ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, Φεβρουάριος 2017

  Μάρτιος 6, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
  Σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο με σημεία της δράσης μου κατά το μήνα Φεβρουάριο 2017, εντός και εκτός Βουλής.
  Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε θεματική.
  Θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας.

  ***

  ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

  image

  Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

  Τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που καταδεικνύουν ότι η ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα της Παιδείας, όπως και στα υπόλοιπα πεδία κυβερνητικής πολιτικής, προχωρά χωρίς σχέδιο και μακροπρόθεσμη στόχευση, χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών και μελέτη επιπτώσεων, χωρίς έλεγχο προϋποθέσεων και συνθηκών υλοποίησης, με προχειρότητα και απερισκεψία, ανέδειξα στην ομιλία μου ως εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις». Από την πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μίλησα για κοινοβουλευτικό εμπαιγμό από την πλευρά του Υπουργείου, καθώς στο νομοσχέδιο εγείρονταν σοβαρά ζητήματα διαδικασίας και ουσίας.

  ***
  10.2

  ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΜΕΑ

  Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με νέα μέλη που θέλουν να συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ.

  ***
  image

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

  Συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων για την Παιδεία
  Για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στην Παιδεία, καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις συζητήσαμε σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: “Ο ρόλος της ΝΔ, ως σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κόμματος, στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας”, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και ευρύ κοινό. “Με όραμα, στόχευση και σκληρή δουλειά, η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα.” Εδώ το κείμενο της ομιλίας.

  23.2

  180 χρόνια κοινωνικό έργο ΕΚΠΑ
  Εδώ και 180 χρόνια, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει ιδιαίτερα σημαντικό και πολύπλευρο κοινωνικό έργο, το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που παρευρέθηκα εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ.

  17.2

  13ο Συνέδριο ΠΟΣΔΕΠ
  Κεντρική στόχευση της ΝΔ, η αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, με έμφαση στην στήριξη της αυτονομίας και εξωστρέφειας των Ιδρυμάτων, της καινοτομίας και της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Εδώ ο χαιρετισμός που απηύθυνα στην έναρξη των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ.

  4

  Στη Β4 ΝΟΔΕ για θέματα Παιδείας
  Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Β4 ΝΟΔΕ και η Θεματική Υπεύθυνη Παιδείας κα. Σίσσυ Γκίκα, με θέμα “Εξελίξεις στην παιδεία”, είχα την ευκαιρία να ακούσω τις ανησυχίες των παριστάμενων εκπαιδευτικών και να ανταλλάξουμε απόψεις για τις προκλήσεις στην παιδεία. Εδώ η ομιλία μου.

  5.2

  Στο Γαλάτσι για θέματα Παιδείας
  Για την κατάσταση στο χώρο της παιδείας συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς και μέλη της ΝΔ και σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Γαλατσίου.

  16864445 1849345535307249 133381717300369829 n

  Εγκαίνια αρχοντικού Αγίας Φιλοθέης
  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ, τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια του Αρχοντικού της Αγίας Φιλοθέης Αθηναίας στην Πλάκα, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου Β’. Πρόκειται για το αρχοντικό των Μπενιζέλων, το παλαιότερο σπίτι της Αθήνας. Εδώ φωτογραφικό υλικό από την τελετή.

  ***
  8.2

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Καλύβα “Που είμαστε και που πάμε; Διατρέχοντας την κρίση (2009-2016) και ατενίζοντας το μέλλον”, συζητήσαμε για τις επιπτώσεις της κρίσης, για τη σημασία της δημόσιας παρέμβασης και της κοινωνικής προσφοράς, καθώς και για τη συνδιαμόρφωση του δημόσιου διαλόγου.

  ***

  ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ

  1. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  skai

  ΣΚΑΪ – “Πρώτη Γραμμή” – 2/2

  image

  ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL – “Επί του πιεστηρίου” – 2/2

  image

  SBC TV Channel – “SBC life” – 13/2

  image

  ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ – “Βουλής Βήμα” – 16/2

  image

  ΣΚΑΪ – “Πρώτη Γραμμή” – 21/2

  image

  ΣΚΑΪ – “Αταίριαστοι” – 23/2

  ***

  2. ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

  mpe

  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 – “Την ίδια ώρα” – 1/2

  1

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ Ρ/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM – “Δύο ρεπόρτερ” – 3/2

  alpha

  ALPHA 989 FM – “Με υπογραφή” – 10/2

  1

  RADIO 1d.gr ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Α.Σταματόπουλος & Σ.Αποστολάκης – 15/2

  image

  ΣΚΑΪ 100,3 FM – Άρης Πορτοσάλτε – 16/2

  1

  ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 &105,8 FM – “Απολύτως σχετικό” – 23/2

  ***

  3. ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

  niki-k-kerameos-synenteyxi imerisia s17 2017-02-11

  Συνέντευξη στην “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” – 12/2

  image

  Συνέντευξη στην Εφημερίδα της Διασποράς “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ” – 19/2

  ***
  image

  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  Ερωτήσεις και Επίκαιρη Επερώτηση που έχω καταθέσει ή συνυποβάλει με συναδέλφους Βουλευτές κατά το μήνα Φεβρουάριο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλείψεις της Κυβέρνησης:
  1. Ευάλωτο σε πολιτικές παρεμβάσεις το σύστημα διενέργειας μετεγγραφών
  2. Επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις
  3. Εύλογα ερωτηματικά για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στην επιλογή όσων θα στελεχώσουν τις ομάδες έργου συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων
  4. Αιφνιδιαστική τροποποίηση, εν μέσω προετοιμασίας υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, του τρόπου εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  5. Προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο
  6. Μηδενική απορρόφηση πόρων ΕΠΑνΕΚ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας
  7. Χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες εγκαταλείπουν την Ελλάδα, λόγω αντικινήτρων και εμποδίων, ειδικότερα δε, της αυξημένης φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, γραφειοκρατίας, έλλειψης ρευστότητας κλπ.
  8. Αποπληρωμή Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές και τις Δημοτικές Αρχές
  9. Επίκαιρη Επερώτηση: εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τα κενά και τα βάρη του νέου ασφαλιστικού

  ***

  ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΜΕΡΟΣ Β’

  Η κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας αποτελεί ελληνικό έθιμο, αλλά και ευκαιρία για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με μέλη της ΝΔ. Στιγμιότυπα από εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου στις οποίες παρευρέθηκα.

  image
  ***
  site

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  για το έργο μας, μπορείτε να βρείτε στηνιστοσελίδα μας.
  Τηλέφωνα: 210 3640375, 210 3640846, 210 3640858, Fax: 210 3640487, e-mail: info@nikikerameus.gr

  Συνεχίζουμε επίσης να επικοινωνούμε μέσωτης νέας, ενιαίας σελίδας μας στο Facebook.

  Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας, παρακαλούμε να επιλέξετε την παρακάτω ένδειξη “Κατάργηση συνδρομής”.

  1px
  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ