμε στους Έλληνες πολίτες τον σεβασμό, την αξιοπιστία, την ταχύτητα στις συναλλαγές, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα.

Στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού στόχου μας έχουμε σχεδιάσει έναν οδικό χάρτη ο οποίος αποτελείται από τέσσερις άξονες:

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.    Μεταξύ άλλων δρομολογούμε την επιτάχυνση προσλήψεων τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, την υλοποίηση ενός νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων και διοικήσεων φορέων, την επιστράτευση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, που θα προβλέπουν τις ανάγκες του Δημοσίου και θα λαμβάνουν υπόψιν τον αντίκτυπο των τεχνολογικών και οικονομικών αλλαγών.  

Δημιουργία μίας αποτελεσματικότερης Δημόσιας Διοίκησης. Αξιοποιώντας διοικητικά εργαλεία όπως η αξιολόγηση και η στοχοθεσία, το bonus παραγωγικότητας. Πολύτιμο συστατικό στοιχείο κάθε προσπάθειας: το ανθρώπινο δυναμικό μας. Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αύξηση στον μισθό και στα επιδόματα, ανταμοιβή παραγωγικότητας, συνεχείς επιμορφώσεις.

Περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας. Θέτουμε στο επίκεντρο τον Πολίτη και προτεραιοποιούμε την εξυπηρέτησή του. Απλοποιούμε τις διαδικασίες, αναβαθμίζουμε τα ΚΕΠ ενώ για πρώτη φορά καταγράφουμε το σύνολο των αρμοδιοτήτων των φορέων του Δημοσίου προκειμένου, επιτέλους, να γνωρίζει ο πολίτης ποιος φορέας είναι ο εκάστοτε αρμόδιος για να επιλύσει το πρόβλημά του.

Η δημιουργία ενός νέου πλαισίου εποπτείας των ΟΤΑ. Σχεδιάζουμε τη στελέχωση και απλοποίηση των Αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας, αλλά και τη βελτίωση του μηχανισμού παρακολούθησης των έργων και των δεδομένων των ΟΤΑ, με την αναβάθμιση του Κόμβου Διαλειτουργικότητας.

Οι αλλαγές στο κράτος αποτελούν μέσο για να υπηρετήσουμε τους πολίτες με σεβασμό και προτεραιότητα στις ανάγκες τους. Οικοδομώντας σε όσα σημαντικά βήματα ήδη έγιναν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, τώρα οφείλουμε να δρομολογήσουμε το μεγάλο άλμα. Να περάσουμε από το Κράτος που διαρκώς βελτιώνεται για να καλύψει τις προτεραιότητες του πολίτη, στο Κράτος που σχεδιάζει εξ αρχής βάσει των προτεραιοτήτων του πολίτη. Να πάμε, δηλαδή, από  το Κράτος για τον πολίτη, στο Κράτος με επίκεντρο τον πολίτη. Σε αυτή την προσπάθεια θα πορευθούμε με τη συνεργασία του πιο πολύτιμου στοιχείου του Δημοσίου Τομέα, του ανθρώπινου δυναμικού του. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που οφείλουμε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα,  σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Φόρμα Εθελοντή

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ