ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοεμβρίου 2016

  Δεκέμβριος 5, 2016
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  ΑΝΑΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ –
  ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  Με τιμή και ευθύνη ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα ως Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθώ στο απαιτητικό έργο που μου εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΤΡΟΧΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ
  Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα, επεσήμανα μέσω ανακοίνωσης τη συστηματική υποβάθμιση της Παιδείας τους τελευταίους 20 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αναδεικνύοντας παράλληλα την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ που βασίζεται αξιακά στις έννοιες της αριστείας, αυτονομίας, εξωστρέφειας και αξιολόγησης. Η Έκθεση καταδεικνύει με σαφήνεια αλλεπάλληλα πλήγματα που επέφερε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα η ιδεοληπτική και οπισθοδρομική πολιτική της Κυβέρνησης, όπως η αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, το νέο σύστημα επιλογής και μοριοδότησης προϊσταμένων σχολικών μονάδων, η κατάργηση της βάσης του 10, ο “νέος τύπος” ολοήμερου σχολείου και πολλά άλλα. Προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος, από ουραγός, στην Ευρώπη των 28, απαιτούνται σημαντικές τομές από πολιτικές δυνάμεις με πραγματικό μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό.
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
  Με αφορμή στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, στηλίτευσα με ερώτησή μου τον αποκλεισμό από την πρόσβαση στην εκπαίδευση χιλιάδων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες και κυρίως διαταραχές αυτιστικού φάσματος, φτάνουν σήμερα τα 5.500, ενώ οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) που έχουν διατεθεί από το Υπουργείο για την παράλληλη στήριξή τους φτάνουν μόλις τους 1.800. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 3.700 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν λαμβάνουν την παράλληλη στήριξη που χρειάζονται, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε να διασφαλισθεί η αναχρηματοδότηση του προγράμματος παράλληλης στήριξης για το μέλλον, με κονδύλια ΕΣΠΑ ή άλλους πόρους, ώστε να διασωθεί ο σημαντικός αυτός ενταξιακός και ενισχυτικός θεσμός.
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
  ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ
  Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων (1η Νοεμβρίου), παρουσιάσαμε 5 συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα – σημαντικό θέμα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής για πολλές ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Η χώρα μας παραμένει δυστυχώς στις τελευταίες στην Ευρώπη στη δωρεά οργάνων, παρότι έχει τη θλιβερή πρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και, συνεπώς, στους εν δυνάμει δότες. Μετά από σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησα με εκπροσώπους νοσοκομείων, κρατικών και ιδιωτικών φορέων, συλλόγων πασχόντων και ειδικούς ιατρούς, παρουσιάσαμε τις προτάσεις της ΝΔ αναφορικά ιδίως με την ενεργοποίηση εκ νέου και ενίσχυση του θεσμού των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων, τη δημιουργία κινητών μονάδων διαπίστωσης εγκεφαλικού θανάτου, την παρακολούθηση και τον έλεγχο επιδόσεων των Μ.Ε.Θ., με παράλληλη παροχή κινήτρων σε αυτές για τον εντοπισμό δοτών, καθώς και την επανεκκίνηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
  ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  “Όλοι έχουμε ευθύνη για τη δημοκρατία που γερνάει, για να φέρουμε τους νέους ξανά
  σε θέση διεκδίκησης για ένα καλύτερο μέλλον”.
  Εκπροσωπώντας τη ΝΔ στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναφέρθηκα στο διττό μήνυμα, το οποίο κομίζει η μέρα αυτή: αφενός ότι ο αγώνας για την ποιότητα της δημοκρατίας μας πρέπει να είναι διαρκής και άοκνος, και αφετέρου ότι μόνο με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των νέων απέναντι στους θεσμούς διακυβέρνησης, μόνο με την επανάκτηση και συστηματική καλλιέργεια αυτής της σχέσης, θα τεθούν στέρεες βάσεις για την έξοδο από τη γενικευμένη κρίση και την πρόοδο στη χώρα. Εδώ η παρέμβασή μου στη Βουλή.
  ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
  Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

  Τηλεοπτικές εμφανίσεις
  4/11: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή “Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου
  8/11: ΕΡΤ1, στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα
  9/11: ΑΡΤ TV, στην εκπομπή “Αρτηρία” της Φραντζέσκας Σαββοργινάκη
  21/11: ΕΡΤ1, στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα
  21/11: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα
  22/11: STAR, στην εκπομπή “LIVE U” με την Πόπη Τσαπανίδου
  30/11: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή “Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου

  Συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπομπές
  2/11: ΣΚΑΪ 100,3 fm, στην εκπομπή ΖΩΗ.gr, με τη Χριστίνα Βίδου
  3/11: ΑΘΗΝΑ 9.84 fm, στην εκπομπή “Η στάση των δύο” με τον Άρη Τόλιο
  15/11:ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 fm, στην εκπομπή “Ο Γιώργος είναι πρωινός” με το Γιώργο Τραπεζιώτη
  15/11: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm, στην εκπομπή «Οι προβοκάτορες» με τους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δημήτρη Κοτταρίδη
  16/11: ΣΤΙΓΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 97,6 fm, με τους Σπύρο Λιβέρη και Γρηγόρη Μπάστα
  21/11: Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας 102 fm, με τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη
  22/11: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 104,9 fm, στην εκπομπή “Την ίδια ώρα” με τους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστα Παπαδάκη
  24/11: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή ΖΩΗ.gr με τη Χριστίνα Βίδου
  30/11: FLASH 96, στην εκπομπή “Με αφορμή” με το Γιάννη Μιχελάκη

  Συνεντεύξεις και δηλώσεις στον Τύπο
  9/11: HuffPost Greece, δήλωση για την νίκη Τραμπ στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
  20/11: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ, συνέντευξη στη δημοσιογράφο Πέγκυ Ντόκου
  27/11: ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ.gr, συνέντευξη στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μίχο

  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  Ερωτήσεις που έχω υποβάλει ή συνυποβάλει με συναδέλφους Βουλευτές ΝΔ κατά το μήνα Νοέμβριο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλείψεις της Κυβέρνησης:
  1. Εκτός πρόσβασης στην εκπαίδευση χιλιάδες μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος
  2. Μετεγκατάσταση του Λυκείου Μονάχου και του 2ου Γυμνασίου Μονάχου
  3. Εξέταση ενστάσεων για μετεγγραφή των φοιτητών
  4. Οι επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία από τον αποκλεισμό των ελεύθερων επαγγελματιών από την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες
  5. Ενεργοποίηση των κοινοτικών κινήτρων υπέρ των νέων αγροτών
  6. Σχετικά με την χρηματοδότηση της ιστοσελίδας “Portal.gr” από το γραφείο του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής
  7. Κίνδυνος χρεοκοπίας της ΔΕΗ εντός του 2017
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  για το έργο μας, μπορείτε να βρείτε στηνιστοσελίδα μας.Στοιχεία επικοινωνίας
  Τηλέφωνο:
  2103640375
  Fax: 2103640487
  Ε-mail: info@nikikerameus.gr

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ