Αντιθέτως. Η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων για τη Νέα Δημοκρατία έχει διττό στόχο: αφ’ ενός την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού, που εκ των πραγμάτων θα κινητροδοτήσει τα δημόσια πανεπιστήμια να βελτιωθούν, αφ’ ετέρου την ανάδειξη της Ελλάδας σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, που θα εισάγει φοιτητές αντί να εξάγει, παράγοντας πλούτο, τεχνογνωσία, θέσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, πρώτη προτεραιότητά μας είναι η αναβάθμιση του δημοσίου Πανεπιστημίου.
Δεν νομίζω ότι η ΔΑΚΕ αντέδρασε στη δημιουργία προτύπων σχολείων, ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε την επέκταση αυτών των νησίδων αριστείας, δημιουργίας, καινοτομίας στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, που με τόση ζέση έχει αγκαλιάσει σύσσωμη η κοινωνία;
Κάθε αλλαγή, πόσω μάλλον οι ριζικές και αποφασιστικές, όπως αυτή που πρότεινε ο Πρόεδρος της ΝΔ για την επανίδρυση της ΔΑΠ σε άλλη λογική, είναι αναμενόμενο ότι προκαλεί αντιδράσεις από καθεστώτα, που εν προκειμένω κρατούν τα πανεπιστήμια μας κομματικοποιημένα, καθηλωμένα σε παρελθοντικές πρακτικές και εν πολλοίς μη ανταγωνιστικά διεθνώς. Ωστόσο, απέναντι στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν διαπιστώσαμε ιδιαίτερες αντιδράσεις, κάτι που εκπέμπει ένα αισιόδοξο μήνυμα: ότι η συντριπτική πλειοψηφία της φοιτητιώσας νεολαίας θέλει να προχωρήσει μπροστά.
Το αίτημά μας για εκλογές δυστυχώς δικαιώθηκε πλήρως, καθώς υποστηρίζαμε ότι το κόστος παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση της χώρας είναι σαφώς μεγαλύτερο από το όποιο κόστος απομάκρυνσής της. Κάθε μέρα που περνάει, αυτή η Κυβέρνηση μας γυρίζει χρόνια πίσω και επιφέρει τεράστιο κόστος στους πολίτες, με επιπλέον αχρείαστα και εξαιρετικά επώδυνα μέτρα που ήδη έχουν ξεπεράσει τα 14 δις ευρώ, με τον καταποντισμό της αξιοπιστίας της χώρας, με διωγμό των επενδύσεων και των νέων μας στο εξωτερικό.
Η Κυβέρνηση ψευδώς ευαγγελίζεται την έξοδο από τα μνημόνια το 2018, εφόσον έχει ήδη ψηφίσει σκληρά μέτρα 5,1 δις που θα εφαρμοστούν από το 2019, έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060, έχει εκχωρήσει το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο ως το 2114! Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ήδη συμφωνήσει σε ένα τέταρτο μνημόνιο, το οποίο επιμελώς αποκρύπτει για επικοινωνιακούς λόγους.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και λελογισμένες μειώσεις φόρων είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δηλαδή αντισταθμίζεται από ισόποσες προτεινόμενες περικοπές δημοσίων δαπανών, π.χ. μέσω του εξορθολογισμού των ΔΕΚΟ. Συνεπώς, μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από τη στάση των εταίρων μας, ωστόσο οπωσδήποτε θα βοηθούσε η μείωση των δεσμεύσεων για υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκαταστήσει το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας, το οποίο έχει επιφέρει η παρούσα Κυβέρνηση, και θα διεκδικήσει μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς θα εφαρμόζει ένα συνεκτικό πρόγραμμα ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.
Οι Γερμανοί, όπως και κάθε λαός, πορεύονται ανάλογα με το συμφέρον της χώρας τους και τις εκάστοτε πολιτικο-οικονομικές συνθήκες. Πέρα από τις απαιτήσεις των εταίρων μας, θεωρώ ότι οφείλουμε να επικεντρωθούμε και στο να αξιοποιήσουμε τα δικά μας προτερήματα και τις θυσίες ετών του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πρέπει να εστιάσουμε στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που πρωτίστως πρέπει εμείς να επιδιώκουμε για τη χώρα μας, όπως για παράδειγμα η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων, και η μείωση της γραφειοκρατίας και απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η έξοδος από την κρίση και η πλήρης ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι πρωτίστως δική μας υπόθεση.
Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:
Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας: