ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

  Δεκέμβριος 29, 2015
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  banner
  xmas-2015-new

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

  Μαζί με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του 2015, για τον μήνα Δεκέμβριο, σας στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου για τις γιορτές και το νέο έτος.
  Εύχομαι το 2016 να είναι καλύτερο από το 2015, ευτυχές και δημιουργικό, για τη χώρα μας αλλά και για τον καθένα και την καθεμία χωριστά.
  Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε δράση.
  Χρόνια πολλά!

  euro xrimajpg 15

  ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016
  Καταψήφισα στη Βουλή τον Προϋπολογισμό του 2016, αναλύοντας α) αφενός τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ του 2015, β) αφετέρου τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το έτος 2016, όπως αποτυπώνονται στον εν λόγω Προϋπολογισμό. Βλ. εδώ την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής – κείμενο και βίντεο. Και κατέληξα:
  – η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απαξιώνει με κάθε τρόπο την προσπάθεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των Ελλήνων πολιτών να νοικοκυρέψουν τα του οίκου τους, ενώ δημιούργησε ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση άκοπα και ανέξοδα.
  – πουθενά στο κείμενο του Προϋπολογισμού δεν αποτυπώνονται οι προϋποθέσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη
  – η δαμόκλειος σπάθη του GREXIT παραμένει επιλογή των εταίρων μας, εξαιτίας των κακών χειρισμών και παλινωδιών της Κυβέρνησης.
  Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε κάθε τι το θετικό, το αναπτυξιακό, το προοδευτικό, τίποτα από τα οποία δεν περιελήφθη στον εν λόγω Προϋπολογισμό.

  15.12.20151

  ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
  Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (εδώ το κείμενο και το βίντεο της ομιλίας), αναγνώρισα την ανάγκη για βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, καθώς και επιμέρους θετικές διατάξεις για την ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων βάσει αντικειμενικής αξιολόγησης. Ωστόσο, το προς ψήφιση νομοσχέδιο αποτελεί παράδειγμα νομοθετικής πρωτοβουλίας που, ενώ φαίνεται να κινείται στην κατεύθυνση εξυγίανσης μιας στρεβλής κατάστασης, εν τέλει – είτε από άγνοια, είτε εκ του πονηρού – δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός πραγματικά αξιοκρατικού συστήματος, ενώ καταλήγει να είναι και κοινωνικά άδικη.
  Εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, και ενώ η Κυβέρνηση αυξάνει διαρκώς τη φορολογία στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες και ενώ περικόπτει τις συντάξεις, νομοθετεί αύξηση σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, προκαλώντας πρόσθετη δαπάνη 132 εκατ. ευρώ για το 2016. Την ευρύτερη αποδόμηση της δημόσιας διοίκησης που συντελείται από την Κυβέρνηση αναλύω στο άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο www.pronews.gr και μπορείτε να δείτε εδώ.

  OmiliaSymfwno

  ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ
  Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής εξήγησα τους λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια (βλ. εδώ βίντεο και κείμενο της ομιλίας):
  1) Η σταθερή συμβίωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αποτελεί μια κοινωνική πραγματικότητα που δημιουργεί κοινωνικές ανάγκες, στις οποίες ο νομοθέτης οφείλει να ανταποκριθεί. Διαφορετικά στερεί από συμπολίτες μας τη δυνατότητα άσκησης βασικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με την ιδιωτική ζωή. Σε καμία δε περίπτωση δεν διακυβεύεται ο σημαντικότατος θεσμός του γάμου: πρόκειται για δύο διακριτούς θεσμούς του οικογενειακού δικαίου.
  2) Ακόμη και αν η ανωτέρω κατάσταση δεν συμβαδίζει με τις αρχές και τις αξίες μερίδας συμπολιτών μας, επιπλέον έχει διαμορφωθεί και μία νομική πραγματικότητα, η οποία δεν επιτρέπει περιθώρια μη αποδοχής. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε την Ελλάδα το 2013 για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης, βάσει διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δεσμεύουν τη χώρα μας.

  Ο σεβασμός στις διεθνείς συμβάσεις, στους νόμους, στις δικαστικές αποφάσεις, στις ευρωπαϊκές επιταγές μας, δεν μπορεί να είναι «à la carte». Η Ελλάδα – ως κράτος δικαίου – έχει νομική υποχρέωση να κατοχυρώσει τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών, ανεξαρτήτως του εάν αυτή τυγχάνει καθολικής κοινωνικής αποδοχής. Τις σκέψεις μου αυτές κατέγραψα σε άρθρο μου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και ανέλυσα σε εκπομπές των ραδιοφωνικών σταθμών Real fm και Αθήνα 9.84.

  slide 468648 6365558 free

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ BRAIN DRAIN
  Στο πολιτικό πάνελ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο λειτουργίας της Huffington Post Greece, εκφώνησα σύντομη ομιλία για τα αίτια και τις συνέπειες της ραγδαία αυξανόμενης τα τελευταία χρόνια “διαρροής” κυρίως νέων με υψηλά προσόντα προς το εξωτερικό, ενώ έθεσα προς συζήτηση συγκεκριμένες, ρεαλιστικές λύσεις μέσα από την πολιτική και τη δημόσια διοίκηση:
  – Πρώτον, την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών, π.χ. την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.
  – Δεύτερον, την παροχή κινήτρων για νέους επιχειρηματίες και την απλούστευση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.
  – Τρίτον, την ενίσχυση των δυνατοτήτων συνεργασίας του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα και τη στροφή προς ένα απο-κομματικοποιημένο μοντέλο διακυβέρνησης.

  WorldBankGroup MigrationCrisis

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  Το Κοινοβουλευτικό Δίκτυο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνδιοργάνωσαν διαδικτυακό πάνελ με τη συμμετοχή βουλευτών από Ευρω-μεσογειακές χώρες με θέμα το ρόλο των Βουλευτών απέναντι στη μεταναστευτική κρίση.
  Στην παρέμβασή μου (εδώ το κείμενο), αφού ανέλυσα:
  – τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου στη χώρα και
  – το βαθμό ανταπόκρισης των αρχών και την επίδραση στους τοπικούς πληθυσμούς,
  τόνισα την άμεση ανάγκη για:
  – τη δημιουργία κέντρων υποδοχής των μεταναστευτικών ροών στην Τουρκία και
  – τη δέσμευση όλων των χωρών ότι δεν θα υψώσουν φράκτες στα σύνορα, απαγορεύοντας τη διέλευση των μεταναστών και προσφύγων κι εγκλωβίζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα.

  site dec

  www.nikikerameus.gr

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  για το έργο μας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3640375, 210 3640846, 210 3640858, Fax: 210 3640487,
  email: info@nikikerameus.gr

  DiagrafiI
  1px
  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ