«Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων/ μεταναστών: Το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση εξασφαλίζει το δικαίωμά τους στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον».

  Ιανουάριος 26, 2021
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  27-01-21 «Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων/ μεταναστών: Το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση εξασφαλίζει το δικαίωμά τους στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον».

  Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή απηύθυνε χαιρετισμό στην επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη «Εκπαίδευση προσφύγων/μεταναστών: οπτικές και παρεμβάσεις», μια διοργάνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Unisef, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

   Η κα Μακρή στον χαιρετισμό της ανέφερε σχετικά:

  “Με τον στόχο μας να είναι «Ούτε ένα παιδί εκτός σχολείου» αποδεχόμαστε και υποδεχόμαστε τη νέα πολιτισμική πραγματικότητα και αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο και ανθρώπινο σχολείο, απαλλαγμένο από κατηγοριοποιήσεις και αποκλεισμούς, προς όφελος της ομαλής ένταξης των παιδιών προσφύγων/μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

  Οι διαρκείς επιμορφώσεις  των εκπαιδευτικών στα θέματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης αποτελούν τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα ανεγερθεί το σύγχρονο και απαιτητικό μοντέλο της εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων/μεταναστών.

  Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και με πυξίδα το βέλτιστο συμφέρον κάθε παιδιού που ζει, μορφώνεται και ενηλικιώνεται στην Ελλάδα, δημιουργούμε τη νέα εκπαιδευτική πολιτική ένταξης και σχολικής ενσωμάτωσης των παιδιών προσφύγων/ μεταναστών”.

   

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ